Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023

Τα φυτά εκπέμπουν πληροφοριακούς ήχους όταν βρίσκονται σε υδατικό στρες

Όπως είναι γνωστό τα φυτά παρουσιάζουν σημαντικές αλλαγές στους φαινότυπους τους όταν έρχονται αντιμέτωπα με παράγοντες στρες. Εμφανίζουν οπτικές διαφορές, ως προς το χρώμα και το σχήμα τους και εκπέμπουν πτητικές οργανικές ενώσεις.

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022

RIZOCYN: Φυσικός Βιοδιεγέρτης ριζοβολίας

Το RIZOCYN είναι ένα 100% φυσικό σκεύασμα που περιέχει φυσικούς ρυθμιστές ανάπτυξης (Γιββερελίνες, κυτοκινίνες, αυξίνες), Βιταμίνες (C, Ριβοφλαβίνη κ.α.), Αμινοξέα και πεπτίδια, Υδατάνθρακες, Φουλβικά και Χουμικά οξέα και Ιχνοστοιχεία.
Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022

PHOTOX: ολοκλήρωσης εγκατάστασης πιλοτικής μονάδας στον Σταθμό Επεξεργασίας Αποβλήτων της εταιρείας Κ.Ν.ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ

Οι εναλλακτικές τεχνολογίες του έργου PHOTOX βασίζονται στην ηλεκτροχημική επεξεργασία των αποβλήτων σε συνδυασμό με την επιτόπια παραγωγή ισχυρών οξειδωτικών μέσων παρουσία υπεριώδους ακτινοβολίας.
Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023

Νανοτεχνολογία: Τι είναι και ποιες οι προοπτικές για τη γεωργία;

Η νανοτεχνολογία είναι η επιστημονική προσέγγιση, η οποία περιλαμβάνει τη χρήση υλικών και εξοπλισμού κατάλληλων να χρησιμοποιούν τις φυσικοχημικές ιδιότητες των διαφόρων υλικών στην κλίμακα των νανόμετρων, δηλαδή σε πολύ μικρή κλίμακα.

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020

Florigen, η ανθοφόρος ορμόνη

Πολλά φυτά είναι φυτά «βραχείας ημέρας», πράγμα που σημαίνει ότι το φυτό αρχίζει να ανθίζει μόλις μειωθεί η διάρκεια της ημέρας.

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Η νανοτεχνολογία στη γεωργία: προϊόντα και εφαρμογές

Ο λόγος που γράφω αυτό το κείμενο είναι να φέρω σε μια πρώτη επαφή τους αναγνώστες με τον μικρόκοσμο της νανοτεχνολογίας και ειδικότερα με τις εφαρμογές που μπορεί να έχει η νέα αυτή τεχνολογία στη γεωργία και στα τρόφιμα. Είμαι βέβαιος ότι τα προσεχή χρόνια η ανάπτυξη της νανοτεχνολογίας θα παρουσιάσει ραγδαία άνοδο και θα μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας.

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

Φυσικοί ζεόλιθοι

Η ανακάλυψη των ζεόλιθων έγινε το 1756 από το Σουηδό ορυκτολόγο Freiherr Axel Fredrick Cronstedt, ο οποίος τους ονόμασε έτσι από τις ελληνικές λέξεις «ζέω» και «λίθος», εξαιτίας του «αφρίσματός τους» κατά την αποβολή νερού, όταν υποβάλλονται σε θέρμανση.

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας