Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2015

Nα εκδίδουν οι αγρότες τιμολόγια πώλησης για τα προϊόντα τους θέλει η κυβέρνηση

Nα εκδίδουν οι αγρότες τιμολόγια πώλησης για τα προϊόντα τους θέλει η κυβέρνηση

Να αντικατασταθούν τα τιμολόγια αγοράς αγροτικών προϊόντων από τιμολόγια πώλησης είναι το βασικό σημείο – επιχείρημα στις θέσεις της κυβέρνησης, σύμφωνα με όσα εξήγησε χθες στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου.

Δηλαδή, να «κόβει» ο παραγωγός τιμολόγιο όταν πωλεί την παραγωγή του στον έμπορο κι όχι το αντίθετο όπως γίνεται σήμερα.

Κατά τον κ. Αποστόλου, σήμερα ένα μεγάλο μέρος της αγροτικής παραγωγής δεν φορολογείται, ενώ η αξία της αγροτικής παραγωγής υπολογίζεται στα 10,5 δισ. ευρώ ετησίως, δηλώνονται στην εφορία μόνο τα 3,5-3,8 δισ. ευρώ. Εφ' όσον αυτό αλλάξει με το σύστημα που προωθεί η κυβέρνηση, υπολογίζεται ότι τα φορολογικά έσοδα του Δημοσίου θα αυξηθούν κατά 400 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης είπε ότι ακόμη δεν έχει αποσαφηνισθεί στις συζητήσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς ποιο θα είναι το ύψος των προσδοκώμενων (πρόσθετων) εσόδων από τον αγροτικό τομέα (σ.σ. αυτό θα γίνει αφού οριστικοποιηθούν τα βασικά μακροοικονομικά μεγέθη για την πορεία της οικονομίας και τον προϋπολογισμό τα επόμενα χρόνια).

Η κυβέρνηση έχει, πάντως, επεξεργασθεί διάφορα σενάρια και ο ίδιος ο κ. Αποστόλου είναι διαθέσιμος «όπου θέλουν και όποια ώρα θέλουν» να συναντηθεί και να συζητήσει με τους εκπροσώπους των θεσμών. Άγνωστος παραμένει και ο χρόνος που θα «κλείσει» το αγροτικό «κεφάλαιο» της διαπραγμάτευσης, ώστε να εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

timologia

Πηγή: agro24

 

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας