FMC
  • Διεύθυνση: Λεωφ. Συγγρού 348, 17674 Καλλιθέα
  • Τηλέφωνο: +30 211 198 2768
  • FAX: +30 211 113 8614
  • Ιστοσελίδα: FMC Hellas
  • E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προφίλ εταιρίας

FMC ΧΗΜΙΚΑ ΕΛΛΑΣ "Διεκδικούμε αυτό που μας αξίζει"

Ιστορικό της νέας εταιρείας

Την 1η Νοεμβρίου 2017 άνοιξε μια νέα σελίδα στην παγκόσμια Φυτοπροστασία καθώς υπογράφτηκε  η συμφωνία μεταξύ των εταιρειών FMC Corporation και DuPont με βάση την οποία η FMC Corporation εξαγόρασε το σημαντικότερο τμήμα του χαρτοφυλακίου Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων της DuPont όπως επίσης και το ερευνητικό της κομμάτι.

Έτσι η FMC, έχοντας ήδη εξαγοράσει την εταιρεία Cheminova A/S, γίνεται η 5η μεγαλύτερη εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο στο χώρο των Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων με ενισχυμένο χαρτοφυλάκιο και βαθιά έρευνα.

Η FMC στην Ελλάδα

Σαν φυσικό επακόλουθο της παγκόσμιας αγοραπωλησίας ήταν η δημιουργία μιας πλήρους οργάνωσης στην Ελλάδα με τον διακριτικό τίτλο FMC Χημικά Ελλάς που ξεκίνησε τη δραστηριότητα της την 1η Νοεμβρίου 2017. Στη νέα αυτή προσπάθεια ενσωματώνεται το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της DuPont Ελλάς μαζί με το υπάρχον δυναμικό της FMC/Cheminova στην Ελλάδα.

Σκοπός της νέας εταιρείας είναι να διεκδικήσει μερίδιο στην Ελληνική αγορά Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων με καίρια προσήλωση στην κάλυψη των αναγκών του Έλληνα παραγωγού.

Στο νέο φορέα διακίνησης περιέρχεται όλη η σειρά Εντομοκτόνων και Ζιζανιοκτόνων σιτηρών, τεύτλων και ρυζιού που διανέμονταν όλα αυτά τα χρόνια από την DuPont Ελλάς σε συνδυασμό με τη πλούσια γκάμα σκευασμάτων που διακινούσε στην Ελλάδα η FMC/Cheminova.

Η νέα γκάμα προϊόντων

Η δυναμική της νέας εταιρείας θα εκφραστεί στην Ελληνική αγορά με τα γνωστά και καταξιωμένα brands:

Coragen® Εντομοκτόνο,      

Altacor® Εντομοκτόνο,    

Steward® Εντομοκτόνο,   

Avaunt® Εντομοκτόνο, 

Granstar® Ζιζανιοκτόνο,     

Granstar Extra® Ζιζανιοκτόνο,      

Granstar Combi® Ζιζανιοκτόνο,        

Safari® Ζιζανιοκτόνο,     

Gulliver® Ζιζανιοκτόνο και    

Venzar® Ζιζανιοκτόνο    

πλαισιωμένα με αυτά της FMC/Cheminova:  

Spotlight®C Φυτορρυθμιστική ουσία,     

Zoro® Εντομοκτόνο,      

Fury® Εντομοκτόνο,    

Galben M® Μυκητοκτόνο,    

Border® Ζιζανιοκτόνο,    

Loop® Ζιζανιοκτόνο,    

Riza® Μυκητοκτόνο,   

Impact® Μυκητοκτόνο,     

Fury Geo® Εντομοκτόνο,    

Couraze® Εντομοκτόνο,   και 

Chas® Εντομοκτόνο

Ταυτόχρονα, η νέα οργάνωση φιλοδοξεί να εισέλθει και στο χώρο της εξειδικευμένης θρέψης με μία ολοκληρωμένη γκάμα διατροφικών προϊόντων και βιοδιεγερτών,  αποτέλεσμα της ενδογενούς έρευνας και παραγωγής της εταιρείας Headland Agrochemicals Ηνωμένου Βασιλείου.

Επιπρόσθετα, σε συνεργασία με καταξιωμένους οίκους του εξωτερικού, μία σειρά μοντέρνων βιολογικών σκευασμάτων θα πλαισιώσουν το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, συμβάλλοντας στην προσπάθεια προώθησης μιας πιο ασφαλούς φυτοπροστασίας.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως η καταξιωμένη υπηρεσία Evalio® AgroSystems θα εξακολουθήσει να είναι διαθέσιμη στον Έλληνα παραγωγό. Μέσω ενός εκτενούς δικτύου παρακολούθησης επιζήμιων λεπιδοπτέρων και με τη συμβολή έμπειρων τεχνικών αγρού, το Evalio® AgroSystems ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο για την εξέλιξη της πτήσης των παρακολουθούμενων εχθρών και βοηθά στον καθορισμό του ιδανικού χρόνου επέμβασης

Όραμα και στόχος

Από το Γενικό Διευθυντή Ελλάδας και Κύπρου, Κο Γιάννη Διοκαράντο, αναφέρονται το όραμα και οι στόχοι της εταιρείας:

Το όραμα της FMC  είναι να αποτελέσει έναν κορυφαίο, πρωτοπόρο & καινοτόμο προμηθευτή τεχνολογιών & υπηρεσιών που θα βοηθήσει διαφορετικούς πληθυσμούς ανά την υφήλιο να έχουν πρόσβαση σε ένα επαρκή, θρεπτικό, ασφαλή και αειφόρο σύστημα τροφίμων.

Οι αξίες μας στηρίζονται στο τετράπτυχο: Ασφάλεια - Ήθος - Αειφορία- Σεβασμός στον άνθρωπο

Στο ξεκίνημα του 2018, ο στόχος της FMC Χημικά Ελλάς  είναι η καταξίωση της στην ελληνική αγορά Φυτοπροστατευτικών προϊόντων, σαν μια καινοτόμο εταιρεία αφοσιωμένη στο να προσφέρει λύσεις στον αγρότη, με σεβασμό στο περιβάλλον. Με μια βαθιά έρευνα δημιουργίας νέων πρωτοποριακών μορίων, πιο αποτελεσματικών, πιο ασφαλών για το χρήστη, τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, αισιοδοξούμε ότι οδηγούμε το δρόμο της σύγχρονης Γεωργίας καθώς ετοιμάζουμε το επόμενο μεγάλο βήμα  στην πορεία μας προς την κορυφή της τεχνολογίας.

 

Έγγραφα εταιρίας


Σχετικά άρθρα για την εταιρία στο FARMABLOG

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας