Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2016

Ιδρύθηκε η Πανελλήνια Ένωση Φορέων Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων

Ιδρύθηκε η Πανελλήνια Ένωση Φορέων Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων

Ανακοινώθηκε η σύσταση της Πανελλήνιας Ένωσης Φορέων Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων με τη μορφή ένωσης νομικών προσώπων και με έδρα τη Θεσσαλονίκη, στην οποία συμμετέχουν όλοι οι εγκεκριμένοι φορείς από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), για την Πιστοποίηση των προϊόντων βιολογικής γεωργίας.

Η ανακοίνωση του νέου φορέα αναφέρει:

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη σύσταση της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ με τη μορφή ένωσης νομικών προσώπων και με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Στην ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ συμμετέχουν όλοι οι εγκεκριμένοι φορείς από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) για την πιστοποίηση των προϊόντων βιολογικής γεωργίας.

Είναι πρώτη φορά στην Ελλάδα και στον τομέα της βιολογικής γεωργίας που όλοι οι φορείς πιστοποίησης συμμετέχουν μαζί σε ένα συλλογικό φορέα με σκοπό να:

  1. διαδώσει τη βιολογική γεωργία και τα προϊόντα της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και η προώθηση της πιστοποίησης σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς και τα Διεθνή πρότυπα,
  2. προωθήσει, διαφυλάξει και συντονίσει τη συνεργασία και την αλληλεγγύη μεταξύ των φορέων πιστοποίησης στον τομέα της βιολογικής γεωργίας,
  3. διαφυλάσσει και συμβάλλει στην αξιοπιστία του θεσμού της επιθεώρησης – πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων και στην ενίσχυση της αξιοπιστίας τους,
  4. εκπροσωπεί τους φορείς πιστοποίησης σε εθνικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς καθώς και κυβερνητικά, επιστημονικά ή άλλα όργανα για θέματα σχετικά με την πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων.

Την Παρασκευή 13 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η 1η Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης στα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ΕΕΘ.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της Γενικής Συνέλευσης συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:

  • Πρόεδρος: Κυριάκος Παλασίδης (ΒΙΟΕΛΛΑΣ)
  • Γραμματέας: Αλέξανδρος Παριανός (GMCERT)
  • Ταμίας: Μαρία Ράππου (ΔΗΩ)
  • Μέλος: Απόστολος Γκογκόπουλος (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ)
  • Μέλος: Γεώργιος Νικολάου (TUV HELLAS)

Το Διοικητικό Συμβούλιο θέλει να ευχαριστήσει όλους τους φορείς για τη συμμετοχή τους στη συλλογική αυτή προσπάθεια και δεσμεύεται ότι θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στην επίτευξη των σκοπών και στόχων που θέτουν τα μέλη της Ένωσης."

 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας