Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016

Οριστική έγκριση του SYMBOL SC

Οριστική έγκριση του SYMBOL SC

Οριστική έγκριση διάθεσης στην αγορά, του φυτοπροστατευτικού προϊόντος SYMBOL SC, χορηγήθηκε με την αριθ.8811/96640/11-02-2015 Υπουργική Απόφαση. 

Το Symbol είναι ένα προφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση πλατύφυλλων ζιζανίων στην καλλιέργεια της Ελιάς και των Εσπεριδοειδών (πορτοκαλιά, λεμονιά, μανταρινιά).

Είναι μίγμα δυο δραστικών ουσιών, του penoxsulam και του florasulam. To penoxsulam είναι αναστολέας του ενζύμου ALS (acetolactate synthase) και απορροφάται από το φύλλωμα και το ριζικό σύστημα των ευαίσθητων ειδών. Σταματά την αύξηση των ζιζανίων και η πλήρης καταστροφή τους επέρχεται σε 3-4 εβδομάδες. To florasulam είναι και αυτό αναστολέας του ένζυμου ALS.

Όπως είναι γνωστό, τα τελευταία χρόνια, η Κόνυζα (κυπαρισσάκι) και άλλα ζιζάνια όπως Μολόχα, Γλυστρίδα, Αγριοκαρότο, αποτελούν σοβαρό πρόβλημα σε πολλές δενδρώδεις καλλιέργειες.

Το Symbol SC έχει άριστη αποτελεσματικότητα εναντίον των πιο πάνω ζιζανίων και για αυτό αποτελεί ένα μοναδικό προϊόν για την αντιμετώπισή τους, αλλά και ένα εργαλείο για τη σωστή διαχείριση της ανθεκτικότητας των ζιζανίων στα ζιζανιοκτόνα. Επιπλέον η χρήση του Symbol SC οδηγεί στη μείωση του πληθυσμού των δύσκολων ζιζανίων που υπάρχουν μέσα στο χωράφι.

Σχετικά με τις οδηγίες χρήσεις συμβουλεύεστε την ετικέτα του προϊόντος  πατήστε εδώ.

symbol etiketa

Για περισσότερες πληροφορίες το Τεχνικό Τμήμα της Κ+Ν ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ ΑΒΕΕ  είναι στη διάθεσή σας. 

Φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας