Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Προστασία στην απόδοση και την ποιότητα καλαμποκιού με Dupont

Προστασία στην απόδοση και την ποιότητα καλαμποκιού με Dupont

Η καλλιέργεια καλαμποκιού απειλείται από έντομα και ζιζάνια σε όλα τα στάδια της, με αποτέλεσμα τη μείωση και υποβάθμιση της παραγωγής.

Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, η καλλιέργεια καλαμποκιού έχει εντατικοποιηθεί και με την πλήρη μηχανοποίηση της, επιτυγχάνονται υψηλές αποδόσεις που συγκαταλέγονται στις υψηλότερες παγκοσμίως. Ως εκ τούτού, η έγκαιρη και αποτελεσματική ζιζανιοκτονία, είναι μέτρο απολύτως απαραίτητο. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια εχθροί του καλαμποκιού όπως η πυραλίδα, η διαβρώτικα, το πράσινο σκουλήκι κ.α. έχουν εξαπλωθεί ιδιαίτερα προκαλώντας σημαντικές ζημιές που καθιστούν σε αρκετές περιπτώσεις αναγκαία την καταπολέμηση τους.

Η DuPont διαθέτει ολοκληρωμένες προτάσεις για τον έλεγχο των ζιζανίων, με προϊόντα όπως το Hector Max και δημιουργούνε συνεχώς νέες λύσεις για τον έλεγχο των εχθρών, όπως τα τελευταίας γενιάς εντομοκτόνα Coragen & Steward , που προστατεύουν την καλλιέργεια καλαμποκιού αποτελεσματικά και με σεβασμό στο περιβάλλον.

HECTOR ® MAX ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΟ

Το Hector Max (Έκτωρ Μαξ) είναι η νέα πρόταση της DuPont για τη μεταφυτρωτική ζιζανιοκτονία στο καλαμπόκι.

Προσφέρει γρήγορη λύση και για αγρωστώδη και για πλατύφυλλα ζιζάνια και αποτελεί ένα ολοκληρωμένο ζιζανιοκτόνο καλαμποκιού.

Συνδυάζει μοναδικά δυο ήδη καταξιωμένες δραστικές ουσίες της DuPont, τα nicosulfuron και rimsulfuron μαζί με το dicamba. Tα nicosulfuron και rimsulfuron όταν χρησιμοποιούνται μαζί αλληλοσυμπληρώνονται, με αποτέλεσμα γρηγορότερη διείσδυση στο ζιζάνιο-στόχο αλλά και καλύτερη κατανομή μέσα στη φυτική μάζα σε σχέση με όταν αυτά εφαρμόζονται το καθένα ξεχωριστά.

Αυτή η συνέργια σε συνδυασμό με την ύπαρξη του dicamba στο μίγμα, οδηγεί σε υψηλή αποτελεσματικότητα ενάντια σε αγρωστώδη ζιζάνια όπως ο βέλιουρας, η μουχρίτσα και το αιματόχορτο αλλά και σε αρκετά πλατύφυλλα, όπως τα βλήτα, αγριοβαμβακιά, τάτουλας, αγριομελιτζάνα, λουβουδιά κ.α.

hector max

Hector ® Μax: Ζιζανιοκτόνο καλαμποκιού με πολλαπλά οφέλη

→ Υψηλή αποτελεσματικότητα

→ Γρήγορη δράση

→ Ταυτόχρονη καταπολέμηση αγρωστωδών & πλατύφυλλων ζιζανίων

→ Ασφάλεια για το καλαμπόκι

→ Ευελιξία στο χρόνο εφαρμογής

→ Ευκολία εφαρμογής

MSDS

Ετικέτα Προϊόντος

STEADFAST ® DUO ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΟ

Στρώνει το δρόμο προς την επιτυχία

To Steadfast ® Duo (Στέντφαστ Ντούο) είναι ένα μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο από τη DuPont ™ κατάλληλο για αγρωστώδη και ορισμένα πλατύφυλλα ζιζάνια στο καλαμπόκι

Είναι μίγμα δυο δραστικών ουσιών, του nicosulfuron και του rimsulfuron, σε αναλογία 2:1, γνωστών στους παραγωγούς καλαμποκιού εδώ και χρόνια.

steadfast duo

Η έρευνα της DuPont ™ έδειξε ότι η συγκεκριμένη αναλογία δραστικών, όταν το Steadfast ® Duo 45 WG εφαρμόζεται σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας, παρέχει ταυτόχρονα:

- Yψηλή αποτελεσματικότητα στα ζιζάνια στο καλαμπόκι.

- Σταθερή δράση.

- Ασφάλεια στην καλλιέργεια.

Η προσθήκη λαδιού Codacide ® στη δόση των 125 κυβ. εκ./στρ. είναι απαραίτητη για τη δράση του ζιζανιοκτόνου. Ο ψεκασμός γίνεται όταν το καλαμπόκι βρίσκεται στο στάδιο των 2-8 φύλλων.

Για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που να καταπολέμα και αγρωστώδη και πλατύφυλλα ζιζάνια στο καλαμπόκι, οι συνδυασμοί του Steadfast ® Duo 45 WG με τα κοινώς χρησιμοποιούμενα πλατυφυλλοκτόνα σκευάσματα έδειξαν αξιόπιστα & σταθερά αποτελέσματα.

MSDS

Ετικέτα Προϊόντος

CODACIDE ® EC ΕΠΙΦΑΝΕΙΟΔΡΑΣΤΙΚΟ

Επιφανειοδραστική ουσία από λάδι ελαιοκράμβης

Μεγιστοποιεί τα οφέλη του ψεκασμού με το σωστό επιφανειοδραστικό

codacide

Το CODACIDE ® EC βελτιώνει τη δράση και αυξάνει την αποτελεσματικότητα των ζιζανιοκτόνων με τα οποία συνδυάζεται. Βελτιώνει την εναπόθεση και την κατανομή του ψεκαστικού υγρού καθώς και τη διαβρεκτική ικανότητα και απορρόφηση των ζιζανιοκτόνων. Παράλληλα μειώνει τη διασπορά των ψεκαστικών σταγονιδίων και αυξάνει την αντοχή στην έκπλυση από βροχή

Συνδυάζεται με εγκεκριμένα ζιζανιοκτόνα όπως π.χ. RUSH 25 WG, STEADFAST DUO, GULLIVER 50 WG, GRANSTAR EXTRA WG, και λοιπά εγκεκριμένα ζιζανιοκτόνα στις συνιστώμενες χρήσεις και δόσεις, εφόσον στην ετικέτα τους αναγράφεται ότι συνδυάζονται με επιφανειοδραστικές ουσίες. Δεν συνδυάζεται με σκευάσματα cyanazine.

MSDS

Ετικέτα Προϊόντος

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας