Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

H απάντηση της DuPont στην αντιμετώπιση του Περονόσπορου στο Αμπέλι

H απάντηση της DuPont στην αντιμετώπιση του Περονόσπορου στο Αμπέλι

Ο περονόσπορος αποτελεί τη σπουδαιότερη µυκητολογική ασθένεια του αµπελιού. Προσβάλει όλα τα νέα όργανα του φυτού (φύλλα, σταφύλια, νεαρούς βλαστού) και εφόσον επικρατήσουν ευνοϊκές συνθήκες µπορεί να καταστρέψει ολοκληρωτικά την παραγωγή.

Διαχειµάζει µε την µορφή ωοσπορίων που την Άνοιξη, παρουσία υψηλής υγρασίας και µέσων θερµοκρασιών, βλαστάνουν δίνοντας τις πρώτες προσβολές που δύσκολα γίνονται αντιληπτές.

Στο πάνω µέρος του φύλλου εµφανίζονται οι χαρακτηριστικές κιτρινοπράσινες κηλίδες που µοιάζουν µε «λαδιά» ενώ στο κάτω µέρος παρατηρείται λευκό χνούδι που πρόκειται για τις καρποφορίες του µύκητα.

Από αυτές θα προκύψουν οι δευτερογενείς µολύνσεις που συνήθως είναι λίαν καταστροφικές για τα σταφύλια.

equation pro 1100x372

EQUATION ® PRO ΜΥΚΗΤΟΚΤΟΝΟ

Ένα βήμα μπροστά ενάντια στον περονόσπορο

Το Equation ® Pro (Εκουέσιον Προ) είναι συνδυασμός δύο δραστικών ουσιών με αλληλοσυμπληρούμενα πλεονεκτήματα και τρόπο δράσης τυποποιημένων σε ένα ποιοτικό σκεύασμα.

Η συνδυασμένη δράση του cymoxanil και του famoxadone προστατεύει τις καλλιέργειες για μεγάλο διάστημα και καταπολεμά τον περονόσπορο σε σχεδόν όλα τα στάδια ανάπτυξης του.

Εφαρµοζόµενο προληπτικά, είτε ανά σταθερά διαστήµατα είτε κατόπιν σχετικών γεωργικών προειδοποιήσεων, το Equation ® Pro µπορεί να αποτελέσει βασικό προϊόν εναντίον για τον περονόσπορο του αµπελιού, της πατάτας και της τομάτας.

Άλλα κύρια χαρακτηριστικά του Equation ® Pro είναι:

  • η µεγάλη του αντοχή στην έκπλυση από τη βροχή,
  • η απουσία στιγµάτων στους καρπούς (δεν βάφει και δεν λεκιάζει) και το γεγονός ότι
  • δεν επηρεάζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων µεταποίησης (κρασί, χυµοί κλπ).

Διατίθεται σε µορφή βρέξιµων κόκκων (WG), προσφέροντας ευκολία στο χρήστη, µη δηµιουργία σκόνης κατά τη χρήση του καθώς και απουσία οσµών κατά την αποθήκευση λόγω της απουσίας διαλυτών.

kocide opti 1100x372

CURZATE® 3000 ΜΥΚΗΤΟΚΤΟΝΟ

Μυκητοκτόνο με δράση ενάντια σε περονόσπορο αμπελιού.

Το Curzate® 3000 (Κουρζέιτ 3000) είναι μυκητοκτόνο με προστατευτική και θεραπευτική δράση ενάντια στον περονόσπορο αμπελιού και πατάτας.

Η σύνθεσή του είναι ιδανική για τον περονόσπορο αμπελιού και πατάτας καθώς περιέχει δυο δραστικές ουσίες με διαφορετικό τρόπο δράσης:

  • μεταλλικό χαλκό σε μορφή υδροξειδίου του χαλκού που δρα προστατευτικά
  • cymoxanil που διαθέτει θεραπευτική και τοπικά διασυστηματική δράση

Η τυποποίησή του σε υδατοδιαλυτούς κόκκους, εξασφαλίζει ασφάλεια και απλότητα χρήσης και μειώνει σημαντικά το σχηματισμό ανεπιθύμητης σκόνης.

Το CURZATE® 3000 είναι ένα καταξιωμένο προϊόν για τον περονόσπορο αμπελιού και πατάτας.

Χαρακτηριστικά:

  • Προστατευτικό και θεραπευτικό
  • Αξιόπιστο και Ασφαλές για την καλλιέργεια
  • Ενισχύει την φυσική άμυνα του φυτού

 shutterstock 56091079 PSC5 1250x328

SIROCCO® ΜΥΚΗΤΟΚΤΟΝΟ

Μυκητοκτόνο με διπλή δράση ενάντια στον περονόσπορο

Το Sirocco ® (Σιρόκο) είναι μίγμα δύο δραστικών ουσιών, μίας τοπικά διασυστηματικής (cymoxanil) και μίας επαφής (mancozeb) με προληπτική και θεραπευτική δράση ενάντια στον περονόσπορο πατάτας, αμπελιού και τομάτας

Πρόκειται για δύο αλληλοσυµπληρούµενες δραστικές ουσίες µε διαφορετικό τρόπο δράσης.

Ο συνδυασµός τους καταπολεμά τον περονόσπορο πατάτας, σε όλα τα στάδια ανάπτυξης του και προστατεύει την καλλιέργεια για µεγάλο διάστηµα.

Για το cymoxanil, oι ερευνητές της DuPont ανακάλυψαν και επιβεβαιώνουν πως παράλληλα µε τον βιοχηµικό τρόπο δράσης του, προκαλεί την ενεργοποίηση του αµυντικού µηχανισµού των φυτών, µε αποτέλεσµα τον εκφυλισµό των προσβεβληµένων κυττάρων.

Διατίθεται σε µορφή βρέξιμης σκόνης (WP), προσφέροντας ευκολία στο χρήστη καθώς και απουσία οσµών κατά την αποθήκευση λόγω της απουσίας διαλυτών.

Εφαρµοζόµενο προληπτικά, είτε ανά σταθερά διαστήµατα είτε κατόπιν σχετικών γεωργικών προειδοποιήσεων, το Sirocco ® µπορεί να αποτελέσει βασικό προϊόν για τον περονόσπορο πατάτας, αμπελιού και τομάτας.

Χαρακτηριστικά:

  • Προστατευτική και Θεραπευτική δράση
  • Αξιοπιστία και Ασφάλεια
  • Ενίσχυση της φυσικής άμυνας του φυτού

EquationPro

Νέες, σύγχρονες & αποτελεσματικές προτάσεις για την καλλιέργεια αμπελιού

Τα προϊόντα της DuPont™ για την καλλιέργεια αμπελιού, προσφέρουν άριστη φυτοπροστασία διαθέτοντας σύγχρονο περιβαλλοντικό και τοξικολογικό προφίλ

Το επιτραπέζιο σταφύλι και το κρασί συγκαταλέγονται ανάμεσα στα σημαντικότερα εξαγώγιμα προϊόντα της χώρας μας.

Η παραγωγή τους αντιμετωπίζει ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον με αυξανόμενες απαιτήσεις που στοχεύουν στην ασφάλεια του καταναλωτή και ταυτόχρονα στην ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Σύγχρονα, αποτελεσματικά προϊόντα φυτοπροστασίας είναι απαραίτητα για την βελτιστοποίηση της απόδοσης στην καλλιέργεια αμπελιού, αλλά και την απρόσκοπτη εμπορική διακίνηση του τελικού προϊόντος.

Η DuPont™ συνεργάζεται με τους παραγωγούς αξιοποιώντας τις γνώσεις τους για την προστασία των ασθενειών και εντόμων στην καλλιέργεια αμπελιού, με σκοπό την δημιουργία λύσεων φυτοπροστασίας συμβατών με τις τελευταίες απαιτήσεις.

Αποτελεσματικά μόρια όπως τα rynaxypyr®, indoxacarb , famoxate®, proquinazid κ.α. είναι πλέον στη διάθεση των παραγωγών για μια σύγχρονη φυτοπροστασία στο αμπέλι.

 

Video

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας