Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018

Agrology Success Stories: Αύξηση Παραγωγής & Βελτίωση Ποιότητας Καρπών στο Κεράσι

Agrology
Agrology Success Stories: Αύξηση Παραγωγής & Βελτίωση Ποιότητας Καρπών στο Κεράσι

Εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα της εφαρμογής του Προγράμματος Θρέψης της Agrology σε καλλιέργεια κερασιού, αφού με τα εξειδικευμένα προϊόντα θρέψης πετύχανε αύξηση μεγέθους, αύξηση βάρους, καθώς και αύξηση συνεκτικότητας της σάρκας των καρπών!

Σκοπός Αποδεικτικού

Άλλη μια κερδοφόρα επένδυση για τους παραγωγούς ήρθε μέσω της συνεργασίας της Agrology με την επιχείρηση εμπορίας γεωργικών εφοδίων του κ. Πίττα Βασίλειου, η οποία εδρεύει στην Αραβησσό Πέλλας

Με τη χρήση Εξειδικευμένων Προϊόντων Θρέψης κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων σταδίων ανάπτυξής της καλλιέργειας κερασιού, ο παραγωγός μπορεί να επιτύχει σημαντική βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της καλλιέργειας του.

Καθόλη τη διάρκεια των εφαρμογών, υπήρχε συνεχής βοήθεια και υποστήριξη προς τον παραγωγό τόσο από τα εξειδικευμένα στελέχη του τεχνικού τμήματος της Agrology, όσο και από τον γεωπόνο-συνεργάτη της περιοχής κ. Πίττα Βασίλειο.

Στόχος είναι να καταδείξει πως τα  Προγράμματα  Εξειδικευμένης Θρέψης της Agrology, αποτελούν μια κερδοφόρα επένδυση για τους παραγωγούς καθώς τα οικονομικά οφέλη για τους ίδιους είναι πολλαπλάσια από το κόστος των συμπληρωματικών εφαρμογών!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Success Story σε καλλιέργεια κερασιού, όπου η αύξηση μεγέθους των καρπών, η αύξηση βάρους των καρπών και η αύξηση συνεκτικότητας της σάρκας των καρπών που επετεύχθησαν με το Εξειδικευμένο Πρόγραμμα Θρέψης της Agrology συνέβαλαν στην αύξηση των εσόδων του παραγωγού κατά 816,18 €/στρ., ενώ το κόστος των συμπληρωματικών εφαρμογών ανέρχεται μόλις στα 28,25 €.

Ταυτότητα Αποδεικτικού 

 Περιοχή: Αγροσυκιά Πέλλας

 Καλλιεργητική Περίοδος: 2018

 Συνεργάτης: Πίττας Βασίλειος

 Ιδιοκτήτης Κτήματος: Παπαδόπουλος Χρήστος

 Καλλιέργεια: Κεράσι

 Ποικιλία: Early Bigi

 Έκταση τεμαχίων: 5 στρ. αποδεικτικό + 1 στρ. Μάρτυρας

► Πρόγραμμα Φυτοπροστασίας: Κατάλληλο για απαλλαγή από εχθρούς και ασθένειες

Πρόγραμμα Θρέψης 

Σε ήδη υπάρχον πρόγραμμα Θρέψης, έγιναν 2 συμπληρωματικές επεμβάσεις με τα εξειδικευμένα προϊόντα της Agrology, διαφυλλικά, τα οποία επιλέχθηκαν και τοποθετήθηκαν στα κατάλληλα βλαστικά στάδια ανάπτυξης των δένδρων, βάση του στόχου που τέθηκε. Στόχος μας ήταν η άυξηση του μεγέθους και του βάρους των καρπών, αλλά και η αύξηση της αντοχής της σάρκας στη μηχανική πίεση.

► Gravital® Force (2 kg/100 lt):

Η καινοτόμα σειρά Ενεργών Πυριτικών της Agrology φέρνει την επανάσταση στην Εξειδικευμένη Θρέψη. Το Gravital Force βοήθησε σημαντικά σην ενίσχυση των κυτταρικών τοιχωμάτων. Η μοναδική σύνθεσή του βασισμένη στη συνεργιστική δράση του πυριτίου με το ασβέστιο, συμβάλλει στην αύξηση της αντοχής της σάρκας των καρπών στη μηχανική πίεση, αλλά και στη συνολική απόδοση του φυτού. Εφαρμόσθηκε όταν οι καρποί είχαν μέγεθος περίπου 20 mm.

Nodius® F-Kin (500 cc/στρ): 

Υπερδιεγέρτης Noidus F-Kin, είναι ιδανικός για την πρόκληση έντονης κυτταροδιαίρεσης και αύξησης μεγέθους των κυττάρων με τελικό αποτέλεσμα την αύξηση του μεγέθους των καρπών. Εφαρμόσθηκε όταν οι καρποί είχαν μέγεθος περίπου 20 mm.

► XGel® Emerald (300 cc/100 lt): 

Τα καινοτόμα λιπάσματα XGels προορίζονται για διαφυλλική χρήση σε απαιτητικές καλλιέργειες όπως φρούτα και λαχανικά και ενσωματώνουν τις πρωτοποριακές και αποκλειστικές τεχνολογίες E2DA και S3 που έχουν αναπτυχθεί από το Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης της Agrology. To XGel Emerald είναι ένα υπερσυμπυκνωμένο λίπασμα φωσφόρου σε μορφή Gel, κατάλληλο για την ενίσχυση της κυτταρικής διαίρεσης. Εφαρμόσθηκε όταν οι καρποί είχαν μέγεθος περίπου 20 mm.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα θρέψης υπήρξε κοινό και για τα 2 τεμάχια (μάρτυρα + αποδεικτικού), καθόλη τη διαρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Θεαματικά Αποτελέσματα

Λαμβάνοντας δείγματα καρπών από υγιή και εύρωστα δένδρα του Μάρτυρα, αλλά και του Αποδεικτικού και μετά τις απαραίτητες μετρήσεις παρατηρήθηκε ότι η μεταχείριση του προγράμματος Agrology επέφερε εντυπωσιακά αποτελέσματα προς όφελος του παραγωγού. Πιο συγκεκριμένα:

✔ Αύξηση Μεγέθους Καρπών

✔ Αύξηση Βάρους Καρπών

✔ Αύξηση Συνεκτικότητας Καρπών

✔ Αύξηση Συνολικής Κερδοφορίας Παραγωγού

1

Επάνω: Δείγμα καρπών από το Αποδεικτικό της Agrology - Κάτω: Δείγμα καρπών από το Μάρτυρα

 ► Μεγαλύτερο μέγεθος καρπών:

Παρατηρήθηκε αύξηση του μεγέθους των καρπών κατά 1-2 νούμερα τουλάχιστον (περίπου 2-4 mm, σε διάμετρο).

2.3

Εικόνα 1. Μέγεθος καρπών από το Μάρτυρα

Εικόνα 2. Μέγεθος καρπών από το Αποδεικτικό της Agrology

► Μεγαλύτερο Βάρος καρπών: 

Παρατηρήθηκε άυξηση βάρους κατά μέσο όρο 1,33 γρ./καρπό, δηλαδή 15% αύξηση βάρους.

4.5

Εικόνα 3. Βάρος 30 καρπών από το Μάρτυρα

Εικόνα 4. Βάρος 30 καρπών από το Αποδεικτικό της Agrology

► Αύξηση αντοχής της σάρκας στη μηχανική πίεση κατά 14%

*Η μέτρηση της αντίστασης στη μηχανική πίεση, έγινε με συσκευή Hardness Tester, και η αντίσταση μετρήθηκε σε μονάδες της κλίμακας shore.

Επένδυση – Όφελος Παραγωγού

H αύξηση του μεγέθους και βάρους καθώς και η αύξηση συνεκτικότητας της σάρκας των καρπών συνετέλεσαν σε αύξηση της παραγωγής και βελτιωση της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος. Πιο συγκεκριμένα συνέβαλαν στην αύξηση των εσόδων του παραγωγού κατά 816,18 €/στρ. (Η ενημέρωση για τις παρακάτω μέσες τιμές κιλού έχει γίνει από τον ίδιο τον παραγωγό και σε καμία περίπτωση δεν έχουν δοθεί αυθαίρετα.), ενώ το κόστος των συμπληρωματικών εφαρμογών ανέρχεται μόλις στα 28,25 €.

6


Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα Εξειδικευμένα Προγράμματα Θρέψης από το εξειδικευμένο προσωπικό της Agrology.

Μάθετε ποιος είναι ο υπεύθυνος γεωπόνος – πωλητής της περιοχής σας ΕΔΩ!

AGR Logo EN

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας