Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023

Μυκητοκτόνο Serifel® - Η νέα βιολογική λύση από τη BASF

Basf
Μυκητοκτόνο Serifel® - Η νέα βιολογική λύση από τη BASF

Μυκητοκτόνο που περιέχει το βιολογικό παράγοντα Bacillus amyloliquefaciens στέλεχος MBI600, ο οποίος παρέχει προληπτική προστασία δρώντας ανταγωνιστικά εναντίον των φυτοπαθογόνων μυκήτων, βοτρύτης, σκληρωτίνια και αλτερνάρια.

Ισορροπημένη Προστασία

► Το μέλλον της ελληνικής γεωργίας βασίζεται σε συνδυαστικές και "ισορροπημένες" λύσεις για όλους τους τύπους συστημάτων παραγωγής, συμπεριλαμβανομένης και της βιολογικής.

► Τα βιολογικά προϊόντα φυτοπροστασίας, γνωστά επίσης και ως "βιοπαρασιτοκτόνα", βασίζονται σε ζωντανούς οργανισμούς και συμβάλλουν στην προστασία των καλλιεργειών από επιβλαβή παράσιτα και ασθένειες.

► Τα βιολογικά προϊόντα φυτοπροστασίας συμπληρώνουν τις συμβατικές επεμβάσεις και αποτελούν σημαντικό κομμάτι ενός προγράμματος "Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας" (IPM).

► Για τα περισσότερα βιολογικά φυτοπροστατευτικά προϊόντα δεν ορίζονται MRLs - Μέγιστα Επιτρεπτά Όρια Υπολειμμάτων, βοηθώντας τον παραγωγό να διαχειριστεί καλύτερα τις απαιτήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας.

► Το νέο βιολογικό μυκητοκτόνο της Serifel®, προσφέρεται σαν ένα μέρος του συνολικού χαρτοφυλακίου της BASF και προστατεύει αποτελεσματικά τις καλλιέργειες από κύριες μυκητολογικές ασθένειες.

Πώς να βρείτε την ισορροπία

Η BASF έχει αναπτύξει το Serifel®, ένα βιολογικό μυκητοκτόνο, που περιέχει το ενεργό συστατικό Bacillus amyloliquefaciens στέλεχος MBI600, ο οποίος παρέχει προληπτική προστασία δρώντας ανταγωνιστικά εναντίον των φυτοπαθογόνων μυκήτων, βοτρύτης, σκληρωτίνια και αλτερνάρια.

Με τη σωστή χρήση και εφαρμογή, το Serifel® προσφέρει μια βιώσιμη λύση για τους χρήστες, τους εργαζόμενους, τους καταναλωτές και το περιβάλλον.

Το Serifel® μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα καλλιεργειών, όπως σταφύλια, τομάτες, μαρούλια, φράουλες, αλλά και άλλες καλλιέργειες.

Το προϊόν είναι κατάλληλο για χρήση στη βιολογική γεωργία σύμφωνα με τους Καν. (ΕΚ) 834/2007 (EE L 189) και 889/2008 (EE L 250), όπως κάθε φορά ισχύουν.

Τρόπος Δράσης

Η δραστική ουσία του Serifel® είναι ο Bacillus amyloliquefaciens στέλεχος MBI600. Πρόκειται για έναν ευεργετικό βάκιλο σε σχήμα ράβδου, που δημιουργεί σπόρια, τα οποία είναι ικανά να βλαστήσουν, να αναπαραχθούν και να αποικήσουν στις επιφάνειες των φυτών.

Το Serifel® λειτουργεί καλύτερα σε προληπτικές εφαρμογές πριν από την εμφάνιση των παθογόνων στο φυτό. Η προληπτική εφαρμογή πριν από τη μόλυνση και την ασθένεια δίνει στο Serifel® χρόνο να βλαστήσει, να αποικήσει την επιφάνεια του φυτού και να παράξει μεταβολίτες, που καταπολεμούν την ασθένεια. Το Serifel® δημιουργεί μια "ασπίδα προστασίας" έναντι ενός ευρέος φάσματος παθογόνων, χάρη στους 3 ακόλουθους τρόπους δράσης:

► ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΤΑΒΟΛΙΤΩΝ

Το Serifel® παράγει συγκεκριμένους μεταβολίτες, με μυκητολογική δράση, που εμποδίζουν τη βλάστηση ενός ευρέος φάσματος παθογόνων μικροοργανισμών. Οι μεταβολίτες διατρυπούν τις κυτταρικές μεμβράνες των παθογόνων, παρεμποδίζοντας τη λειτουργία τους και προκαλώντας την καταστροφή τους.

► ΦΥΣΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ

Επιπλέον, καταλαμβάνοντας πρώτο τον περιορισμένο χώρο στο φυτό, το Serifel® εξωθεί τα βακτήρια και τα παθογόνα από το χώρο επιρροής του.

► ΑΝΤΓΩΝΙΣΜΟΣ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Το Serifel® εξαλείφει επίσης, την παροχή θρεπτικών ουσιών στην επιφάνεια του φυτού, έτσι ώστε τα παθογόνα σπόρια να μην είναι βιώσιμα.

Ο τρόπος δράσης του Bacillus amyloliquefaciens στέλεχος MBI600, ταξινομείται από την Επιτροπή Δράσης και την Αντοχή των Μυκητοκτόνων (FRAC - Fungicide Resistance Action Committee) BM02, ως χαμηλού ρίσκου ανάπτυξης ανθεκτικότητας, καθιστώντας το σημαντικό εργαλείο για τη διαχείρισή της.

Ο ρόλος των μεταβολιτών στην κατάρρευση των κυτταρικών μεμβρανών των παθογόνων

Το Serifel® είναι μια σύνθεση καθαρών σπορίων που παράγει μοναδικούς μεταβολίτες. Οι μεταβολίτες παράγονται και αναπτύσσονται στην επιφάνεια του φυτού μετά την εφαρμογή.

Αυτοί είναι μεγάλα, λιπόφιλα μόρια, που διατρυπούν τις κυτταρικές μεμβράνες των παθογόνων, παρεμποδίζοντας τη λειτουργία τους και προκαλώντας την καταστροφή τους.

Όντας παρόμοιοι με τα δόμικα στοιχεία της μεμβράνης, αυτοί οι μεταβολίτες λιποπεπτιδίων μπορούν να εισέρχονται βαθιά στις μεμβράνες. Τα κωνικά σχήματά τους διαταρράσουν την κανονική δομή των μυκήτων.

 

Serifel 1

Serifel 2


 Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ

BASF LOGO GREEN 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας