Τρίτη, 07 Απριλίου 2015

Οι νέοι επικεφαλής των οργανισμών ΕΛΓΑ, ΕΛΓΟ και ΟΠΕΚΕΠΕ

Οι νέοι επικεφαλής των οργανισμών ΕΛΓΑ, ΕΛΓΟ και ΟΠΕΚΕΠΕ

Παρά τη χθεσινή αναβολή της προγραμματισμένης συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση των νέων επικεφαλής των οργανισμών ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΟ και ΕΦΕΤ, τα ονόματα των νέων προέδρων διέρρευσαν και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές είναι:

 

ΕΛΓΑ: Νίκος Στουπής
elga newΟ Νίκος Στουπής είναι Γεωπόνος του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένος με την γεωπόνο Νάνα Καραντώνη και έχει δύο παιδιά, τον Λουκά μαθητή Γυμνασίου και την Ελένη φοιτήτρια του ΕΜΠ.
Είναι ειδικευμένος σε ζητήματα Ποιοτικής Γεωργίας (Εναλλακτικές μορφές, Βιολογική, Συστήματα Ολοκληρωμένης, Διαχείρισης, Περιβαλλοντικά), οικονομοτεχνικών μελετών στο αγροπεριβαλλοντικό χώρο και, σε θέματα Αναπτυξιακού Σχεδιασμού και Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Διαθέτει σημαντική επιστημονική εμπειρία στα θέματα της αγροτικής πολιτικής, της ΚΑΠ, της ελληνικής γεωργίας και της υπαίθρου. Συμμετείχε στην εκπόνησημελετών για την αειφορική διαχείριση του Υδροβιότοπου της Λίμνης του Δύστου και την ορθολογική ανάπτυξη της περιοχής.
Γεννήθηκε στο Αλιβέρι της Εύβοιας το 1960. Μετέχει από 15 χρονών στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες και στην αριστερά. Οργανώθηκε στην Μαθητική Οργάνωση Δημοκρατικής Νεολαίας και, αγωνίστηκε ενεργά ως στέλεχος του Κομμουνιστικού και του Αριστερού Κινήματος. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου φοιτητών Γεωπονίας στο ΑΠΘ, του Συλλόγου Ευβοέων Φοιτητών Θεσσαλονίκης και του Κεντρικού Συμβουλίου της Φοιτητικής Ένωσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου (Κ.Σ. της ΦΕΑΠΘ).
Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Εύβοιας, μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων, μέλος της Πανελλαδικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ).
Είναι αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών Γεωπόνων Βοιωτίας–Ευβοίας Σήμερα συμμετέχει ενεργά στα κοινά, στους αγώνες της αυτοδιοίκησης, στις κινητοποιήσεις για το περιβάλλον και στο περιβαλλοντικό κίνημα. Είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου και στην γραμματεία των Συντονιστικών Επιτροπών ενάντια στον Λιθάνθρακα και στην καύση του από την ΑΓΕΤ.
Έχει εκλεγεί από το 2014 περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας.

 

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντώνης Μωυσίδης
opekepe newΟ Αντώνης Μωυσίδης σπούδασε στην Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών (1968-1972). Έκανε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Bremen, Ο.Δ. Γερμανίας, πάνω στα θέματα ανάπτυξης και στις διαδικασίες μετασχηματισμού του Αγροτικού Χώρου. Το 1982 υποστήριξε τη διδακτορική διατριβή του στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Κατά τα έτη 1983-84/1998-94 συνεργάστηκε με το Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών ως Ερευνητής. Από το 1984 ως το 1999 εργάσθηκε στην Αγροτική Τράπεζα ως μέλος της Διεύθυνσης Μελετών και Προγραμματισμού. Από το 1994 μέχρι σήμερα διδάσκει ως μέλος ΔΕΠ στο Πάντειο Παν/μιο, στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής στο αντικείμενο της Αγροτικής Κοινωνιολογίας. Το 2003 εξελέγη στη βαθμίδα του Καθηγητή. Έχει δημοσιεύσει σε συλλογικούς τόμους, μονογραφίες και πολλά άρθρα.

 

ΕΛΓΟ: Αλέξανδρος Κουτσούρης
elgo newΟ Αλέξανδρος Κουτσούρης είναι απόφοιτος του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α.). Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο University College of Dublin, Ιρλανδία και εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή του στο Γ.Π.Α. (Γεωργική εκπαίδευση και εφαρμογές). Διετέλεσε ερευνητής στο Εργαστήριο Γεωργικών Εφαρμογών, Αγροτικών Συστημάτων και Αγροτικής Κοινωνιολογίας, Γ.Π.Α., υπεύθυνος του Τμήματος Γεωργικών Εφαρμογών και Αγροτικής Ανάπτυξης της Αναπτυξιακής Καρδίτσας και Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Στρατηγικού Σχεδιασμού "Πίνδος". Σήμερα υπηρετεί ως λέκτορας (Γεωργικές εφαρμογές - γεωργική εκπαίδευση) στο Γ.Π.Α. Έχει, επίσης, χρηματίσει ερευνητής και επιστημονικός υπεύθυνος σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και πρωτοβουλίες και πρόεδρος του International Farming Systems Association / European Group. Το έργο του καλύπτει ζητήματα αγροτικής κοινωνιολογίας, γεωργικών εφαρμογών, κατάρτισης και εκπαίδευσης, και αγροτουρισμού στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης αγροτικής ανάπτυξης

 

Τέλος όπως όλα δείχνουν στον ΕΦΕΤ, παραμένει ο κ. Ιωάννης Τσιάλτας.

 ΠΗΓΗ: AGRO24

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας