Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

Montyline – Η καλύτερη βιολογική λύση για τον Θρίπα, Αλευρώδη και Τετράνυχο

ANTHESIS - Ολοκληρωμένη Διαχείριση Καλλιεργειών
Montyline – Η καλύτερη βιολογική λύση για τον Θρίπα, Αλευρώδη και Τετράνυχο

Το Montyline είναι ένα προϊόν το οποίο περιέχει το αρπακτικό άκαρι Amblyseius montdorensis.

Αποδεδειγμένα, το ωφέλιμο αυτό άκαρι θεωρείται το καλύτερο αρπακτικό για τον έλεγχο του θρίπα, αλευρώδη και τετρανύχου, στην καλλιέργεια του αγγουριού.

Παρουσιάζει εξαιρετικά γρήγορη και άριστη εγκατάσταση καθώς επίσης το υψηλότερο ποσοστό ελέγχου των εχθρών.

Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι το μοναδικό έντομο το οποίο είναι έντονα ενεργό ακόμα και σε θερμοκρασία 12 °C, καθώς επίσης ότι επιβιώνει για ένα μήνα σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται στους 5 °C.

AGGOURIΘρίπας

Το A. montdorensis:

• Έχει υψηλότερο ρυθμό αρπακτικότητας

• Διατρέφεται με αυγά - L1 + L2 προνύμφες

• Είναι πολύ κινητικό
ειναι δραστήριο σε Τ10-15 βαθμούς κελσίου

Αλευρώδης

Το A.montdorensis:

• Έχει άριστο έλεγχο αλευρώδη - αυγά και νύμφες

• 3 x περισσότερα αυγά / μέρα # A. Swirskii

• Έχει ταχύτατη ανάληψη πληθυσμού τους χειμερινούς μήνες

• Παρουσιάζει έξοδο εντός 1 εβδομάδας για διάστημα ≥6

Τετράνυχος

Το A.montdorensis:

• Ικανότητα να αυξάνεται μοναδιαία τροφή

• Έξοδος εντός 1 εβδομάδας για διάστημα ≥6

• Καλή δράση σε είδη Tarsonemidae

• Έξοδος μεγάλου αριθμού αρπακτικών από φακελάκια


Διαβάστε αναλυτικά το Τεχνικό Δελτίο του Προϊόντος

Κατεβάστε το Pdf εδώ

Περιγραφή προϊόντος

Το Montyline είναι ένα προϊόν το οποίο περιέχει το αρπακτικό άκαρι Amblyseius (Typhlodromips) montdorensis Schicha Phytoseiidae, το οποίο κατάγεται από τροπικές και ζεστές κλιματικές ζώνες της Αυστραλίας και των νησιών του Ειρηνικού. Το ωφέλιμο αυτό άκαρι χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του θρίπα και αλευρώδη καθώς και άλλων μικρών σε μέγεθος εχθρών. Διατίθεται σε διάφορες συσκευασίες όπως φακελάκια σταδιακής ελευθέρωσης (CRS), μίνι φακελάκια και σε ειδική γραμμική συσκευασία (Bugline).

Τρόπος δράσης

Το Amblyseius (Typhlodromips) montdorensis είναι μικρό αρπακτικό άκαρι το οποίο τρέφεται από διάφορα είδη μικρών αρθρόποδων αλλά και με γύρη. Απομονώθηκε και μελετήθηκε από ερευνητές στην Αυστραλία στα πλαίσια ερυενητικού προγράμματος για την εύρεση πιθανών αρπακτικών του θρίπα της Καλιφόρνια (Frankliniella occidentalis). Ήταν ένα από τα 2 υποψήφια ωφέλιμα, ενώ παράλληλα υπήρχε η δυνατότητα της αναπαραγωγής του σε εμπορική κλίμακα. Τα ακμαία θηλυκά εναποθέτουν ωά επάνω στα τριχίδια του φύλλου, τα οποία εκκολάπτονται μετά από 1-2 ημέρες. Όπως συμβαίνει και με άλλα ακάρεα της ίδιας οικογένειας, τα στάδια του κύκλου περιλαμβάνουν εξέλιξη σε πρωτονύμφες και δευτερονύμφες. Στους 25°C ο πλήρης κύκλος από το ωό έως το ακμαίο, διαρκεί λιγότερο από 7 ημέρες. Όλες οι κινητές μορφές του εντόμου είναι αρπακτικά.
Εκτενείς μελέτες απέδειξαν οτι το A. montdorensis είναι ικανό να μειώσει τους πληθυσμούς θρίπα και αλευρώδη, σε καλλιέργειες που ευδοκιμούν σε θερμά κλίματα. Το ωφέλιμο αυτό άκαρι έχει επιτυχώς δοκιμαστεί σε πλήθος καλλιεργειών όπως πιπεριά, αγγούρι, ζέρμπερα, τριαντάφυλλο και τομάτα.
Δοκιμές στην Αυστραλία και Γαλλία απέδειξαν ότι σε καλλιέργεια φράουλας το Amblyseius montdorensis είναι ικανό να μειώσει το ποσοστό ζημιάς σε καρπούς, ενώ παράλληλα μπορεί να αυξηθεί το ποσοστό Α’ ποιότητας που συγκομίζεται.
Σε αντίθεση με άλλα ακάρεα, παρατηρείται κυρίως στους πράσινους και ώριμους καρπούς, παρά στα άνθη.
Το Amblyseius (Typhlodromips) montdorensis καταναλώνει περισσότερους θρίπες ανά ημέρα σε σχέση με τα είδη Amblyseius cucumeris και Amblyseius swirski, ενώ είναι ικανό να θανατώσει νύμφες 1ου και 2ου σταδίου. Εναποθέτει περισσότερα αυγά ανά ημέρα και έχει ταχύτερο βιολογικό κύκλο, με την προϋπόθεση ότι διαθέτει επαρκή τροφή.

Πότε και πού μπορεί να χρησιμοποιηθεί

Εφαρμόστε το προϊόν σε καλλιέργειες όταν οι θερμοκρασίες νύκτας πλησιάζουν τους 15°C και οι θερμοκρασίες ημέρας είναι υψηλότερες από 20°C. Εγκαθίστανται καλύτερα σε καλλιέργειες που αναπτύσσονται σε θερμά κλίματα. Η εξαπόλυση όταν επικρατούν μη ευνοϊκές συνθήκες μπορεί να οδηγήσει σε μείωση ή αποτυχία εγκατάστασης του ωφελίμου.
Η εγκατάσταση του πληθυσμού γίνεται γρηγορότερα σε καλλιέργειες που διαθέτουν γύρη, όπως πιπεριές καθώς η γύρη αποτελεί εναλλακτική για αυτό τροφή υψηλής θρεπτικής αξίας. Σε καλλιέργειες που δεν παράγουν γύρη η εγκατάσταση δεν είναι σε άριστα επίπεδα. Οδηγίες χρήσης Ξεχωρίστε προσεκτικά τα μίνι φακελάκια μεταξύ τους, σχίζοντας στις εγκοπές που τα ενώνουν. Τοποθετήστε τα φακελάκια με τέτοιο τρόπο ώστε να σκιάζονται από το φύλλωμα της καλλιέργειας και να μην είναι εκτεθειμένα στο άμεσο ηλιακό φώς. Τα φακελάκια τα τοποθετούμε στο μέσον του ύψους των φυτών.

Αποθήκευση

Χρησιμοποιήστε το προϊόν το συντομότερο δυνατόν μετά την παραλαβή, εντός το πολύ 18 ωρών. Διατηρείστε το σε θερμοκρασία 15°C – 20°C μέχρι τη χρήση. Όχι διατήρηση στο ψυγείο.

Πότε το χρησιμοποιούμε

Δεν ενδείκνυται η χρήση του όταν επικρατούν ψυχρές συνθήκες. Επίσης να μην χρησιμοποιείται ώς μοναδική λύση όταν οι πληθυσμοί του θρίπα είναι πολύ υψηλοί. Όταν η εξαπόλυση λαμβάνει χώρα υπό κανονικές συνθήκες, είναι ικανό να μειώσει αρκετά τον πληθυσμό του θρίπα καθώς και τη ζημιά που προκαλεί. Λόγω του γεγονότος οτι επιτίθεται σε νύμφες θρίπα 1ου και 2ου σταδίου, είναι καλύτερα να εξαπολύεται πριν ο θρίπας εγκατασταθεί στην καλλιέργεια. Το Amblyseius (Typhlodromips) montdorensis επειδή δεν αποδίδει επαρκώς όταν οι θερμοκρασίες νύκτας είναι κάτω από 10°C, συνίσταται να χρησιμοποιήσετε το προϊόν Amblyline cu CRS


"MONTYLINE | Ωφέλιμοι Μικροοργανισμοί

Το καλύτερο αρπακτικό για καλλιέργεια αγγουριού"

MONTYLINE

 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας