Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

Νωρίτερα η δεύτερη δόση σε γεωργούς και κτηνοτρόφους

Νωρίτερα η δεύτερη δόση σε γεωργούς και κτηνοτρόφους

Στις 15 Δεκεμβρίου και όχι στις 31 όπως αναμενόταν τελικά θα καταβληθεί το ποσό των 900.000.000 που αντιστοιχεί στη δεύτερη δόση της ενιαίας ενίσχυσης, όπως δηλώνει ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠ, κύριος Γρηγόρης Αποστολάκος.

Η καταβολή του υπολοίπου 50% της ενιαίας ενίσχυσης για το 2014, θα κατανεμηθεί σε 600.000 και πλέον δικαιούχους γεωργούς και κτηνοτρόφους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων) και είναι η πρώτη φορά που θα καταβληθεί η αποζημίωση του 2014, μέσα στο 2014, και όχι το 2015 όπως γινόταν συνήθως όπως δηλώνει ο κύριος Αποστολάκος.apidothseis

Αυτή η προσπάθεια γίνεται γιατί ήταν μια δύσκολη οικονομικά χρονιά για τους αγρότες. Όπως δηλώνει ο ίδιος «πήγε πολύ καλά η πληρωμή της πρώτης δόσης. Το ποσό, το οποίο δόθηκε, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, ήταν γύρω στα 900.000.000 ευρώ. Η απόκλιση που έχουμε από τη βάση των δηλώσεων κυμαίνεται γύρω σε αρκετά μικρό ποσοστό της τάξεως του 2,3 ή 4%, που οφείλεται σε λάθη δηλώσεων". Το ποσό της πρώτης δόσης της ενιαίας ενίσχυσης βρίσκεται ήδη από το βράδυ της Τρίτης στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Το ποσό πρόκειται να δοθεί στους δικαιούχους αναμένεται να αυξηθεί, σε περίπτωση που δικαιωθούν όσοι έχουν υποβάλει ενστάσεις. "Για παράδειγμα, στην Ηλεία πήγαν κάποιοι καθυστερημένα και δήλωσαν τα ενοικιαστήριά τους με αποτέλεσμα να μην πληρωθούν. Αυτοί θα τα λάβουν το σύνολο του ποσού (και τις δύο δόσεις), το Δεκέμβριο", εξηγεί ο κύριος Αποστολάκος.
Τέλος συμπληρώνει ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, πως όσες πληρωμές είναι προγραμματισμένες να γίνουν φέτος, θα γίνουν εγκαίρως, χωρίς καμία υστέρηση στους νέους αγρότες, τη βιολογική γεωργία και την κτηνοτροφία.

opekepe


ΠΗΓΗ: news.gr

 

 

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας