Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017

Οι ερωτήσεις του Πιστοποιητικού Ορθολογικής Χρήσης - Ποιες είναι

minagric.gr
Οι ερωτήσεις του Πιστοποιητικού Ορθολογικής Χρήσης - Ποιες είναι

Πώς και από πού θα χορηγούνται, πόσες θα είναι οι ερωτήσεις, τι θα αφορούν και πόσες από αυτές πρέπει να είναι σωστές για να θεωρηθεί επιτυχής η εξέταση.

Αφού από 18/09/2017, πρόκειται να ξεκινήσει επίσημα η έκδοση συνταγής μόνο από όσους κατέχουν το Πιστοποιητικό Γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων, ας δούμε αναλυτικότερα μερικά πράγματα που αφορούν στα Πιστοποιητικά αυτά.

Τα πιστοποιητικά αυτά παρέχουν, τουλάχιστον, απόδειξη επαρκούς γνώσης και θεμάτων του Παραρτήματος Β΄, η οποία αποκτάται από τους επαγγελματίες χρήστες, τους διανομείς και τους συμβούλους.

Η πώληση γεωργικών φαρμάκων εγκεκριμένων για επαγγελματική χρήση, περιορίζεται στα πρόσωπα που διαθέτουν το πιστοποιητικό της παραγράφου 2 του άρθρου 19.

Δείτε εδώ τη Νομική Βάση που καλύπτει την Ορθή διεξαγωγή των Πιστοποιητικών γνώσης ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.

Τα πιστοποιητικά γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, θα χορηγούνται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής από τη Διεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Σ.Ε.Α.), μετά από επιτυχή εξέταση των ενδιαφερομένων σε ειδικά εξεταστικά κέντρα, η οποία διενεργείται μέσω βάσης δεδομένων που τηρεί η ΣΕΑ.

Η ΣΕΑ είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία βάσης δεδομένων με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, όπου μόνο μια επιλογή είναι η σωστή.

Οι ερωτήσεις καταχωρίζονται ανά κεφάλαιο.

Δείτε εδώ την Περιγραφή του κάθε κεφαλαίου ανάλογα με τις περιπτώσεις που αφορά.

QUESTIONS

Δείτε εδώ τις ερωτήσεις με τις απαντήσεις ανά κεφάλαιο και περίπτωση.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να απαντήσουν σε σαράντα (40) ερωτήσεις μέσα σε ορισμένο χρόνο, τυχαία επιλεγμένες από τη βάση δεδομένων της προηγούμενης παραγράφου, ως εξής:

1. Περιπτώσεις α), β) και μ): Τέσσερις (4) ερωτήσεις

2. Περιπτώσεις γ), στ) και ζ), ι) και λ): Δώδεκα (12) ερωτήσεις

3. Περιπτώσεις δ), ε) και κ): Δώδεκα (12) ερωτήσεις και

4. Περιπτώσεις η) και θ): Δώδεκα (12) ερωτήσεις

Για τη χορήγηση του πιστοποιητικού απαιτείται η σωστή απάντηση σε τουλάχιστον είκοσι (20) ερωτήσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται άμεσα για τον αριθμό των ερωτήσεων που απάντησαν ορθά και για τη χορήγηση ή μη του παραστατικού.

Οι ερωτήσεις που απευθύνονται σε επαγγελματίες χρήστες γεωργικών φαρμάκων, με σκοπό την πιστοποίηση γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, σχεδιάζονται έτσι ώστε να πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:

✔ Να έχουν τέσσερις (4) δυνατές απαντήσεις, από τις οποίες μόνο μία να είναι η σωστή για την αντίστοιχη.

✔ Θέμα

✔ Να είναι απλές και κατανοητές

✔ Να ανταποκρίνονται πλήρως στο γνωστικό αντικείμενο το οποίο είναι το Παράρτημα Β του ν.4036/2012 (Α΄8)

✔ Να εμπεριέχουν απαντήσεις, οι οποίες να «καθοδηγούν» τους εξεταζόμενους στην απόρριψη λανθασμένων πρακτικών ή καταστάσεων και στην επιλογή των ορθών, σύμφωνα με τα δεδομένα της χώρας μας.

✔ Να τίθενται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου μέσω του διαδικτύου, για να εξασφαλίζεται η διαφάνεια και κυρίως η διαρκή βελτίωση και συμπλήρωση τους.

✔ Να είναι σε ικανό αριθμό έτσι ώστε μετά τη διαδικασία τυχαιοποιημένης επιλογής τους να μην είναι πρακτικά εύκολη η αποστήθιση τους.

Εδώ μπορείτε να κάνετε Demo Eρωτηματολογίου 

QUESTIONS ALL

 

 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας