Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2014

Το Σχεδιο Καλής Ανάπτυξης της Syngenta

Το Σχεδιο Καλής Ανάπτυξης της Syngenta

Ένα χρόνο μετά την πρώτη παρουσίαση του «Σχεδίου Καλής Ανάπτυξης» (The Good Growth Plan), η Syngenta Hellas παρουσιάζει σε εκδήλωση της στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, τις έξι δεσμεύσεις της για την αντιμετώπιση των κρίσιμων προκλήσεων του πλανήτη.

 Την 1η Δεκεμβρίου 2014, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, παρουσία εκπροσώπων της Ελβετικής Πρεσβείας και Ολλανδικής Πρεσβείας, καθηγητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημόνων Ερευνητικών Ινστιτούτων, εκπροσώπων του Υπουργείου Γεωργίας, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, εταιριών του γεωργικού κλάδου και της διατροφικής αλυσίδας, και άλλων φορέων του αγροτικού χώρου, η Syngenta Hellas παρουσίασε το Σχέδιο Καλής Ανάπτυξης, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά δημοσίως τον Σεπτέμβριο του 2013, στην Ελβετία. Το «Σχέδιο Καλής Ανάπτυξης» αποτελείται από έξι δεσμεύσεις, τις οποίες η Syngenta δεσμεύεται να υλοποιήσει μέχρι το 2020, ώστε να συνεισφέρει στην προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της διατροφικής επάρκειας του πλανήτη. Οι δεσμεύσεις αυτές βασίζονται στην αύξησης της παραγωγικότητας σε συνάρτηση με την ορθολογική χρήση των διαθέσιμων πόρων, την ανανέωση των οικοσυστημάτων και την ενδυνάμωση των αγροτικών περιοχών.

Ο κ. Γιάννης Αθανασόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Syngenta Hellas και της ευρύτερης εμπορικής μονάδας του Mediterranean SEE, αναφέρθηκε στην φιλοδοξία της Syngenta να φέρει μεγαλύτερη διατροφική ασφάλεια με τρόπο βιώσιμο και περιβαλλοντικά αειφόρο, για έναν ολοένα αυξανόμενο πληθυσμό, δημιουργώντας παγκόσμια νέα δεδομένα στην αποδοτικότητα των αγρών. Ακόμα, αναφέρθηκε στην δομή και την οργάνωση της τοπικής νομικής οντότητας της Syngenta Hellas, την συνεισφορά και τις δράσεις της στην ανάπτυξη του γεωργικού χώρου και της τοπικής κοινωνίας, τονίζοντας πως το πιο σημαντικό κεφάλαιο και μερίδιο στις επιτυχίες της τελευταίας τριετίας κατέχει το ικανό ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας.

Ακολούθησε ο κ. Κώστας Οικονομίδης, Διευθυντής Marketing της Syngenta Mediterranean SEE, ο οποίος περιέγραψε το δυναμικό περιβάλλον των προκλήσεων που καλείται η ανθρωπότητα να αντιμετωπίσει για να εξασφαλίσει επαρκή τροφή, την στιγμή που οι διαθέσιμοι πόροι μειώνονται. Ο κ. Οικονομίδης παρουσίασε εν συνεχεία το «Σχέδιο Καλής Ανάπτυξης», αναφερόμενος στις έξι δεσμεύσεις του οι οποίες αναλυτικά είναι:

  • Η αύξηση της απόδοσης των καλλιεργειών
  • Η διασφάλιση περισσότερων γεωργικών εκτάσεων
  • Η συμβολή στην ανάπτυξη της βιοποικιλότητας
  • Η ενδυνάμωση των μικρών καλλιεργητών
  • Η συνεισφορά στην ασφάλεια των ανθρώπων
  • Η υποστήριξη σε κάθε εργαζόμενο

Στην συνέχεια, ο κ. Romano De Vivo, Διευθυντής Περιβαλλοντικών Πολιτικών Syngenta Global και Βιώσιμης Παραγωγικότητας για την ευρύτερη περιοχή Europe, Africa, Middle East (EAME) αναφέρθηκε στους τρόπους που η εφαρμογή του Σχεδίου Καλής Ανάπτυξης αξιολογείται και μετράται, αλλά και στην πρόοδο που έχει καταγραφεί έως σήμερα. Ακολούθως, η κ. Βούλα Καλλιακάκη, Διευθύντρια του τμήματος Regulatory & Stewardship Affairs (Syngenta Hellas), παρουσίασε όλες τις δράσεις που υλοποιούνται ήδη από το 2009 στην Ελλάδα, σε οργανωμένη βάση, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που ορίζουν οι δεσμεύσεις του Σχεδίου Καλής Ανάπτυξης. Τέλος, ο κ. Φώτης Ανδρινόπουλος, Stewardship Supervisor (Syngenta Hellas), ανέπτυξε την εφαρμογή του προγράμματος Operation Pollinator στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και σε παραδείγματα του προγράμματος και σε άλλες χώρες. Το πρόγραμμα Operation Pollinator είναι ένα από τα βασικά προγράμματα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της βιοποικιλότητας, μιας εκ των έξι δεσμεύσεων.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε ενότητα με ερωτήσεις και απαντήσεις όπου οι εκλεκτοί καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν και να μοιραστούν τις απόψεις τους ως προς το Σχέδιο Καλής Ανάπτυξης.

Η Syngenta είναι μια από τις παγκοσμίως κορυφαίες εταιρίες με περισσότερους από 28.000 εργαζόμενους σε πάνω από 90 χώρες, αφιερωμένoυς στον σκοπό μας: ‘’Να φέρουμε το δυναμικό των φυτών στη ζωή’’. Μέσω επιστήμης παγκόσμιας κλάσης, διεθνούς παρουσίας και δέσμευσης στους πελάτες μας, βοηθάμε στην αύξηση της παραγωγικότητας των καλλιεργειών, προστατεύοντας το περιβάλλον και βελτιώνοντας την υγεία και την ποιότητα της ζωής.

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας