Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2017

Coragen 20SC - Υψηλή απόδοση ενάντια στα έντομα των μήλων

Coragen 20SC - Υψηλή απόδοση ενάντια στα έντομα των μήλων

Η καρπόκαψα αποτελεί τον κυριότερο εχθρό των µηλοειδών καθώς µπορεί να µειώσει σηµαντικά την απόδοση και να υποβαθµίσει την ποιότητα παραγωγής ενός οπωρώνα.

Συµπληρώνει 2-3 γενιές το χρόνο.

Οι πληθυσµοί της αυξάνονται από γενιά σε γενιά και για την καταπολέµησή της απαιτούνται αρκετοί ψεκασµοί καθ’ όλη την καλλιεργητική περίοδο.

Είναι λοιπόν πολύ σηµαντικό για την καταπολέµηση της 1ης γενιάς να χρησιµοποιηθούν τα πλέον αποτελεσµατικά φυτοπροστατευτικά σκευάσµατα και συγχρόνως τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον ώστε να µην διαταραχθεί η ισορροπία των ωφέλιµων εντόµων την κρίσιµη αυτή περίοδο µεταξύ Απρίλη και Μάη.

Σε πλήθος δοκιµών που έγιναν ενάντια στην καρπόκαψα της µηλιάς , σε διαφορετικές συνθήκες και τοποθεσίες, η απόδοση του Coragen® 20SC ήταν σταθερά υψηλή συγκρινόµενη µε αυτή των έως σήµερα ευρέως χρησιµοποιούµενων προϊόντων.

Επιπλέον µε βάση τα δεδοµένα που υπάρχουν για την επίδρασή του στα ωφέλιµα έντοµα και το γενικότερο περιβαλλοντικό και τοξικολογικό του προφίλ, το Coragen® 20SC δεν προκαλεί έξαρση των ακάρεων και µπορεί να αποτελέσει βασικό συστατικό ενός προγράµµατος ολοκληρωµένης διαχείρισης (IPM) σε µήλα και αχλάδια.

CORAGEN APPLES banner long

Για την καταπολέµηση της 1ης γενιάς της καρπόκαψας, σε περιοχές µε µέση ή υψηλή πίεση προσβολής, είναι σκόπιµο να γίνεται διπλή εφαρµογή του Coragen® 20SC µε την πρώτη εφαρµογή στην έναρξη της εναπόθεσης των αυγών και τη δεύτερη µετά από 14 ηµέρες.

Σε περιοχές µε µικρή πίεση προσβολής από καρπόκαψα µία εφαρµογή του Coragen® 20SC στο ξεκίνηµα της 1ης γενιάς είναι αρκετή.

Σε όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει να συνεχίζεται το πρόγραµµα καταπολέµησης του εχθρού στις επόµενες γενιές µε βάση τις οδηγίες των γεωπόνων.

Το Coragen® 20SC, χάρη στην καινοτόμο δραστική ουσία rynaxypyr®, συνδυάζει ένα πλήθος ιδιοτήτων ιδιαίτερα σημαντικών για την προστασία των καλλιεργειών.

Διαθέτει υψηλή αποτελεσματικότητα που σχετίζεται με το συνδυασμό της δράσης του σε προνύμφες αλλά και σε αυγά και ακμαία σύμφωνα με νεότερα δεδομένα.

To chlorantraniliprole, η δραστική ουσία του Coragen® 20SC, δρα σε µία εντελώς διαφορετική θέση (µυϊκό σύστηµα) από τα άλλα εντοµοκτόνα.

Έτσι είναι αποτελεσµατικό ακόµα και σε πληθυσµούς εντόµων ανθεκτικών στα έως τώρα χρησιµοποιούµενα σκευάσµατα.

Συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω το Coragen® απαντά στις προκλήσεις της εποχής και καθίσταται συµβατό µε τις απαιτήσεις της αγοράς και των παραγωγών.

 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας