Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021

Curatio 38 DC – Το μόνο μυκητοκτόνο με βάση το Θειασβέστιο για Χειμερινή Προστασία χωρίς υπολείμματα

ANTHESIS
Curatio 38 DC – Το μόνο μυκητοκτόνο με βάση το Θειασβέστιο για Χειμερινή Προστασία χωρίς υπολείμματα

To Curatio 38 DC είναι το μόνο εγκεκριμένο φυτοπροστατευτικό με βάση το Θειασβέστιο (Πολυθειούχο Ασβέστιο) και έχει σταθερή και εγγυημένη σύνθεση.

Το συγκεκριμένο μυκητοκτόνο επαφής παράγεται από τον καταξιωμένο Γερμανικό οίκο BIOFA AG, που εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί πρωτοπόρο στην παρασκευή Φυτοπροστατευτικών προϊόντων μηδενικών υπολειμμάτων.

Έχει προστατευτική και θεραπευτική δράση κατά του Φουζικλάδιου, της Μονίλιας και του Ωιδίου στις εγκεκριμένες καλλιέργειες.

Ειδικότερα σε χρονιές με συνεχείς βροχοπτώσεις και παρατεταμένη περίοδο όπου τα φύλλα παραμένουν υγρά, οι μυκητολογικές ασθένειες, όπως το Φουζικλάδιο της Μηλιάς (Venturia inaequalis), μπορούν να αναπτυχθούν σε σημείο που να απειλούν την οικονομική βιωσιμότητα κάποιων καλλιεργειών. Τα μυκητοκτόνα επαφής χάνουν την αποτελεσματικότητα τους καθώς εκπλένονται από την βροχή και καθιστούν την χρήση των θεραπευτικών μυκητοκτόνων απαραίτητη.

Το κενό έρχεται να συμπληρώσει το Curatio 38 DC, με την θεραπευτική του δράση αλλά και την άριστη ανθεκτικότητα στην έκπλυση από βροχοπτώσεις.

Το πολυθειούχο ασβέστιο, λόγω αλκαλικής αντίδρασης,  προκαλεί σαπωνοποίηση των λιπαρών οξέων του κυτταρικού τοιχώματος του μύκητα, επιτυγχάνοντας καλύτερη διείσδυση της δραστικής ουσίας η οποία παρεμποδίζει το μεταβολισμό του. Επίσης, αφού στεγνώσει πάνω στη φυλλική επιφάνεια, δημιουργείται ένα λεπτό στρώμα θειαφιού, που έχει προστατευτική δράση.

Το Curatio DC είναι αποτέλεσμα τεχνογνωσίας και χρόνιας εμπειρίας καθώς έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα (38%) σε Πολυθειούχο Ασβέστιο αλλά και σταθερή, εγγυημένη σύνθεση. Λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας, η δοσολογία που εφαρμόζεται είναι αρκετά χαμηλότερη σε σχέση με τα ιδιοπαραγόμενα. Πίσω από το εμπορικό όνομα Curatio 38 DC κρύβεται μια παλιά γνωστή και πολυδύναμη δραστική ουσία, που μετά από χρόνια ερευνών και μελετών, τυποποιείται με τις πιο σύγχρονες βοηθητικές ουσίες για μεγιστοποίηση του ελέγχου των μυκητολογικών ασθενειών, αύξηση της αποτελεσματικότητας του ψεκασμού και ελαχιστοποίηση της πιθανότητας εμφάνισης φυτοτοξικότητας.

 H χρήση του, επιτρέπεται στην Βιολογική γεωργία ενώ μετά την εφαρμογή του δεν αφήνει υπολείμματα. Εκτός από τα προαναφερθέντα του πλεονεκτήματα, πολύ σημαντική είναι και η αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας από τα παθογόνα και αυτό χάρη στον πολυδιάστατο τρόπο δράσης του.

Όλα τα χαρακτηρίστηκα ενός σύγχρονου φυτοπροστατευτικού συγκεντρώνονται σε ένα μόνο σκεύασμα…Curatio 38 DC

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον παρακάτω ιστότοπο πατώντας ΕΔΩ:

syskeyasia

 


ANTHESIS LOGO TRANSPARENT 1044x743px

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας