Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

H BASF Ελλάς ΑΒΕΕ βραβεύεται με το Bravo Sustainability Award

H BASF Ελλάς ΑΒΕΕ βραβεύεται με το Bravo Sustainability Award

sustainability basf

 

Με το βραβείο αειφορίας Bravo Sustainability Award στην κατηγορία BRAVO Market - ευθύνη προϊόντων και υπηρεσιών - βραβεύτηκε η BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής απονομής των βραβείων, την Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

 

Ο θεσμός των Bravo Sustainability Awards ξεκίνησε το 2010 από το Δίκτυο Υπεύθυνων Οργανισμών και Ενεργών Πολιτών, QualityNet Foundation (QNF) ως μια πρωτοποριακή πλατφόρμα διαλόγου, ενημέρωσης και ανοιχτής διαβούλευσης σχετικά μετα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης, υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και κοινωνικής υπευθυνότητας.

Μέσα από μια διαδικασία διαλόγου με 120 κοινωνικούς εταίρους και με τη συμμετοχή 4.686 ενεργών πολιτών, 170 πρωτοβουλίες και δράσεις διαγωνίστηκαν, αξιολογήθηκαν και αναδείχθηκαν. Η νικήτρια πρακτική της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ είχε τίτλο «Ανίχνευση υπολειμμάτων δραστικών ουσιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων σε φρούτα και λαχανικά, σε συνεργασία με εργαστήρια χημικών αναλύσεων της Ελλάδας».vraveysh basf image1

 

Βραβείο καλύτερης πρακτικής βιωσιμότητας στην κατηγορία «Ευθύνη προϊόντων και υπηρεσιών»

Φωτογραφία: Η κ. Αθηνά Κυλάφη, Υπεύθυνη επικοινωνίας της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ παραλαμβάνει το βραβείο από τον κ. Ευθύμιο Βιδάλη, Πρόεδρο, Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

«Είμαστε υπερήφανοι για τη σημαντική αυτή διάκριση, η οποία αναγνωρίζει την συνεχήπροσπάθεια και δέσμευση όλης της ομάδας της BASF να παρέχει καινοτόμα προϊόντα, τεχνολογίες και υπηρεσίες για τη στήριξη της αειφόρου γεωργίας, δίνοντας τη δυνατότητα στους Έλληνες παραγωγούς να έχουν επαρκές εισόδημα, προστατεύοντας τη γη και παράγοντας υγιεινή, άφθονη και προσιτή τροφή για όλους», δήλωσε ο κ. Βασίλης Γούναρης, Διευθύνων Σύμβουλος της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ. «Στόχος της πρακτικής μας που βραβεύτηκε είναι η περεταίρω βελτίωση των προγραμμάτων φυτοπροστασίας της BASF ώστε να επιτυγχάνεται άριστη φυτοπροστασία και να διασφαλίζεται ότι οι καταναλωτές θα προμηθεύονται ασφαλή  τρόφιμα υψηλής ποιότητας», πρόσθεσε ο κ. Γούναρης.

 

Σχετικά με τα Bravo Sustainability Awards

Το QualityNet Foundation (QNF) διοργανώνει από το 2010 τα Bravo Sustainability Awards με στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις καλύτερες πρακτικές και πρωτοβουλίες από επιχειρήσεις, οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας πολιτών που συμμετείχαν στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για τη Βιώσιμη Ελλάδα 2020.

Τα Bravo Sustainability Awards δεν στοχεύουν απλώς στην τελική βράβευση και την ανάδειξη των νικητών, αλλά και στην ανάπτυξη ενός συστηματοποιημένου διαλόγου με ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών εταίρων πάνω στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης, της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής υπευθυνότητας με στόχο τη διεύρυνση της κατανόησης και την προώθηση καινοτόμων μεθοδολογιών στην ελληνική αγορά και την ευρύτερη ελληνική κοινωνία.

 

Σχετικά με τη BASF

Στη BASF, δημιουργούμε χημεία εδώ και 150 χρόνια. Το εύρος των προϊόντων της εταιρείας εκτείνεται από τα χημικά, πλαστικά, προϊόντα υψηλής απόδοσης, τα προϊόντα φυτοπροστασίας έως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Είμαστε η κορυφαία χημική εταιρεία στον κόσμο και συνδυάζουμε την οικονομική επιτυχία με την περιβαλλοντική προστασία και την κοινωνική ευθύνη. Μέσω της επιστήμης και της καινοτομίας, βοηθάμε τους πελάτες μας σε σχεδόν όλους τους κλάδους της οικονομίας να ανταποκριθούν στις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες της κοινωνίας. Τα προϊόντα και οι λύσεις που προσφέρουμε συμβάλουν στην προστασία των φυσικών πόρων, στην εξασφάλιση διατροφής και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Η συμβολή μας αυτή συνοψίζεται στη διατύπωση του εταιρικού μας σκοπού: Δημιουργούμε χημεία για ένα αειφόρο μέλλον. Η BASF κατέγραψε πωλήσεις €74,3 δισεκατομμυρίων το 2014 και απασχολούσε πάνω από 113.000 εργαζόμενους στο τέλος του ίδιου έτους. Η BASF είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια της Φρανκφούρτης (BAS), του Λονδίνου (BFA) και της Ζυρίχης (AN). Περισσότερες πληροφορίες για την BASF είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο στο www.basf.com και στο www.basf.gr.

 

 basf long lightblue

 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας