Κυριακή, 13 Μαΐου 2018

Οφέλη της χρήσης βιοπαραγόντων στη γεωργία

ANTHESIS
Οφέλη της χρήσης βιοπαραγόντων στη γεωργία

Οι βιοπαράγοντες ή βιολογικοί παράγοντες ή ωφέλιμοι οργανισμοί είναι ζωντανοί οργανισμοί (ακάρεα, έντομα, νηματώδεις, βακτήρια, ιοί και μύκητες) που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εχθρών και ασθενειών των καλλιεργειών.

Δράση των Βιοπαραγόντων

Η δράση τους στηρίζεται στη θήρευση, τον παρασιτισμό ή σε άλλους φυσικούς μηχανισμούς (π.χ. ανταγωνισμός) περιορίζοντας τη ζημιά και εμποδίζοντας τις εξάρσεις πληθυσμών των βλαβερών ειδών.

Είναι φιλικοί προς το περιβάλλον και δε βλάπτουν τον άνθρωπο, τα θηλαστικά, τα πτηνά, τα ερπετά και τα φυτά.

Χρήση των Βιοπαραγόντων

Η χρήση των βιολογικών παραγόντων σε καλλιέργειες θερμοκηπίου ξεκίνησε δειλά πριν 30-50 χρόνια περίπου και σήμερα εφαρμόζονται κατά κόρον αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τα προβλήματα των καλλιεργειών.

Οφέλη χρήσης των Βιοπαραγόντων

Τα οφέλη της χρήσης των βιοπαραγόντων είναι πολλά σε σχέση με αυτά της συμβατικής γεωργίας. Αρχικά τόσο ο ίδιος ο παραγωγός όσο και ο καταναλωτής μέσω του προϊόντος δεν έρχεται σε επαφή με χημικά φάρμακα και τις συσχετιζόμενες επιπτώσεις στη υγεία τους, αλλά και τα φυτά αποφεύγουν προβλήματα π.χ. φυτοτοξικότητας.

Εφόσον ένας βιοπαράγοντας εγκατασταθεί σε μια καλλιέργεια προσφέρει συνεχόμενη προστασία για αρκετούς μήνες σε σχέση με τους επαναλαμβανόμενους ψεκασμούς χημικών χωρίς να υπάρχει φόβος ανάπτυξης ανθεκτικότητας του εχθρού ή του παθογόνου από την αλόγιστη χρήση των χημικών.

Όσον αφορά στο τελικό προϊόν αυτό μπορεί να συγκομισθεί άμεσα και να μη φέρει υπολείμματα δραστικών ουσιών.

Οι εταιρίες που παράγουν και διανέμουν τα προιόντα αυτά, οφείλουν να έχουν καλή γνώση της βιοοικολογίας, τόσο των βιοπαραγόντων όσο και των εχθρών και ασθενειών των καλλιεργειών.

ladybug

Η εταιρεία Anthesis ΕΠΕ είναι πρωτοπόρος εταιρεία στα Συστήματα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Καλλιεργειών για τον έλεγχο των εχθρών και ασθενειών με τη χρήση Ωφέλιων Εντόμων σε συνδυασμό με φάρμακα, βιολογικά σκευάσματα και καλλιεργητικές τεχνικές.

Με σκοπό τη βελτιστοποίηση της ποσότητας και της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων προς όφελος του παραγωγού με φιλικές μεθόδους για το περιβάλλον και τον καταναλωτή.

Αναζητήστε το κατάλληλο προϊόν για την καλλιέργεια σας:

✔ Ωφέλιμοι Οργανισμοί 

✔ Ολοκληρωμένα Προγράμματα Φυτοπροστασίας

✔ Προϊόντα Παρεμπόδισης Σύζευξης

Anthesis final logo 2017

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας