Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

Τι προκαταβολή φόρου θα πληρώσουν όσοι δηλώσουν αγροτικό εισόδημα

Τι προκαταβολή φόρου θα πληρώσουν όσοι δηλώσουν αγροτικό εισόδημα

Προκαταβολή φόρου που θα θεωρηθεί ότι επιβάλλεται σε φορολογική δήλωση που κατατίθεται για πρώτη φορά θα κληθούν να πληρώσουν φέτος όσοι αποκτούν εισόδημα από ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία θα αντιστοιχεί στο μισό του σχετικού φόρου, ενώ όσοι αγρότες υποβάλλουν πράγματι για πρώτη φορά φορολογική δήλωση η προκαταβολή θα υπολογιστεί στο ¼.

Τα παραπάνω διευκρινίζονται με την ΠΟΛ 1120/2015 που εξέδωσε η Γενική Γραμματέας Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου, με θέμα «Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 2 του ν.4328/2015 περί τροποποίησης των διατάξεων του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν.4172/2013)».

Συγκεκριμένα στο σημείο 7 της εν λόγω ΠΟΛ αναφέρεται σχετικά:

7. Περαιτέρω, με τις διατάξεις της παραγράφου 8 του άρθρου αυτού, με τις οποίες προστέθηκε νέα παρ.34 στο άρθρο 72 του Κ.Φ.Ε. (ν.4172/2013), ορίζεται ότι ειδικά κατά το φορολογικό έτος 2014 σε όσους αποκτούν εισόδημα από ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα το προς βεβαίωση ποσό φόρου της παρ.1 του άρθρου 69 περιορίζεται στο μισό, έστω και αν δεν υποβάλλεται δήλωση για πρώτη φορά.

Συνεπώς, σε όσους υποβάλλουν φορολογική δήλωση για πρώτη φορά και ασκούν ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, η προκαταβολή του φόρου περιορίζεται στο ¼, δηλαδή περιορίζεται κατά ½ επειδή υποβάλλουν δήλωση για πρώτη φορά βάσει της παρ.1 του άρθρου 69 και επιπλέον κατά ½ επειδή ασκούν αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα.

forologis agrotes

Πηγή: agro24

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας