Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

Η εταιρία ΓΑΒΡΙΗΛ πραγματοποιεί έρευνα σε συνεργασία με το Παν/μιο Θεσσαλίας & αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα των λιπασμάτων NUTRIMORE

Η εταιρία ΓΑΒΡΙΗΛ πραγματοποιεί έρευνα σε συνεργασία με το Παν/μιο Θεσσαλίας & αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα των λιπασμάτων NUTRIMORE

Η αποτελεσματικότητα του παρεμποδιστή ουρεάσης AGROTAIN® είναι ήδη επιβεβαιωμένη σε παγκόσμιο επίπεδο με πάνω από 1500 έρευνες σε 25 χώρες. Η εταιρία ΓΑΒΡΙΗΛ (αποκλειστικός αντιπρόσωπος του AGROTAIN® για Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και FYROM ), θέλοντας να αποδείξει πέρα από κάθε αμφιβολία την άριστη απόδοση του AGROTAIN® και κατ' επέκταση των λιπασμάτων NUTRIMORE και στις Ελληνικές συνθήκες, χρηματοδότησε διετή έρευνα του πανεπιστημίου Θεσσαλίας για σκληρό σιτάρι, αραβόσιτο και βαμβάκι.

 Υπεύθυνοι των πειραμάτων είναι ο καθηγητής και διευθυντής του Εργαστηρίου Γεωργίας Δαναλάτος Νικόλαος, και επιβλέπον ο Δρ Μπαρτζιάλης Δημήτριος.
Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε το πείραμα του πρώτου έτους για το σκληρό σιτάρι, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε δύο περιοχές, στο Βελεστίνο Μαγνησίας και στον Παλαμά Καρδίτσας.
Συγκρίθηκαν τα αποτελέσματα που είχε η χρήση των ΝUTRIMORE έναντι των παραδοσιακών χημικών λιπασμάτων, στο ύψος των φυτών, στην παραγωγή χλωροφύλλης-δείκτη καλής θρέψης, στην παραγωγή βιομάζας και τελικά στην παραγωγή καρπού.

banner gavrielΕφαρμόστηκαν 3 επίπεδα αζωτούχου λίπανσης (6,12 και 18 κιλά αζώτου ανά στρέμμα συνολικά σε βασική και επιφανειακή λίπανση). Σε όλες τις περιπτώσεις όσες μονάδες θρέψης δόθηκαν με τα NUTRIMORE τόσες δόθηκαν και με τα παραδοσιακά χημικά λιπάσματα. Επισημαίνουμε ότι για τα φυτά ρόλο παίζουν οι μονάδες θρέψης που παρέχουμε και όχι τα κιλά λιπάσματος που ρίχνουμε. Με τα NUTRIMORE παρόλο που ρίξαμε 20-30% λιγότερα κιλά λιπάσματος σε σχέση με τα παραδοσιακά χημικά λιπάσματα στα φυτά παρείχαμε ίδιες μονάδες θρέψης.

 

 

Πίνακας συγκρινόμενων λιπασμάτων στη δοσολογία των 12 μονάδων αζώτουpinakas basic

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1. Σε όλους τους συνδυασμούς των NUTRIMORE πετύχαμε αύξηση στην παραγωγή χλωροφύλλης 8.4% κατά μέσο όρο (τα φυτά ήταν και οπτικά φανερά πιο πράσινα ), γεγονός που υποδηλώνει την καλύτερη τροφοδοσία των φυτών με άζωτο.
2. Με τα NUTRIMORE επίσης η παραγωγή βιομάζας αυξήθηκε κατά μέσο όρο 6.6%.
3. Τέλος, όσον αφορά στην απόδοση παραγωγής καρπού που έχει και το σημαντικότερο οικονομικό ενδιαφέρον για τον παραγωγό, τα NUTRIMORE υπερείχαν ξεκάθαρα.
Στο επίπεδο των 12 μονάδων αζώτου, στο πείραμα στον Παλαμά Καρδίτσας ο συνδυασμός NUTRIMORE 20-24-0 στη βασική λίπανση και NUTRIMORE N-PLUS 46-0-0 στην επιφανειακή, έδωσε την υψηλότερη απόδοση (612 kg/στρ.), ενώ τη χαμηλότερη απόδοση 487 kg/στρ. έδωσε ο συνδυασμός 20-10-0 και Ασβεστούχου Νιτρικής Αμμωνίας.
Για όλες τις δοσολογίες αζώτου και στα τέσσερα συγκρινόμενα ζευγάρια με τα NUTRIMORE πετύχαμε αύξηση παραγωγής 10% minimum κατά μέσο όρο.

Τα πλήρη αποτελέσματα της έρευνας είναι διαθέσιμα από την εταιρεία ΓΑΒΡΙΗΛ όσο και από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σύντομα θα δημοσιεύσουμε τα αποτελέσματα του πρώτου έτους για βαμβάκι και αραβόσιτο τα οποία μέχρι σήμερα, οπτικά δείχνουν να μας επιβεβαιώνουν και σε αυτές τις δύο καλλιέργειες. Τα πειράματα θα επαναληφθούν και την επόμενη χρονιά.

Λιπάσματα NUTRIMORE με γνήσιο AGROTAIN®nutrimore
Τα NUTRIMORE πραγματοποιούν όσα υπόσχονται γιατί είναι τα μόνα με γνήσιο AGROTAIN® (αποκλειστική πατέντα της Koch του μεγαλύτερου παραγωγού παρεμποδισμένων λιπασμάτων παγκοσμίως). Το AGROTAIN® οφείλει την αποτελεσματικότητά του όχι µόνο στο χημικό µόριο NBPT αλλά και στις βοηθητικές ουσίες που περιέχει και το βοηθούν να αποδώσει στο maximum.
Δυστυχώς "κυκλοφορούν μιμητές" του AGROTAIN® µε αδιευκρίνιστης προέλευσης NBPT και διαφορετικές βοηθητικές ουσίες, που έχουν περιορισμένη ζωή και μικρή αποτελεσματικότητα.
Αν δεν γράφει AGROTAIN® δεν είναι AGROTAIN®!

 

Καλκούνου Ιωάννα, Γεωπόνος Msc

Υπεύθυνη Τεχνικού Τμήματος & Marketing ΔΗΜ. ΓΑΒΡΙΗΛ & ΣΙΑ ΕΠΕ

 

 

Πίνακας σύγκρισης σε απόδοση καρπού

pinakas1

 

Πίνακας σύγκρισης σε παραγωγή χλωροφύλλης

pinakas2

 

Πίνακας σύγκρισης σε παραγωγή βιομάζας

pinakas3

 

 

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας