Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ γιορτάζει την Παγκόσμια ημέρα Λιπάσματος

Η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ γιορτάζει την Παγκόσμια ημέρα Λιπάσματος

Η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ, ως μοναδική Ελληνική εταιρεία μέλος της EFMA (Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Παραγωγών Λιπάσματος), γιορτάζοντας την 13η Οκτωβρίου, την Παγκόσμια ημέρα Λιπάσματος, μας καλεί να επισκεφτούμε την ιστοσελίδα της www.hellagrolip.gr και μέσα από αυτήν, να περιηγηθούμε στο σχετικό αφιέρωμα της EFMA για την Παγκόσμια ημέρα λιπάσματος.

Η λίπανση των καλλιεργειών υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι της γεωργικής πρακτικής, στην προσπάθεια του ανθρώπου να παράξει την τροφή του και να διασφαλίσει την απαραίτητη θρεπτική επάρκεια της κοινωνίας του. Το λίπασμα σε όλες του της μορφές, από την αρχαιότητα έως σήμερα, αποτέλεσε τον σημαντικότερο πόρο της ανθρωπότητας, για την αύξηση της φυτικής παραγωγής, την βελτίωση της ποιότητας των τροφίμων και την εξέλιξη της γεωργίας.

Χωρίς την πρόοδο στον τομέα της θρέψης και την ορθολογική λίπανση των καλλιεργειών, η συνεισφορά όλων των υπολοίπων βελτιώσεων στη γεωργία θα ήταν ασήμαντη και δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στην επισιτιστικές ανάγκες του ανθρώπου, ειδικά στην εποχή μας.

Η θετική συσχέτιση μεταξύ της αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού και της παγκόσμιας παραγωγής και κατανάλωσης Αζωτούχων λιπασμάτων, από το 1950 και μετά, υποδηλώνει την σημαντική συνεισφορά του λιπάσματος στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της υγείας των ανθρώπων .

Στο σύγχρονο κόσμο, οι κλιματικές αλλαγές και η εξάντληση των φυσικών πόρων δημιουργούν νέες προκλήσεις για το μέλλον της Γεωργίας και για τον κλάδο των λιπασμάτων.

slider fday logo

Η σύγχρονη Γεωργία θα πρέπει να στοχεύει στην Αειφόρο ανάπτυξή, να διασφαλίζει την ευημερία των επόμενων γενεών και να εγγυάται την αρμονική συνύπαρξή της οικονομικής δραστηριότητας με το φυσικό περιβάλλον.

Η καλή γνώση της θρέψης των φυτών και η ορθολογική λίπανση των καλλιεργειών, αποτελούν το θεμέλιο της σύγχρονης γεωργίας για την επίτευξη υψηλών αποδόσεων και ποιοτικών προϊόντων, με ταυτόχρονο σεβασμό στο περιβάλλον. Η σωστή διαχείριση και η διατήρηση της γονιμότητας των εδαφών, χωρίς σπατάλες λιπασμάτων, απώλειες θρεπτικών στοιχείων και ρύπανση του περιβάλλοντος, είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για το μέλλον της Γεωργικής δραστηριότητας και για την επιβίωση του ανθρώπου.

Η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ συμμετέχει ενεργά στο γόνιμο προβληματισμό της εποχής μας και συνεισφέρει στην ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Συμβάλει στην επεξεργασία ορθολογικών λιπαντικών πρακτικών, παράγει προϊόντα που αναγνωρίζονται μεταξύ των κορυφαίων στον κόσμο και αναπτύσσει καινοτόμες τεχνολογίες που μεγιστοποιούν την εκμετάλλευση των θρεπτικών στοιχείων από τα φυτά, εξοικονομούν πόρους και μειώνουν τις δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον.

lOGO

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας