Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Συμφωνία ΥΠΑΑΤ για φορολόγηση, ως αγροτικού, του εισοδήματος από φωτοβολταϊκά ισχύος μέχρι 100 KW

Συμφωνία ΥΠΑΑΤ για φορολόγηση,  ως αγροτικού, του εισοδήματος από φωτοβολταϊκά ισχύος μέχρι 100 KW

Έπειτα από αλλεπάλληλες συναντήσεις , μεταξύ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργου Καρασμάνη και του Υπουργού Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, κατέληξαν τελικά σε συμφωνία αλλαγής του τρόπου φορολόγησης του εισοδήματος που προέρχεται από τη διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.


fotovoltaikaΣυγκεκριμένα, το εισόδημα που προέρχεται από τη διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως και 100 KW, θα θεωρείται και θα φορολογείται ως αγροτικό. Η ανάγκη της αλλαγής του τρόπου φορολόγησης είχε τεθεί εδώ και μήνες από το κ. Καρασμάνη προς το Υπουργείο Οικονομικών ζητώντας την εφαρμογή του Νόμου 3874/2010 (ΦΕΚ 151Α) περί μητρώου Αγροτών και Αγροτικών εκμεταλλεύσεων ο οποίος περιλάμβανε ανάλογη ρύθμιση, πράγμα το οποίο και έγινε αποδεκτό από τον Υπουργό Οικονομικών.

Πηγή:www.minagric.gr

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας