Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018

BS 500 Ultra: Η λύση στα προβλήματα αλατότητας και αλκαλικότητας του ψεκαστικού υγρού

Agrology
BS 500 Ultra: Η λύση στα προβλήματα αλατότητας και αλκαλικότητας του ψεκαστικού υγρού

Τα περισσότερα φυτοφάρμακα που κυκλοφορούν στο εμπόριο, πωλούνται σε συμπυκνωμένη μορφή και πρέπει να διαλυθούν ή να εναιωρηθούν σε νερό πριν να εφαρμοστούν στις καλλιέργειες.

Το νερό μπορεί να προέρχεται από διάφορες πηγές, όπως φρεάτια, λίμνες, ποτάμια ή δημοτικά ύδατα.

Είναι λοιπόν λογικό, το νερό που προέρχεται από διάφορες πηγές, να διαφέρει σε ό,τι αφορά τις ποσότητες διαλυμένων ορυκτών, οργανικής ύλης και pΗ. 

Το pH είναι ένα μέτρο της οξύτητας ή αλκαλικότητας του νερού, το οποίο αναφέρεται στον αριθμό των ιόντων υδρογόνου (H+) και υδροξυλίου (OH−) σε ένα διάλυμα.

ph scale 1024x560

Το pH του νερού είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σταθερότητα ορισμένων φυτοφαρμάκων. Υπό αλκαλικές συνθήκες, λαμβάνει χώρα αλκαλική υδρόλυση η οποία αποικοδομεί το παρασιτοκτόνο σε μη τοξικές (ανενεργές) μορφές.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι η μειωμένη αποτελεσματικότητα των σκευασμάτων, λόγω της μειωμένης δράσης των δραστικών ουσιών.

Τα περισσότερα φυτοφάρμακα είναι πιο σταθερά όταν το διάλυμα ψεκασμού έχει pΗ περίπου πέντε.

Γενικά, τα εντομοκτόνα (ιδιαίτερα τα οργανοφωσφορικά και τα καρβαμιδικά) είναι τα πλέον ευαίσθητα φυτοπροστατευτικά προϊόντα στην αλκαλική υδρόλυση και ακολουθούν τα μυκητοκτόνα, τα ζιζανιοκτόνα κτλ.. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των νερών στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από αλκαλικό έως πολύ αλκαλικό. Για το λόγο αυτό μπορεί να χρειαστεί να ρυθμίσετε το pH του διαλύματος ψεκασμού.

BS500

Το BS 500 Ultra είναι σχεδιασμένο να ενισχύει τη δράση των προϊόντων φυτοπροστασίας, ρυθμίζοντας το pH του νερού του ψεκαστικού δ/τος.

Με τη σωστή ρύθμιση του pH εμποδίζεται η αλκαλική υδρόλυση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων, τα μόρια των οποίων δεν υδρολύονται, αλλά παραμένουν σταθερά και ενεργά.

Το BS 500 Ultra , χάρη στη μοναδική του δράση, επιτρέπει στον παραγωγό να συνδυάζει διάφορα είδη φυτοπροστατευτικών ουσιών, μειώνοντας επιπλέον ψεκασμούς και επομένως το κόστος παραγωγής. 

Έτσι ο παραγωγός έχει στη διάθεση του ένα εύκολο και οικονομικό τρόπο για να ρυθμίσει του pH του ψεκαστικού διαλύματος και να περιορίσει έτσι την υδρόλυση του φυτοφαρμάκου, διατηρώντας την αποτελεσματικότητα του.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για το BS 500 Ultra  από το εξειδικευμένο προσωπικό της Agrology.

Μάθετε ποιος είναι ο υπεύθυνος γεωπόνος – πωλητής της περιοχής σας ΕΔΩ!

AGR Logo EN

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας