Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Μετασυλλεκτική λίπανση ακτινιδιάς

Μετασυλλεκτική λίπανση ακτινιδιάς

Τα ακτινίδια συγκομίζονται την περίοδο τέλη Οκτωβρίου έως και τον Δεκέμβριο, ενώ υπάρχουν και πιο πρώιμες ποικιλίες. Ταυτόχρονα με τη συγκομιδή των καρπών απομακρύνονται από το φυτό σημαντικές ποσότητες μακρο- και μικρο- θρεπτικών, η αναπλήρωση των οποίων είναι πολύ σημαντική για την απόδοση του φυτού την επόμενη καλλιεργητική περίοδο.

Εάν το δέντρο έχει επαρκή αποθέματα θρεπτικών στοιχείων πριν το χειμώνα, εξασφαλίζει καλή ανθοφορία και καρπόδεση αλλά και γρήγορη ανάπτυξη της κόμης την επόμενη άνοιξη.

Στις αρχές της άνοιξης, κατά την έναρξη της νεαρής βλάστησης και της έκπτυξης των οφθαλμών, η ακτινιδιά «χρησιμοποιεί» σημαντικές ποσότητες Ν, Κ, P, Mg και άλλων ιχνοστοιχείων.

Τις απαιτούμενες αυτές ποσότητες το δέντρο τις βρίσκει αρχικά από τις «αποθήκες» του, καθώς το έδαφος είναι πολύ κρύο και οι ρίζες δε μπορούν να απορροφήσουν τα θρεπτικά από αυτό. Αργότερα τα θρεπτικά στοιχεία είναι διαθέσιμα από το έδαφος και την εφαρμοζόμενη λίπανση.

Συνεπώς, ο τύπος, η ποσότητα και ο χρόνος λίπανσης την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο επηρεάζουν τη θρεπτική κατάσταση των δέντρων την επόμενη χρονιά.

Αμέσως μετά τη συγκομιδή και πριν την έναρξη της πτώσης των φύλλων μπορούν να χορηγηθούν διαφυλλικά μαζί με ουρικό Ν ή αμινοξέα Mg, Zn και B και ενδεχομένως και 0,3 kg/δένδρο βασικό λίπασμα στο έδαφος για τη φθινοπωρινή ανάπτυξη των ριζών και για αποθησαύριση θρεπτικών στοιχείων για την επόμενη χρονιά.

Η μετασυλλεκτική εφαρμογή λιπασμάτων γίνεται πάντα λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την περιεκτικότητα του εδάφους σε θρεπτικά στοιχεία, τις ετήσιες ανάγκες της καλλιέργειας σε θρεπτικά και την απόδοση των φυτών αλλά και τις κλιματικές συνθήκες.

evyp logo grCMYK whitebgrnd

Η Ελληνική Βιομηχανία Υδρολυμένης Πρωτεΐνης Ε.Β.Υ.Π. Ε.Ε. προτείνει:

Τα κρυσταλλικά λιπάσματα «Θρέψις» μόνα τους ή σε ιδανικό συνδυασμό με το Amino 16.

Το Amino 16 είναι οργανικό μίγμα 16 L-αμινοξέων φυτικής προέλευσης.

Αποτελεί ουσιαστικά τροφή (έτοιμα δομικά υλικά για την παραγωγή πρωτεϊνών) για το φυτό, την οποία προσλαμβάνει και χρησιμοποιεί άμεσα, αυξάνοντας την ανάπτυξή του.

Ενεργοποιεί τους φυσικούς αμυντικούς μηχανισμούς του φυτού, λειτουργώντας ως βιοδιεγέρτης και ενδυναμώνοντάς το, ώστε να αντιμετωπίσει τυχόν άλλους παράγοντες που το επηρεάζουν αρνητικά. Επίσης, εφαρμόζεται μετά από στρες προερχόμενο από υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες, παρατεταμένη ξηρασία κλπ. Συνδυάζεται με τα περισσότερα φυτοπροστατευτικά προϊόντα, διαφυλλικά, κρυσταλλικά και υγρά λιπάσματα και σκευάσματα ιχνοστοιχείων.

Εφαρμόζεται μέσα από το σύστημα άρδευσης (υδρολιπάνσεις) ή διαφυλλικά

Τα κρυσταλλικά λιπάσματα «Θρέψις» είναι λιπάσματα υψηλής καθαρότητας, χωρίς χλωριούχα ή διουρικά, για να εξασφαλίζεται τέλεια διαλυτότητα, χαμηλή αλατότητα και υψηλή ποιότητα για μέγιστες αποδόσεις.

threpsis crystal 1200px 598x178

Η ομάδα των κρυσταλλικών λιπασμάτων «Θρέψις» περιλαμβάνει τα προϊόντα:

1. Θρέψις (11-5-40 +MgO +TE)

2. Θρέψις (13-40-13 +TE)

3. Θρέψις (19-19-19 +2MgO +TE)

4. Θρέψις (28-14-14 +TE)

Συγκεκριμένα, το Θρέψις (19-19-19 +2MgO +TE) είναι ένα ισορροπημένο υδατοδιαλυτό λίπασμα εμπλουτισμένο με Mαγνήσιο και χηλικά ιχνοστοιχεία, για όλες τις καλλιέργειες και όλα τα στάδια ανάπτυξης. Εφαρμόζεται μέσα από το σύστημα άρδευσης (υδρολιπάνσεις) ή διαφυλλικά σε δόσεις και συχνότητα εφαρμογών που διαμορφώνονται ανάλογα με τις απαιτήσεις της καλλιέργειας και τη βασική λίπανση που έχει γίνει.

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας