Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017

Η αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα του μυκητοκτόνου SYLLIT 544SC

UPL
Η αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα του μυκητοκτόνου SYLLIT 544SC

Για την αντιµετώπιση των: Φουζικλάδιο Μηλοειδών, Κυλινδροσπορίωση & Ανθράκωση Κερασιάς, Εξώασκο Ροδακινιάς, Νεκταρινιάς και συναφών υβριδίων και Κυκλοκόνιο, Γλοιoσπόριο της Ελιάς

Την Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε από τη Arysta LifeScience Ελλάς, στην περιοχή Καβάσιλα Ημαθίας, επίδειξη πειραματικού αγρού για την αποτελεσματικότητα του μυκητοκτόνου  SYLLIT 544 SC στην αντιμετώπιση του εξώασκου της ροδακινιάς .

Οι προσκεκλημένοι της εταιρείας είχαν την ευκαιρία να να ξεναγηθούν στον αγρό και να διαπιστώσουν από κοντά ότι η χρήση SYLLIT 544 SC οδήγησε στον απόλυτο έλεγχο του εξώασκου συγκριτικά με τη συνήθη πρακτική ψεκασμών με ziram που εφαρμόζεται στην περιοχή.

Περίπου 10 δένδρα του αγρού δεν ψεκάστηκαν ώστε να είναι ορατή η πίεση προσβολής στο κτήμα. Στο υπόλοιπο κτήμα, το οποίο διαιρέθηκε σε δύο τμήματα, εφαρμόσθηκαν δύο (2) ψεκασμοί.

Συγκεκριμένα στο μισό αγρό εφαρμόσθηκαν δύο (2) ψεκασμοί με Ziram με την πρακτική της περιοχής και στον υπόλοιπο αγρό δύο (2) ψεκασμοί με SYLLIT 544 SC με δόση 165 κ. εκ./στρέμμα.

Και στα δύο τμήματα οι ψεκασμοί έγιναν στις ίδιες ημερομηνίες.

Ο πρώτος ψεκασμός έγινε στο στάδιο της διόγκωσης των οφθαλμών για να αποφευχθούν οι πρωτογενείς μολύνσεις στην έκπτυξη των νεαρών φύλλων και ο δεύτερος 9 ημέρες μετά.

Σαράντα ημέρες μετά και το 2ο ψεκασμό και ενώ τα αψέκαστα δένδρα είχαν προσβληθεί από εξώασκο σε ποσοστό 26%, στο τμήμα που είχε εφαρμοστεί το SYLLIT 544 SC η αποτελεσματικότητα ήταν 97,5% (επίπεδο προσβολής 0,6%) έναντι 67,5% (το επίπεδο προσβολής ήταν 8,8%)

SYLLIT ZIRAM

Εικόνα 1: SYLLIT 544 SC

Εικόνα 2: Ziram

Η επίβλεψη, η επιμέλεια και η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων είχε ανατεθεί στη πειραματική μονάδα ANADIAG HELLAS.

Το Syllit 544SC με δραστική ουσία dodine, είναι ενα διασυστηµατικό µυκητοκτόνο µε προληπτική και θεραπευτική δράση, για την αντιµετώπιση των:

 Φουζικλάδιο των Μηλοειδών (Μηλιά, Αχλαδιά, Κυδωνιά, Μεσπιλιά και Μουσµουλιά),

► Κυλινδροσπορίωση και Ανθράκωση της Κερασιάς,

 Εξώασκο της Ροδακινιάς, της Νεκταρινιάς και των συναφών υβριδίων και

► Κυκλοκόνιο και Γλοιoσπόριο της Ελιάς.

Στην εκδήλωση αυτή παρευρέθησαν αντιπρόσωποι γεωπονικών καταστημάτων από τους νομούς Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας και Λάρισας οι οποίοι μετέφεραν και τη δική τους θετική εμπειρεία από τη χρήση του SYLLIT καθώς το προϊόν εγκρίθηκε για την αντμετώπιση του εξώασκου μόλις τον Ιανουάριο του 2017.

Veroia 1

Veroia 2


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της UPL,  EΔΩ
UPL OpenAg Brand Mark ColourBlack logotype RGB

  Η Arysta LifeScience είναι πλέον μέρος της UPL, δημιουργώντας έναν νέο Hγέτη στην Παγκόσμια Γεωργία

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας