Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2014

Την Τρίτη 11 Νοεμβρίου η προκαταβολή του τσεκ στους αγρότες, χωρίς παρακρατήσεις

Την Τρίτη 11 Νοεμβρίου η  προκαταβολή  του τσεκ στους αγρότες, χωρίς παρακρατήσεις

Την επόμενη Τρίτη 11 Νοεμβρίου θα πιστωθεί, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών το 50% της ενιαίας ενίσχυσης που δικαιούνται χωρίς παρακρατήσεις καθώς οι συμψηφισμοί μέσω ΗΔΙΚΑ περιορίζονται σε επιστροφές ΦΠΑ, ΕΦΚ πετρελαίου, φόρου εισοδήματος.

prokatavolh check xwris parakrathseisΟι σχετικές διαδικασίες από πλευράς ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν δρομολογηθεί, ενώ από την πλευρά της Τράπεζας Πειραιώς παρέχεται η διαβεβαίωση πως δεν υπάρχει κανένα θέμα ρευστότητας, καθώς η Επιτροπή Πιστώσεων της τράπεζας έχει λάβει σχετική μέριμνα, ώστε ποσό ύψους άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ που αντιστοιχεί στην προκαταβολή να είναι διαθέσιμο από τις 17 Αυγούστου.
Σημειώνεται ότι βάσει της πάγιας τακτικής που ακολουθείται για την πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης, η τράπεζα δανειοδοτεί το δημόσιο, ώστε να καταστεί δυνατή η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων και εν συνεχεία, μετά την εξόφληση των παραγωγών, γίνεται εκκαθάριση μεταξύ κράτους και κοινότητας (Τμήμα Εγγυήσεων) προκειμένου και η τράπεζα να πάρει πίσω τα χρήματά της.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογράφει και η σύμβαση μεταξύ Δημοσίου και Τράπεζας Πειραιώς για τη διαχείριση του λογαριασμού ΕΛΕΓΕΠ (Ειδικός Λογαριασμός Εγγυήσεων Αγροτικών Προϊόντων) την επόμενη 5ετία.
Τέλος, οι πληροφορίες θέλουν το θέμα του συμψηφισμού απαιτήσεων αγροτών με ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία και εν προκειμένω προς τον ΟΓΑ, να διευθετείται με μια «πολιτική δέσμευση» των εμπλεκομένων πλευρών που εκτονώνει την κατάσταση και ανοίγει το δρόμο για την προκαταβολή των ενιαίων ενισχύσεων.
Η εν λόγω συμφωνία προβλέπει ότι ο συμψηφισμός μέσω του ΗΔΙΚΑ θα περιορίζεται σε απαιτήσεις αγροτών που προέρχονται από υποχρεώσεις του κράτους, δηλαδή ΦΠΑ, Ειδικό Φόρο Πετρελαίου, φόρο εισοδήματος κ.α. και δεν θα επεκτείνεται σε παρακράτηση κοινοτικών ενισχύσεων, έτσι ώστε να αποφευχθούν και τυχόν τριβές με τις αρμόδιες κοινοτικές αρχές.

 

 

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας