Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Γεωργίας στις 26 και 27 Νοεμβρίου

Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Γεωργίας στις 26 και 27 Νοεμβρίου

Με θέμα τη διαμόρφωση ενός Ανταγωνιστικού και Βιώσιμου Συστήματος Γεωργίας και Διατροφικών Προϊόντων διοργανώνεται το 1ο Πανελλήνιο διήμερο συνέδριο στις 26 και 27 Νοεμβρίου. Σκοπός του συνεδρίου είναι η ενεργοποίηση του συνόλου των εμπλεκομένων φορέων στην εγχώρια αγροτική οικονομία, την γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στην έρευνα και στην παραγωγική εξαγωγική διαδικασία, τις αναγκαίες δράσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας αλλά και την επίλυση μιας σειράς άλλων θεμάτων, θα πραγματοποιηθεί στο και συγκεκριμένα, στο Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «Εξέλιξη».

Καθορίζοντας τον καταλυτικό ρόλο των ΜΜΕ, στην εξωστρέφεια για την ανάπτυξη και την επανεκκίνηση του διατροφικού τομέα και τους τρόπους αξιοποίησης της Ευρωπαϊκής εμπειρίας μέσω της εφαρμογής συστημάτων παροχής γεωργικών συμβούλων, η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ ως διοργανώτρια του συνεδρίου, θέτει σαν στόχο την γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στην έρευνα και στην παραγωγική και εξαγωγική διαδικασία.

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου θα καλυφθούν θέματα, όπως η αντιμετώπιση των προκλήσεων και των απαιτήσεων της αγροτικής ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι κατευθύνσεις στρατηγικής, οι προτεραιότητες πολιτικής για την ανάπτυξη του εγχώριου αγρό - διατροφικού τομέα και οι ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις στον τομέα της ζήτησης τροφίμων. Θα παρουσιαστεί επίσης η συμβολή του τεχνικού διαύλου στη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας στην αγροτική επιχειρηματικότητα, αλλά και βέλτιστες επιλεγμένες πρακτικές, καινοτόμες ερευνητικές και τεχνολογικές δράσεις στον τομέα του μάρκετινγκ, της εξωστρέφειας και της βελτίωσης της παραγωγικής διαδικασίας.

Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, θα επικεντρωθεί στην σπουδαιότητα των «Οργανώσεων Παραγωγών», κυρίως ως προς την ενίσχυση της θέσης των μελών τους στην εφοδιαστική αλυσίδα και στις προκλήσεις και απαιτήσεις που θέτει η «Βιομηχανία Τροφίμων», για την αξιοποίηση της εγχώριας προσφοράς, στο πλαίσιο του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Ειδική αναφορά θα γίνει στη συμβολή των Ευρωπαϊκών Συμπράξεων Καινοτομίας και των Επιχειρησιακών τους ομάδων στη βιωσιμότητα του αγρό-διατροφικού τομέα. Τέλος, ιδιαίτερης βαρύτητας αναφορά θα αποτελέσει η αξιοποίηση της Συμβολαιακής Γεωργίας, με ειδικές θεματικές συναντήσεις και επιλογή συμμετοχής των συνέδρων ανάλογα με το αντικείμενο τους, για συζήτηση ως προς: α) τη σύνθεση των Ευρωπαϊκών Συμπράξεων Καινοτομίας και Επιχειρησιακών Ομάδων, β) τη στρατηγική και τις προτεραιότητες των Οργανώσεων Παραγωγών και γ) τη δημιουργία Συμβουλευτικών Δομών υποστήριξης των παραγωγών. Στον χώρο του συνεδρίου θα φιλοξενηθεί επίσης έκθεση αγροτικών προϊόντων από καινοτόμες επιχειρήσεις παραγωγής και μεταποίησης τους.

sunedrio 11 14 logo white-01

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site του συνεδρίου: https//:congress.c-gaia.gr

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας