Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2017

Haifa-Cal™ - Υψηλής αποτελεσματικότητας πηγές ασβεστίου και αζώτου στα φυτά

Haifa - Pioneering the Future
Haifa-Cal™ - Υψηλής αποτελεσματικότητας πηγές ασβεστίου και αζώτου στα φυτά

Ο ρόλος του ασβεστίου στα φυτά. Το ασβέστιο είναι ένα σημαντικό θρεπτικό στοιχείο για τα φυτά, απαραίτητο για την διαίρεση και επιμήκυνση των κυττάρων.

Συμμετέχει στον σχηματισμό των κυτταρικών τοιχωμάτων και των μεμβρανών, ελέγχοντας την τάση εφελκυσμού, κάμψης και παραμόρφωσης που μπορούν αυτά να δεχθούν. Γνωστές για αυτά είναι οι «γέφυρες ασβεστίου» που συνδέουν τα μόρια λιπιδίων και τα τακτοποιούν στις κυτταρικές μεμβράνες.

Με την δισθενή μορφή του (Ca+2) λειτουργεί ως κατιόν που εξουδετερώνει ανόργανα ή οργανικά ανιόντα στο χυμοτόπιο. Τέλος ρυθμίζει την πρόσληψη καλίου (Κ) και μαγνησίου (Mg), οι ισορροπία των οποίων μαζί με το ασβέστιο (Ca) είναι σπουδαία για τα φυτά.

Το ασβέστιο προσδίδει στα φυτικά προϊόντα ποιότητα και βοηθά στην υγιή μετασυλλεκτική διατήρησή τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Όμως όπως είναι γνωστό το ασβέστιο είναι δυσκίνητο στοιχείο μέσα στα φυτά. Κατά συνέπεια πρέπει να παρέχεται με συνεχή ρυθμό στα φυτά, αν στοχεύουμε σε υψηλότερες σοδειές ανώτερης ποιότητας.

Τροφοπενίες ασβεστίου.

Η τροφοπενία ασβεστίου προκαλεί εκφυλισμό στην ρίζα των φυτών που έχει ως αποτέλεσμα συστροφές των νεαρών φύλλων με κιτρινο-κάστανες περιοχές μεταξύ των νεύρων περιμετρικά σε αυτά.

Επιπλέον οι μίσχοι των φύλλων και οι βλαστοί γίνονται άκαμπτοι και εύθρυπτοι.

Κυρίως όμως μπορεί να προκαλέσει παραμορφώσεις καρπών και σχηματισμό νεκρωτικών κηλίδων στη κορυφή τους, προκαλώντας τεράστιες οικονομικές ζημιές στην παραγωγή.

Η «ξηρή κορυφή» σε τομάτα και πιπεριά ή η «πικρή κηλίδωση» στα μήλα οφείλονται σε τροφοπενία ασβεστίου.

Τι είναι το Haifa-Cal®

Το Haifa-Cal® είναι ένα κοκκώδες πλήρως υδατοδιαλυτό λίπασμα που διατίθεται σε δύο τύπους: 

Τα Haifa-Cal® είναι λιπάσματα υδατοδιαλυτού νιτρικού ασβεστίου ποικίλης μορφής, που αποτελούν υψηλής αποτελεσματικότητας πηγές ασβεστίου και αζώτου στα φυτά, κάτω από όλες τις συνθήκες.

Το ασβέστιο είναι ένα «θρεπτικό ποιότητας» που ενισχύει την ποιότητα και παρατείνει την διάρκεια της ζωής των αγροτικών προϊόντων στο ράφι ή αλλιώς τον μετασυλλεκτικό χρόνο ζωής.

Καθώς το ασβέστιο δεν είναι από τα κινήσιμα θρεπτικά στοιχεία μέσα στα φυτά, πρέπει να παρέχεται συνεχώς καθόλη την διάρκεια ανάπτυξης των φυτών ώστε να διατηρείται σε επαρκή επίπεδα μέσα στους φυτικούς ιστούς και να διασφαλίζεται η σωστή ανάπτυξη.

Το νιτρικό άζωτο στα Haifa-Cal® είναι ταχέως προσλαμβανόμενο από τα φυτά και βελτιώνει την αποτελεσματικότητα της πρόσληψης του ασβεστίου.

Τα πλεονεκτήματα των Haifa-Cal®:

► Πλήρως υδατοδιαλυτό.

► Περιέχει 100% θρεπτικά για τα φυτά.

► Είναι απαλλαγμένο θείου.

► Είναι απαλλαγμένο χλωρίου, νατρίου και άλλων επιζήμιων στοιχείων για τα φυτά.

► Κατάλληλο για την παραγωγή θρεπτικών διαλυμάτων και για παραγωγή λιπασμάτων με ανάμειξη.

► Τα Haifa-Cal® μπορούν να αναμιχθούν με όλα τα υδατοδιαλυτά λιπάσματα για την παραγωγή πυκνών μητρικών διαλυμάτων εκτός από όσα περιέχουν φωσφορικά και θειικά ιόντα.

Οι μορφές που είναι διαθέσιμα τα Haifa-Cal® είναι:

► Haifa-Cal® GG - μορφή για χρήση σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες, κατάλληλο για Nutrigation™ (υδρολίπανση) και διαφυλλικές εφαρμογές.

Multi-Cal® - μορφή για χρήση σε μη-καλυμμένες καλλιέργειες που εφαρμόζεται επίσης Nutrigation™ (υδρολίπανση).

► Haifa-Cal® Agri - κοκκώδη μορφή για χρήση σε εκτατικές καλλιέργειες (ανοιχτού αγρού) που δεν εφαρμόζεται υδρολίπανση. Εφαρμογή με απευθείας εφαρμογή στο έδαφος.

Tο Haifa-Cal® GG και το Haifa-Cal® AGRI, και τα δύο με ελάχιστα αδιάλυτα στερεά. Λιγότερα από 300ppm στο Haifa-Cal® GG που προορίζεται για εφαρμογές σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες και λιγότερα από 2000ppm στο Haifa-Cal® AGRI, που προορίζεται για εφαρμογές σε λιγότερο απαιτητικές συνθήκες υδρολίπανσης ή διαφυλλικών εφαρμογών σε ανοιχτό αγρό.

Πρόκειται για μίγμα τετραένυδρου νιτρικού ασβεστίου και ένυδρου νιτρικού αμμωνίου και κατά συνέπεια περιέχει αποκλειστικά θρεπτικά στοιχεία απαραίτητα για τα φυτά: άζωτο σε νιτρική κυρίως μορφή και ελάχιστο σε αμμωνιακή μορφή καθώς και ασβέστιο.

Το Haifa-Cal® συγκαταλέγεται στα λιπάσματα που προάγουν την ποιότητα της σοδιεάς μιας και το ασβέστιο και το άζωτο δρουν συνεργατικά και απορροφούνται άμεσα και ισορροπημένα από τα φυτά.

Κατεβάστε το σε μορφή PDF

Ανάλυση προϊόντος

 

Κλίμακας θερμοκηπιακών

εφαρμογών

Κλίμακας

Νutrigation

(Υδρολίπανση)

Κλίμακας

εκτατικής γεωγίας

Άζωτο ολικό 15,5% 15.5% 15.5%
Ν-ΝΟ3 14,4% 14.4% 14.4%
Ν-ΝΗ4 1,1% 1.1% 1.1%
CaO 26,5% 26.6% 26.0%
Ca 19,0% 19.0% 18.6%
Αδιάλυτα στερεά 300ppm 3000ppm n/a

 

 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας