Τρίτη, 05 Μαΐου 2015

Ελαφρά αυξημένη αναμένεται φέτος η παραγωγή συμπύρηνου ροδάκινου

Ελαφρά αυξημένη αναμένεται φέτος η παραγωγή συμπύρηνου ροδάκινου

Ελαφρά αυξημένη συγκριτικά με πέρυσι αναμένεται φέτος η παραγωγή συμπύρηνου ροδάκινου στην περιοχή του νομού Ημαθίας, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος (ΕΚΕ) Κώστας Αποστόλου. Η μοναδική του ανησυχία, όπως είπε, είναι μήπως οι βροχές του Μαρτίου επηρεάσουν ποιοτικά κάποια ροδάκινα.

konserva rodakinoΥπενθυμίζεται ότι, πέρυσι, η παραγωγή συμπύρηνου ροδάκινου διαμορφώθηκε στους 425.000 τόνους και, φέτος, ο κ. Αποστόλου υπολογίζει ότι δεν θα ξεπεράσει τους 450.000 τόνους.
Σε κάθε περίπτωση, μια πιο "έγκυρη" εκτίμηση θα μπορέσει να κάνει, όπως είπε, στα μέσα Μαΐου.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα που διενεργεί για λογαριασμό της ΕΚΕ τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και αφορά τη φετινή παραγωγή συμπύρηνου ροδάκινου. Τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά τη συγκομιδή του προϊόντος, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΚΕ, αναμένεται να ξεκινήσει λίγο μετά τις 10 Ιουλίου, αφού παρατηρείται μια μικρή οψίμηση.

Υπενθυμίζεται, ότι τα ελληνικά συμπύρηνα ροδάκινα, σε ποσοστό 98% εξάγονται κυρίως στην Ευρώπη -βασικά στη Γερμανία και κατά δεύτερο λόγο στη Ρωσία- αλλά και την Ταϊλάνδη, ενώ η ελληνική κομπόστα "ταξιδεύει" και στην Αμερική και τον Καναδά.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στο Perpignan της Γαλλίας, στο πλαίσιο της Euro-Mediterranean Fruit and Vegetable International Business Trade Fair, στην Ελλάδα αναμένεται αύξηση στα επιτραπέζια και στα συμπύρηνα ροδάκινα, μικρή μείωση στα νεκταρίνια και μεγάλη μείωση στα βερίκοκα.

 

Πηγή: Agro24

 

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας