Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την πληρωμή α’ δόσης της Ενιαίας Ενίσχυσης.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την  πληρωμή α’ δόσης της Ενιαίας Ενίσχυσης.

Αναρτήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2014 στη Διαύγεια, η εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ για την έγκριση πληρωμής της Ενιαίας Ενίσχυσης του 2014, για την πρώτη δόση στους δικαιούχους αγρότες και η έκδοση της εγκυκλίου αυτής «ανοίγει τον δρόμο» για την πληρωμή τους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.


Ο φάκελος πληρωμής της ενιαίας ενίσχυσης ανά Περιφερειακή Ενότητα ή ΔΑΟΚ, απαιτεί 9 δικαιολογητικά σύμφωνα για την πληρωμή της ενίσχυσης. Σε κάθε περίπτωση, θα ορίζονται ελεγκτές που θα πραγματοποιούν τυχαίους δειγματοληπτικούς , διοικητικούς και λογιστικούς μηχανογραφικούς ελέγχους, των εγκεκριμένων αιτήσεων, προκειμένου να βεβαιώνονται για την ορθή τήρηση της διαδικασίας και να προβαίνουν έπειτα στην πληρωμή του ποσού.

Τα 9 δικαιολογητικά που απαιτούνται στον φάκελο πληρωμής της ενίσχυσης αναλυτικά:                            opekepe
1. Συγκεντρωτική κατάσταση πληρωμής
2. Η πρώτη και η τελευταία σελίδα της αναλυτικής κατάστασης πληρωμής
3. Η λίστα των επιλεγέντων βάσει του μηχανογραφικού δείγματος παραγωγών με τη μορφή αναλυτικής κατάστασης πληρωμής για κάθε Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης (νυν Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής)
4. Λίστα διοικητικού και υπολογιστικού ελέγχου, για κάθε Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης (νυν Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής) υπογεγραμμένη από τους ελεγκτές (υπόδειγμα 1)
5. Έκθεση ελέγχου, με συγκεντρωτική αναφορά των αποτελεσμάτων από τον διενεργηθέντα κεντρικό μηχανογραφικό διασταυρούμενο έλεγχο υπογεγραμμένη από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πληροφορικής, σύμφωνα με το συνημμένο (υπόδειγμα 2)
6. Έκθεση ελέγχου με συγκεντρωτική αναφορά των αποτελεσμάτων από τον διενεργηθέντα κεντρικό μηχανογραφικό διασταυρούμενο έλεγχο των χαρτογραφικών στοιχείων, υπογεγραμμένη από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Ελέγχων, σύμφωνα με το συνημμένο (υπόδειγμα 3)
7. Η έκθεση ελέγχου με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα διοικητικών και επιτόπιων ελέγχων, μετά την ολοκλήρωση και καταχώρηση στη βάση δεδομένων των αποτελεσμάτων των διενεργηθέντων διοικητικών και επιτόπιων ελέγχων, υπογεγραμμένη από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Ελέγχων, σύμφωνα με το συνημμένο (υπόδειγμα 4, 4α, 4β, 4γ)
8. Έκθεση ελέγχου ορθού υπολογισμού των Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης για το έτος 2014, υπογεγραμμένη από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Διαχείρισης Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης, σύμφωνα με το συνημμένο (υπόδειγμα 5)
9. Η λίστα ελέγχου πληρότητας του φακέλου πληρωμής με τα στοιχεία που ελέγχθηκαν υπογεγραμμένη τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Άμεσων Ενισχύσεων και Αγοράς, σύμφωνα με το συνημμένο (υπόδειγμα 6, 6α)

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας