Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016

Η DuPont ™ δίνει 6 απλά βήματα που θα μειώσουν τον κίνδυνο να αγοράσετε κατά λάθος παράνομα φυτοφάρμακα

Η DuPont ™ δίνει 6 απλά βήματα που θα μειώσουν τον κίνδυνο να αγοράσετε κατά λάθος παράνομα φυτοφάρμακα

Προστατέψτε την καλλιέργεια σας από τα παράνομα Φυτοφάρμακα.

Δείτε πως να ξεχωρίζετε τα παράνομα φυτοφάρμακα και πως να ξεχωρίζετε τα αυθεντικά προϊόντα της DuPont ™

Η DuPont ™ υποστηρίζει δυναμικά τον αγώνα της βιομηχανίας φυτοπροστατευτικών προϊόντων, ενάντια στα παράνομα γεωργικά φάρμακα.

Έχει δεσμευτεί να συνεργάζεται με όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να βοηθά τους παραγωγούς να αναγνωρίζουν και να χρησιμοποιούν τα αυθεντικά προϊόντα της DuPont ™ και να οδηγούνται με ασφάλεια σε αυξημένες σοδειές, βελτιωμένη ποιότητα παραγωγής, μεγαλύτερα εισοδήματα και καλύτερη ζωή.

Πώς ξεχωρίζουμε τα παράνομα φυτοφάρμακα

  • Πολλές φορές, παράνομα προϊόντα είναι συσκευασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να προσπαθούν να αντιγράψουν την εμφάνιση των αυθεντικών προϊόντων της DuPont ™ . Αυτά καλούνται και παραποιημένα προϊόντα (counterfeit)
  • Άλλες φορές, συναντούμε παράνομα προϊόντα τα οποία μπορεί να χρησιμοποιούν το όνομα της DuPont αλλά δεν μοιάζουν με τα αυθεντικά της προϊόντα.

Το κοινό και στις δυο παραπάνω κατηγορίες είναι πως η σύνθεσή τους διαφέρει από αυτή των αυθεντικών. Τα παράνομα προϊόντα πολύ συχνά περιέχουν λιγότερη δραστική ουσία, ή επιμολυσμένη με άλλες άγνωστες και συχνά επικίνδυνες ενώσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν περιέχουν καθόλου δραστική ουσία. Επιπλέον, κάποιες από τις άγνωστες προσμίξεις, μπορεί να θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της καλλιέργειας, του χρήστη και του περιβάλλοντος. Η χρήση μη εγκεκριμένων προϊόντων είναι παράνομη δραστηριότητα και διώκεται ποινικά. Οι παραγωγοί που διαπιστώνεται να χρησιμοποιούν μη εγκεκριμένα προϊόντα επιβαρύνονται με τα έξοδα καταστροφής της παραγωγής και χάνουν τις όποιες επιδοτήσεις και πιστοποιήσεις μπορεί να έχουν

 

Προστατεύοντας περισσότερα από την καλλιέργειά σας

Τα παράνομα και παραποιημένα προϊόντα, συχνά παρασκευάζονται σε εγκαταστάσεις που λειτουργούν χωρίς τις κατάλληλες διαδικασίες και μέτρα ελέγχου. Αυτό συνεπάγεται πως δεν υπάρχει ποιοτικός έλεγχος που να εγγυάται πως η σύνθεσή τους είναι αποτελεσματική, και πληροί τις αυστηρές παγκόσμιες προδιαγραφές για την ανθρώπινη υγεία και ασφάλεια και το μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα .

Δυστυχώς και στην Ελλάδα, όπως και παγκοσμίως, το πρόβλημα των παράνομων προϊόντων έχει αυξητικές τάσεις.

Για παράδειγμα πρόσφατα η Europol, εκτίμησε πως σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες το ¼ των γεωργικών φαρμάκων που διακινούνται είναι παράνομα ή παραποιημένα.

Παρομοίως και στην χώρα μας οι κατασχέσεις παράνομων προϊόντων τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί δραματικά

 

Πώς η DuPont ™ βοηθά

Η εταιρεία ξεκίνησε το πρόγραμμα ενάντια στα παράνομα προϊόντα από το 2003 με σκοπό την προστασία του δικτύου και των παραγωγών, στα πλαίσια μιας γενικότερης προσπάθειας της Βιομηχανίας του κλάδου.

Αυτό το πρόγραμμα οδηγείται από τη δέσμευσή της  DuPont ™ να συνεργάζεται με παραγωγούς, διανομείς και τις αρχές ώστε να σταματήσει το παράνομο εμπόριο.

Για τον σκοπό αυτό έχει συστήσει μια ειδική ομάδα ανθρώπων της DuPont ™ που συνεργάζεται με όλους τους εμπλεκόμενους, μοιράζεται πληροφορίες με τις Αρμόδιες Αρχές και επικοινωνεί ανοιχτά το πρόβλημα των παράνομων φυτοφαρμάκων.

Επίσης έχουνε εξελίξει τα μέτρα προστασίας των προϊόντων της με τεχνολογίες όπως είναι το DuPont™ Traceology, ή το τρισδιάστατο ολόγραμμα ασφαλείας Izon® που υπάρχει στα αυθεντικά προϊόντα της DuPont ™, καθώς και με άλλα μέσα.

 

Ολόγραμμα Izon®: η εγγύηση γνησιότητας της DupontTM πάνω στα προϊόντα που έχετε στα χέρια σας

Το ολόγραμμα izon® είναι προϊόν πατενταρισμένης τεχνολογίας της DupontTM. Πρόκειται για μια τρισδιάστατη εικόνα, που περιλαμβάνει το κόκκινο οβάλ λογότυπο της DupontTM σε ένα πρασινωπό φόντο με τον παγκόσμιο χάρτη.

 

Μετρήστε τις τελείες και εμπιστευθείτε την DuPontTM

Το ολόγραμμα izon® προσφέρει άμεση οπτική επιβεβαίωση γνησιότητας με χρήση παραλασσόμενων τελειών. Για να βεβαιωθείτε για τη γνησιότητα του προϊόντος, γείρετε ανάλογα τη συσκευασία ώστε να δείτε μια τελεία στην αριστερή πλευρά του οβάλ σήματος της DuPont™, δυο στη δεξιά, τρεις στην κορυφή και τέσσερις στην κάτω πλευρά του. Οι τελείες εμφανίζονται και εξαφανίζονται σε κάθε πλευρά καθώς γέρνετε το προϊόν. Επιπλέον αν το περιστρέψετε 90º προς τα αριστερά, ή προς τα δεξιά, εμφανίζονται και εξαφανίζονται οι λέξεις ΙΖΟΝ® και DuPont™

 

6 απλά βήματα που μειώνουν τον κίνδυνο να αγοράσετε κατά λάθος, παράνομα φυτοφάρμακα

1. Να προμηθεύεστε τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα μόνο από εγγεγραμμένα/νόμιμα σημεία πώλησης. Αποφύγετε να τα προμηθεύεστε από πλανόδιους πωλητές που τα διαθέτουν από φορτηγά, ή αυτοκίνητα

2. Να ζητάτε πάντα τιμολόγιο το οποίο να αναγράφει ακριβώς το όνομα και την ποσότητα του προϊόντος που αγοράσατε. Σε περίπτωση που το τιμολόγιο γράφει κάτι διαφορετικό, επιμείνετε στην έκδοση νέου, ή επιστρέψτε το προϊόν

3. Να είστε επιφυλακτικοί με τις ασυνήθιστα χαμηλές τιμές.

4. Οι ετικέτες των προϊόντων πρέπει να είναι πλήρεις και γραμμένες στην ελληνική γλώσσα. Οφείλουν να αναγράφουν τον αριθμό έγκρισης, τις λεπτομέρειες για την χρήση του προϊόντος, τις φράσεις κινδύνου και τα μέτρα προφύλαξης. Ετικέτες σε άλλη γλώσσα, χωρίς αριθμό έγκρισης και οι οποίες αναγράφουν μέρος των παραπάνω πληροφοριών, είναι συχνά ένδειξη παράνομου προϊόντος

5. Να ελέγχετε πάντα την ακεραιότητα της συσκευασίας και των ταινιών ασφαλείας που προστατεύουν το άνοιγμα στα προϊόντα Εάν ένα προϊόν σας κινεί υποψίες, επικοινωνήστε με τις αρχές. Εάν πρόκειται για προϊόν της DuPont ™, επικοινωνήστε μαζί μας. Στη διάθεσή σας βρίσκεται πάντα και η γραμμή καταγγελιών του Ελληνικού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ) στην οποία μπορείτε ανώνυμα να καταγγείλετε κάθε παράνομη δραστηριότητα:
800 11 39 100

6. Για τα προϊόντα μας, ζητήστε από το κατάστημα εμπορίας γεωργικών φαρμάκων από το οποίο τα προμηθεύεστε, να σας εξηγήσει πώς να ψάχνετε για τις κουκίδες και τα άλλα χαρακτηριστικά αυθεντικότητας, στα τρισδιάστατα ολογράμματα ασφαλείας, που βρίσκονται τοποθετημένα στις αυθεντικές συσκευασίες της DuPont ™.

ΠΗΓΗ: DuPont ™

dupont banner welcome to the global collaboratory

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας