Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

Οι προϋποθέσεις για τη συνδεδεμένη ενίσχυση στο ρύζι

Οι προϋποθέσεις για τη συνδεδεμένη ενίσχυση στο ρύζι

Τουλάχιστον 400 κιλά ρύζι ανά στρέμμα θα πρέπει να παραδίδουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου κάθε έτους στους ορυζόμυλους, οι παραγωγοί που θέλουν να λάβουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Αναλυτικά οι όροι επιλεξιμότητας :

lefta eurw1. Δικαιούχοι της συνδεδεμένης ενίσχυσης ρυζιού είναι οι γεωργοί που καλλιεργούν ρύζι σε επιλέξιμες εκτάσεις, υπό τον όρο ότι παραδίδουν προϊόν σε εμπόρους δημητριακών, μύλους και συνεταιρισμούς αγροτών το αργότερο έως την 28η Φεβρουαρίου του επόμενου από το έτος υποβολής της αίτησης, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

  α. Να χρησιμοποιούν ποικιλίες οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στον Εθνικό Κατάλογο Ποικιλιών ή/και στον Κοινό Κατάλογο των Ποικιλιών των Ειδών των Γεωργικών Φυτών.
  β. Να παραδίδουν κατ' ελάχιστο 400 κιλά προϊόντος ανά στρέμμα
  γ. Οι παραδόσεις πρέπει να γίνονται σε έναν από τους παρακάτω φορείς:
      i. Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις (ΑΣΟ) όπως ορίζονται στο άρθρο 1 του N. 4015/19−09−2011 «σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις συλλογικές οργανώσεις και την επιχειρηματικότητα του αγροτικού κόσμου – οργάνωση της εποπτείας του κράτους», όπως  τροποποιήθηκε και ισχύει,
       ii. ομάδες και οργανώσεις παραγωγών, σύμφωνα με τους καν. (ΕΚ) 1305/13 και 1308/13 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου,
       iii. ορυζόμυλοι. Επισημαίνεται ότι γεωργοί οι οποίοι δεν είναι μέλη των ανωτέρω φορέων των περιπτώσεων i) & ii), μπορούν να παραδίδουν σε αυτούς ως συνεργαζόμενοι.
     iv. οποιαδήποτε νομική οντότητα έχουσα εμπορική δραστηριότητα στον τομέα του ρυζιού.

2. Σε εξαιρετικές περιστάσεις, η καταληκτική ημερομηνία της 1ης παραγράφου δύναται να τροποποιηθεί με απόφαση προέδρου ΟΠΕΚΕΠΕ και κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΠΕΝ.

Δείτε ΕΔΩ την σχετική απόφαση

Πηγή: agro24

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας