Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2014

Αισιοδοξία για αποζημιώσεις ροδακινοπαραγωγών

Αισιοδοξία για αποζημιώσεις ροδακινοπαραγωγών

Ενισχύεται σημαντικά το αίτημα του Υπουργείου για αποζημιώσεις των παραγωγών ροδακινιών και νεκταρινιών, έπειτα από την αποστολή τεκμηριωμένου και εμπεριστατωμένου φακέλου στοιχείων. Ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Dacian Ciolos σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 28 με 30 Σεπτεμβρίου στο Μιλάνο με τον Έλληνα Υπουργό, ζήτησε από τον κ. Καρασμάνη την αποστολή φακέλου της κατάστασης.

 Στον φάκελο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρασμάνης, έκανε σαφή την κρίση στην εμπορία και διακίνηση του επιτραπέζιου ροδάκινου και νεκταρινιού, καθώς και της δεινής θέσης που έχουν περιέλθει οι έλληνες παραγωγοί, έπειτα από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία και κυρίως έπειτα από το Ρωσικό εμπάργκο που όπως αναφέρει έδωσε και την χαριστική βολή στους καλλιεργητές.epitropos me ypourgo
Με στατιστικά στοιχεία που καλύπτουν όλη την φετινή εμπορική περίοδο, τεκμηριωμένα στατιστικά στοιχεία της δραματικής πτώσης των τιμών των ροδάκινων και των νεκταρινιών, καθώς και άλλα αναλυτικά στοιχεία που παραθέτονται στο φάκελο αποδεικνύει ότι οι μέσες τιμές παραγωγού για το 2014, διαμορφώθηκαν από 0,12 έως 0,29 ευρώ, το κιλό για τα ροδάκινα και 0,15 έως 0,34 ευρώ το κιλό για τα νεκταρίνια. Σε επίπεδα δηλαδή έως και 75% χαμηλότερα της μέσης τιμής των προηγούμενων ετών , τη στιγμή που έχει διατεθεί μόνο το 75% της συνολικής παραγωγής τους.
Ο κ. Καρασμάνης ζητά από τον Επίτροπο να αποζημιωθούν οι Έλληνες καλλιεργητές που δραστηριοποιούντα σε αυτόν τον νευραλγικό τομέα και εκφράζει την αισιοδοξία του για τις θετικές εξελίξεις από την μεριά του Επιτρόπου, ώστε να επιλυθεί το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν φέτος οι ροδακινοπαραγωγοί.

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας