Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

Παρουσίαση της Compo Ελλάς για τις τεχνολογίες και τις μελλοντικές κατευθύνσεις των λιπασμάτων

Παρουσίαση της Compo Ελλάς για τις τεχνολογίες και τις μελλοντικές κατευθύνσεις των λιπασμάτων

H Compo Ελλάς σε ημερίδα που οργανώθηκε από εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρα παρουσίασε τις διαθέσιμες τεχνολογίες λιπασμάτων, καθώς και τις μελλοντικές κατευθύνσεις της βιομηχανίας λιπασμάτων. Η απήχηση της παρουσίασης ήταν αναμενόμενη, μιας και το εγχείρημα της Compo – Expert, συμπληρώνει και ενισχύει τη φιλοσοφία της εταιρείας για την επένδυση στην τεχνογνωσία.

Στην παρουσίαση αναλύθηκαν οι κατηγορίες και τα ποιοτικά κριτήρια των λιπασμάτων, τα οποία διακινούνται στην εγχώρια αγορά, οι διαθέσιμες τεχνολογίες οι οποίες εφαρμόζονται σήμερα στη βιομηχανία λιπασμάτων, ενώ επεξηγήθηκαν οι νέοι τρόποι αύξησης της απόδοσης των φυτών με βιολιπάσματα και βιοδιεγέρτες. Οι φοιτητές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν με αναλυτικά παραδείγματα και φωτογραφίες όλους τους τρόπους χρήσης και εφαρμογής για τα κοκκώδη, τα κρυσταλλικά και τα υγρά λιπάσματα, καθώς και τα ποιοτικά κριτήρια αυτών όπως είναι η κοκκομετρία, η σκληρότητα, η διαλυτότητα, η πηγή και η προέλευση.

Αναλύθηκαν, επίσης, οι διαθέσιμες τεχνολογίες οι οποίες εφαρμόζονται στις μεθόδους παραγωγής αλλά και στη συσκευασία και διακίνηση των λιπασμάτων
όπως επίσης και οι τεχνολογίες τις οποίες εφαρμόζει η Compo Expert για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των θρεπτικών στοιχείων.

Παρουσιάστηκε η σειρά λιπασμάτων NovaTec®, τα οποία χρησιμοποιούν τεχνολογία διαχείρισης του αζώτου με παρεμποδιστές νιτροποίησης, ώστε να αυξάνεται η διαθεσιμότητα του αζώτου, η πρόταση της Compo Expert στα περικαλυμμένα λιπάσματα με τη σειρά Basacote® Plus, τα οποία έχουν διάρκεια αποδέσμευσης του συνόλου των θρεπτικών στοιχείων από 3 έως 12 μήνες, καθώς και ο συνδυασμός των ανωτέρω τεχνολογιών στη σειρά ημι-περικαλυμμένων λιπασμάτων DuraTec®.

Στο τέλος της ημερίδας,  παρουσίαστηκαν κατευθύνσεις της έρευνας και νέοι τρόποι αύξησης της απόδοσης των ανόργανων στοιχείων, όπως επίσης και οι προσπάθειες, οι οποίες γίνονται για την παραγωγή Βιολιπασμάτων με τη χρήση μικροοργανισμών, καθώς και τη χρήση Βιοδιεγερτών από τη βιομηχανία και την Compo Expert με τις σειρές Εasy Start TE MAX + B.S και Basfoliar®.


Δείτε ολόκληρη την παρουσίαση εδώ.

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας