Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018

Απολογισμός συγκεντρώσεων με θέμα την καλλιέργεια του καλαμποκιού, από την Κ&Ν Ευθυμιάδης ΑΒΕΕ

Κ&Ν Ευθυμιάδης ΑΒΕΕ
Απολογισμός συγκεντρώσεων με θέμα την καλλιέργεια του καλαμποκιού, από την Κ&Ν Ευθυμιάδης ΑΒΕΕ

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις της Κ&Ν Ευθυμιάδης για την ενημέρωση των συνεργατών της, για τις προτάσεις και τις καινοτόμες λύσεις για την καλλιέργεια του καλαμποκιού.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στα Τρίκαλα, στις Σέρρες, στην Καβάλα και στην Ξάνθη, καλύπτοντας όλες τις κύριες περιοχές όπου καλλιεργείται το καλαμπόκι.

Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στη διατήρηση της βιωσιμότητας της καλλιέργειας, αλλά και στην αύξηση του εισοδήματος των παραγωγών καλαμποκιού με τη χρησιμοποίηση των νέων τεχνολογιών στα πλαίσια της ψηφιακής γεωργίας, που εισάγει τη γεωργία ακριβείας στη ελληνική γεωργία.

20180213 ΘΕΣ 1

Εικόνα 1 - Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Η πλατφόρμα DEKALB SMART που τμήμα της αναπτύχθηκε από το 2016 με τη συνεργασία της Κ&Ν Ευθυμιάδης με τη MONSANTO με το πρόγραμμα δορυφορικής τηλεπισκόπησης για την άρδευση AQUATEK, εισάγει την «ευφυή» γεωργία στην Ελλάδα με τη δυνατότητα παροχής συμβουλών πυκνότητας σποράς και άρδευσης σε κάθε παραγωγό που θα συμμετάσχει.

20180214 ΣΕΡ 1

Εικόνα 2 - Εκδήλωση στις Σέρρες 

Παράλληλα παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα της έρευνας και βελτίωσης του γενετικού υλικού που οδηγούν στην εισαγωγή νέων υβριδίων καλαμποκιού με ακόμη υψηλότερες επιδόσεις.

20180215 ΤΡΙΚ 1

Εικόνα 3 - Εκδήλωση στα Τρίκαλα 

Τέλος παρουσιάστηκε και η πρόταση φυτοπροστασίας της Κ&Ν Ευθυμιάδης για την καλλιέργεια του καλαμποκιού, με ιδιαίτερη έμφαση στις προτάσεις αντιμετώπισης του εντόμου Diabrotica Virgifera που έχει δημιουργήσει προβλήματα στην καλλιέργεια τα τελευταία χρόνια, κυρίως  σε περιοχές της Μακεδονίας.

KN

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας