Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Acanto Plus SC: Για αποτελεσματικό έλεγχο ασθενειών φυλλώματος στα σιτηρά

Acanto Plus SC: Για αποτελεσματικό έλεγχο ασθενειών φυλλώματος στα σιτηρά

Το Acanto® Plus είναι μία επαγγελματική, καινοτόμος και ανώτερης ποιότητας λύση που ανέπτυξε ο τομέας φυτοπροστασίας της DuPontTM για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις ανάγκες παραγωγών και συμβούλων φυτοπροστασίας για τον έλεγχο των ασθενειών στα χειμερινά σιτηρά. 

Σχεδιασμένο βάσει μίας στρομπιλουρίνης τελευταίας γενιάς (picoxystrobin) σε συνδυασμό με μία τριαζόλη (cyproconazole), το Acanto® Plus επιτρέπει τον αποτελεσματικό έλεγχο του συμπλέγματος των φυτοπαθογόνων μυκήτων που απειλούν τα σιτηρά.

Το Acanto® Plus με μια ματιά

Το Acanto® Plus με την υψηλή του αποτελεσματικότητα, το μοναδικό προφίλ κίνησης και το μεγάλο φάσμα δράσης του, απευθύνεται στον επαγγελματία παραγωγό σιτηρών που επιθυμεί να καλλιεργεί σε αρμονία με τις σύγχρονες απαιτήσεις της αλυσίδας τροφίμων.

ACANTO pinakas etiketa

Πλήρες προφίλ κίνησης

Η συμπεριφορά του Acanto® Plus τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό περιβάλλον των φυτών των σιτηρών σχετίζεται στενά με τις ιδιαίτερες ιδιότητες του picoxystrobin και ειδικότερα με το πλήρες προφίλ κίνησης που διαθέτει και το οποίο το διαφοροποιεί από τις λοιπές στρομπιλουρίνες του εμπορίου σήμερα.

Oι ιδιότητες αναδιανομής του, διαδραματίζουν πρωταρχικό ρόλο στο ευρύ φάσμα δράσης και τον εξαιρετικό έλεγχο των ασθενειών των σιτηρών.

Το picoxystrobin προσφέρει ταυτόχρονα ταχεία απορρόφηση, διάχυση στην κηρώδη επιφάνεια των φύλλων, διασυστηματική και διελασματική κίνηση, προστασία των νέων οργάνων και αναδιανομή μέσω ατμών.

Αυτή η σειρά ιδιοτήτων επιτρέπουν στο Acanto® Plus να εξασφαλίζει τη βέλτιστη και ομοιόμορφη προστασία των σιτηρών κατά τη διάρκεια των κρίσιμων φάσεων του κύκλου τους.

Acanto® Plus: Απόδοση στην συγκομιδή

Το Acanto® Plusσυμβάλει στην αύξηση της συγκομιδής τόσο σε σιτάρι όσο και σε κριθάρι, χάρη στο ευρύ φάσμα δράσης και τον εξαιρετικό έλεγχο των ασθενειών των σιτηρών. 

Tα παρακάτω γραφήματα παρουσιάζουν τη μέση αύξηση παραγωγής που προσέφερε το Acanto® Plus στα πειράματα (ανεξαρτήτου ασθένειας) σε σιτάρι και κριθάρι, σε σχέση με τον αψέκαστο μάρτυρα. 

Πιο συγκεκριμένα στο σιτάρι (σε 8 πειράματα), αύξησε κατά μέσο όρο την παραγωγή κατά 20% σε σχέση με τον μάρτυρα, και στο κριθάρι (σε 3 πειράματα), κατά 8%.

ACANTO aykshsh paragwghs

 

Αποτελεσματικότητα

Το Acanto® Plus προσφέρει ένα εξαιρετικό επίπεδο αποτελεσματικότητας κατά του συμπλέγματος των ασθενειών των φύλλων και των σταχυών που προσβάλλουν τα χειμερινά σιτηρά.

Τα διαθέσιμα δεδομένα από πειράματα σε όλη τη Νότια Ευρώπη, καταδεικνύουν την υψηλή προστασία που προσφέρει.

ACANTO pinakas1

ACANTO pinakas2

ACANTO pinakas3

Θετικές επιπτώσεις στην ποιότητα της συγκομιδής

Το Acanto® Plus, κυρίως χάρη στη συμμετοχή του picoxystrobin, προκαλεί μια σειρά θετικών αποτελεσμάτων στον μεταβολισμό και την φυσιολογία των σιτηρών που συμβάλλουν στην βελτίωση της απόδοσης της συγκομιδής και της ποιότητας του σπόρου.

Το picoxystrobin βελτιώνει τον μεταβολισμό του αζώτου και αναστέλλει τη βιοσύνθεση του αιθυλενίου, γεγονός που συνεπάγεται το «πρασίνισμα» (greening effect – αυξητικό αποτέλεσμα) της καλλιέργειας στην οποία εφαρμόζεται Acanto® Plus, καθώς και την επιβράδυνση της γήρανσης, παράγοντες που επιδρούν θετικά στην απόδοση της συγκομιδής.

Ταυτόχρονα βελτιώνεται η αντοχή στο υδατικό στρες.

Θετική Επίδραση

• Φωτοσυνθετική ικανότητα

• Αφομοίωση αζώτου

• Αφομοίωση CO2

• Κυτταρική αναπνοή

Αύξηση

• Επιφάνεια Φυλλώματος

• Διάρκεια φωτοσυνθετικής δραστηριότητας (αυξητικό αποτέλεσμα)

• Αντοχή στο υδατικό στρες

• Καλύτερη εκμετάλλευση λιπασμάτων

Απόδοση της Καλλιέργειας

• Καλύτερη Παραγωγή

• Βελτίωση ποιοτικών χαρακτηριστικών

 

ACANTO banner long 2017

 

Video

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας