Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

Λύσεις για Ψευδόκοκκο και Τuta με νέες μεθόδους από Anthesis

Anthesis - Γκρίντζος Παναγιώτης, Δ/ντης Τεχνικού Τμήματος Marketing
Λύσεις για Ψευδόκοκκο και Τuta με νέες μεθόδους από Anthesis

Το προϊόν Isonet PF προτείνει η εταιρεία Anthesis για τον έλεγχο του ψευδόκοκκου planococcus ficus σε αμπέλι (PLANFI). 

Το Isonet PF αποτελείται από εξατμιστήρες ελεγχόμενης αποδέσμευσης συνθετικών φερομονών και στηρίζεται στη Μέθοδο Παρεμπόδισης Σύζευξης.

Η λανθάνουσα οσμή φερομόνης που παράγεται από τη συνθετική φερομόνη, αποσπά ή παρεμποδίζει τα ακμαία αρσενικά να εντοπίσουν τα θηλυκά.

Έτσι δε λαμβάνει χώρα η σύζευξη και ο αριθμός των γονιμοποιημένων αυγών που εναποτίθενται μειώνεται δραματικά, με αποτέλεσμα τη μείωση της αναπαραγωγικής ικανότητας του ψευδόκοκκου του και κατά συνέπεια την ελαχιστοποίηση των ζημιών.

Η αποτελεσματικότητα του προϊόντος εξαρτάται από την πυκνότητα του πληθυσμού, το μέγεθος και τις διαστάσεις του αγρού, την κατεύθυνση του ανέμου και τη μέση θερμοκρασία, καθώς και από την επαρκή τεχνική παρακολούθηση μέσα στη σεζόν. Σε περιπτώσεις που ο αριθμός των ακμαίων θηλυκών είναι μεγάλος, τότε απαιτούνται χημικές εφαρμογές.

- Έγκριση 120 ημέρών

- Αριθμ. Άδειας Διάθεσης στην αγορά: 9085

- Ημ. Χορήγησης: 01-04-2018


Αντιμετώπιση της Tuta

Την αντιμετώπιση της Tuta absoluta με το ωφέλιμο παρασιτοειδές trichogramma achaeae προτείνει επίσης η Anthesis.

Το Tricholine περιέχει το ωφέλιμο αυτό παρασιτοειδές, όπου από τον διαχυτήρα (dispenser) που περιέχονται παρασιτισμένα αυγά από αυτό, εξέρχονται τα ενήλικα άτομα του και το θηλυκό αναζητά και εντοπίζει άμεσα τα αυγά της T. absoluta και ωοτοκεί στο εσωτερικό τους. Λόγω του υψηλού βαθμού παρασιτισμού των αυγών (αγγίζει το 90% σε θερμοκρασίες 23-25ο C και υγρασία 75%), η αποτελεσματικότητα του είναι ορατή μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.

Όταν ο αριθμός των αυγών της T.absoluta είναι μικρός, το συνολικό ποσοστό των αυγών τείνει προς μηδενισμό μέσα σε ένα – δυο κύκλους της ενδεδειγμένης εξαπόλυσης.

Λόγω της ευκολίας εφαρμογής του και της άριστης συμβατότητας του με προγράμματα βιολογικής και συμβατικής καλλιέργειας, έπειτα από δύο διαδοχικές εξαπολύσεις το συνολικό ποσοστό των αυγών πέφτει αισθητά πάνω και από 70%.

Komfouzia


Δείτε όλα τα προϊόντα της εταιρείας Anthesis και επιλέξτε το ιδανικό για τη δική σας καλλιέργεια ΕΔΩ

Anthesis final logo 2017

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας