Παρασκευή, 04 Μαΐου 2018

Πόλος έλξης το BayGAP για τους παραγωγούς στη Freskon 2018

BAYER
Πόλος έλξης το BayGAP για τους παραγωγούς στη Freskon 2018

H διεθνούς εμβέλειας  έκθεση Freskon  για τα φρούτα και λαχανικά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από 26-28 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο της ΔΕΘ-HELEXPO

Η γνωστή πλέον έκθεση προσέλκυσε τόσο παραγωγούς όσο και εμπόρους λιανικής, χονδρέμπορους και εξαγωγείς φρέσκων προϊόντων μέσα από τις ενημερωτικές συνεδρίες.

Στο πλαίσιο της έκθεσης και συγκεκριμένα την Πέμπτη 26 Απριλίου διεξήχθη το 1ο Διεθνές συνέδριο σταφυλιού με εισηγητές από όλα τα μέρη της αλυσίδας αξίας του σταφυλιού το οποίο πέτυχε να κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών εμπλεκόμενων, τόσο από τον παραγωγικό όσο και  από τον εμπορικό κόσμο, με ομιλητές καταξιωμένους σε διεθνές επίπεδο, οι οποίοι μετέφεραν για πρώτη φορά στην χώρα μας όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το δυναμικό αυτό προϊόν.

Η Bayer συμμετείχε ως χορηγός υποστήριξης ενώ κατά τη διάρκεια της Ενότητας:

«Καλλιεργητικές φροντίδες και σύγχρονη τεχνολογία στην υπηρεσία του επιτραπέζιου σταφυλιού» η κα Χρύση Κοτονιά, Sustainable Agriculture Manager της Βayer  είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Εκπαιδευτικό πρόγραμμα BayGAP: Συνδέοντας την Εκπαίδευση στην ορθή Γεωργική Πρακτική με την Πιστοποίηση».

2

Εικόνα 1 & 2: Η κα Χρύση Koτονιά, Sustainable Agriculture Manager κατά τη διάρκεια της ομιλίας της

Η παρουσίαση ξεκίνησε με μία γενική αναφορά στις δράσεις της εταιρίας σχετικά με το πρόγραμμα Food Chain Partnership και τις πρωτοβουλίες με τις οποίες η Bayer συνεισφέρει στην Αειφόρο Γεωργία. Στη συνέχεια, η κα Κοτονιά προχώρησε με αναλυτική περιγραφή του εκπαιδευτικού προγράμματος BayGAP, το οποίο αποτελεί μία από τις υπηρεσίες που έχει αναπτύξει η Bayer για να υποστηρίξει τους παραγωγούς, προσφέροντάς τους ολοκληρωμένες λύσεις στο χωράφι.

Το BayGAP είναι ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης στις βασικές αρχές της Ορθής Γεωργικής Πρακτικής που εφαρμόζεται διεθνώς αλλά το μοντέλο υλοποίησης σε κάθε χώρα είναι προσαρμοσμένο στις τοπικές ανάγκες και συνθήκες.

Στην Ελλάδα, μετά  από κατάλληλη προσαρμογή του εκπαιδευτικού υλικού στην ελληνική γλώσσα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκπαίδευση παραγωγών επιτραπέζιου σταφυλιού στην Κορινθία, ενώ με τις κατάλληλες στρατηγικές συνεργασίες το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί  σε διαφορετικές καλλιέργειες και περιοχές σε όλη τη χώρα.

Μέσα από την ενεργή συμμετοχή του ακροατηρίου επιβεβαιώθηκε η αξία της κατάρτισης και η επίδρασή της στην ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος καθώς και η ανάγκη για έναν δομημένο τρόπο σύνδεσης της εκπαίδευσης των Ελλήνων παραγωγών με την απόκτηση πιστοποίησης της αγροτικής παραγωγής. 

Στην Bayer, έχοντας ως βασικούς πυλώνες την Εκπαίδευση, τη Συμβουλή στον Αγρό και την Υποστήριξη για Πιστοποίηση, εργαζόμαστε ώστε το BayGAP να αναγνωριστεί ως το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαφοροποίησης των παραγωγών που θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στις τοπικές και διεθνείς αγορές.

Επιπλέον, στόχος μας είναι, μέσα από το πρόγραμμα BayGAP, να παρέχουμε υποστήριξη σε όλους τους συνεργάτες στην αλυσίδα αξίας τροφίμων, προκειμένου  να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους για αειφόρο ανάπτυξη.

Corp Logo BG Bayer Cross LType Basic 150dpi on screen RGB

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας