Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Fontelis® 20SC : Η λύση για το φουζικλάδιο, ωίδιο, βοτρύτη

Fontelis® 20SC : Η λύση για το φουζικλάδιο, ωίδιο, βοτρύτη

Νέο προστατευτικό και θεραπευτικό μυκητοκτόνο από την DuPont™ για την καταπολέμηση του βοτρύτη σε λαχανικά (τομάτα, μελιτζάνα, αγγούρι (Υ&Θ) & βιομ. τομάτα) και φουζικλαδίου, ωιδίου , αλτερνάριας & στεμφυλίου σε μήλο και αχλάδι

Ευελιξία στη δράση:

Το Fontelis® 20SC (Φοντέλις), είναι η πρόταση της Dupont για την καταπολέμηση ασθενειών όπως ο βοτρύτης, το φουζικλάδιο, το ωίδιο, η αλτερνάρια και το στεμφύλιο.

Δρα προληπτικά και θεραπευτικά και καταπολεμά τους μύκητες-στόχους σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης.

Μετά τον ψεκασμό ανακατανέμεται στην φυλλική επιφάνεια (διελασματικά και ακροπεταλικά) προσφέροντας προστασία σε φυτικούς ιστούς που δεν καλύφθηκαν επαρκώς κατά τον ψεκασμό.

Χάρη στην υψηλή του αποτελεσματικότητα, την προστατευτική και θεραπευτική του δράση, αποτελεί ένα αξιόπιστο προϊόν σε εύρος συνθηκών, κατάλληλο για κάθε πρόγραμμα ψεκασμών ενάντια σε φουζικλάδιο, αλτερνάρια, ωίδιο και στεμφύλλιο σε μήλο και αχλάδι.

fontelis etiketa

Ευελιξία χρήσης:

Λόγω της μεγάλης σταθερότητας σε αντίξοες συνθήκες φωτός και θερμοκρασίας αλλά και της γρήγορης διείσδυσής του στα φύλλα, μπορεί να εφαρμοστεί εως και 1 ώρα πριν βρέξει, και είναι κατάλληλο για μεγάλο εύρος συνθηκών και απαιτήσεων.

Ευελιξία εφαρμογής:

Για τα λαχανικά, η εφαρμογή του επιτρέπεται από την έναρξη της ανθοφορίας έως και 1 μέρα πριν τη συγκομιδή. Για τα μηλοειδή, από την πράσινη κορυφή εως και 21 ημέρες πριν τη συγκομιδή

Ευελιξία και ασφάλεια:

Το Fontelis® 20SC είναι νεας γενιάς μυκητοκτόνο, με συνέπεια να διαθέτει ένα σύγχρονο τοξικολογικό προφίλ τόσο για τον χρήστη όσο και για τα ωφέλιμα έντομα στα οποία έχει μελετηθεί.

Η δραστική ουσία του  Fontelis® 20SCfontelis bottle

To penthiopyrad, η δραστική ουσία του Fontelis® 20SC, δρα προληπτικά στη βλάστηση των σπορίων και επιπλέον, έχει θεραπευτική δράση παρεμποδίζοντας την ανάπτυξη του μυκηλίου.

Ανήκει στην οικογένεια των καρβοξαμιδίων, ή αλλιώς παρεμποδιστών της αφυδρογονάσης του ηλεκτρικού οξέως.

Καθώς η αφυδρογονάση συμμετέχει σε δύο σημαντικές διαδικασίες του αναπνευστικού συστήματος, τον κύκλο του κιτρικού οξέος και τη μεταφορά ηλεκτρονίων στα μιτοχόνδρια, η δράση του penthiopyrad αναστέλλει την λειτουργία και των δύο.

Η απώλεια της ενέργειας που οφείλεται στην αναστολή διαδικασιών της αναπνοής έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή της βλάστησης των σπορίων και της ανάπτυξης του μυκηλίου που είναι απαραίτητα για τη μόλυνση.

fontelis 2

Αντοχή στην έκπλυση της βροχής

Πολύ γρήγορα μετά την εφαρμογή του, η μεγαλύτερη ποσότητα του Fontelis® 20SC (περίπου 75%) διαπερνά την επιδερμίδα των φύλλων. Χάρη σε αυτό του το χαρακτηριστικό, το Fontelis® 20SC επιδεικνύει άριστη αντοχή στην έκπλυση από τις βροχές, οι οποίες είναι πολύ συχνές και έντονες κατά την περίοδο της Άνοιξης.

Στο παρακάτω γράφημα παρουσιάζεται η προστασία που παρέχει το Fontelis® 20SC ενάντια στο φουζικλάδιο, όταν βρέξει 15, 30 και 60 λεπτά μετά την εφαρμογή του. Εξαιτίας αυτής της πολύ γρήγορης του διείσδυσης, δεν χρειάζεται να επαναληφθεί ο ψεκασμός του Fontelis® 20SC σε περίπτωση που βρέξει 1 ώρα μετά την εφαρμογή του.

fontelis pinakas2

Φουζικλάδιο

Το φουζικλάδιο είναι μια από τις σημαντικότερες μυκητολογικές ασθένειες των μηλοειδών και κάθε χρόνο προκαλεί ποιοτική και ποσοτική υποβάθμιση της παραγωγής, ενώ παράλληλα επιβαρύνει το κόστος της καλλιέργειας λόγω των αρκετών ψεκασμών που απαιτούνται ιδιαίτερα σε υγρές χρονιές.

Η ορθή διαχείριση της ασθένειας πρέπει να ξεκινά με σωστό σχεδιασμό (ορθή επιλογή τοποθεσίας και ποικιλιών), τα αναγκαία καλλιεργητικά μέτρα (ενδεδειγμένα κλαδέματα, ισορροπημένη λίπανση) και την συλλογή και καταστροφή των πεσμένων φύλλων στο τέλος της καλλιεργητικής περιόδου.

Η χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων έρχεται να συμπληρώσει και να ενισχύσει τις παραπάνω ενέργειες.

fontelis 3

Η πλέον κρίσιμη περίοδος για την προστασία της καλλιέργειας είναι εως και την ολοκλήρωση της άνθησης όπου και εκδηλώνονται οι πρωτογενείς μολύνσεις.

Αστοχία ψεκασμών ή καθυστερημένες εφαρμογές σε αυτό το κρίσιμο στάδιο, δεν συγχωρούνται.

Το Fontelis® 20SC χάρη στο σύνολο των χαρακτηριστικών του που πλαισιώνουν την υψηλή αποτελεσματικότητά του στο φουζικλάδιo, αποτελεί ένα ιδανικό εργαλείο για χρήση σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε μόνο του, είτε σε μίγμα σε περίπτωση πολύ ευνοϊκών συνθηκών για την ανάπτυξη της ασθένειας.

fontelis efarmogh


 Τεχνικό Φυλλάδιο Fontelis® 20SC


 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας