Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021

Πιπεριά Θερμοκηπίου: Διαπιστώσεις προσβολών από Θρίπα, Αλευρώδη, Αφίδες

Πιπεριά Θερμοκηπίου: Διαπιστώσεις προσβολών από Θρίπα, Αλευρώδη, Αφίδες

Πιπεριά Θερμοκηπίου: Διαπιστώσεις προσβολών από Θρίπα, Αλευρώδη, Αφίδες

ΘΡΙΠΑΣ (Thrips tabaci, Frankliniella occidentalis)

thripas all

Διαπιστώσεις: Συνεχίζεται η παρουσία του εντόµου στα θερµοκήπια µε µέτριους έως υψηλούς πληθυσµούς. Οι θρίπες είναι φορείς ιώσεων.

Συστάσεις:

1) Για τους βιοκαλλιεργητές συνιστάται η τοποθέτηση αρπακτικών εντόµων των θριπών, όπως: phytoseiulus persimilis, amblyseius cucumeris, amblyseius barkeri, orius insidiosus, κ.α

2) Για τους παραγωγούς συµβατικής γεωργίας συνιστάται ψεκασµός µε κατάλληλα εγκεκριµένα φυτοπροστατευτικά σκευάσµατα..

ΑΛΕΥΡΩΔΗΣ

PIPERIA aleyrwdis

Διαπιστώσεις:

Οι πληθυσµοί του εντόµου είναι µέτριοι έως υψηλοί στις καλλιέργειες µε πιπεριές θερµοκηπίου. Είναι φορέας ιώσεων και η προσβολή από τον αλευρώδη προκαλεί µείωση της ποσότητας και ποιότητας της παραγωγής.

Συστάσεις:

1) Για τους παραγωγούς που εφαρµόζουν ολοκληρωµένη καταπολέµηση συστήνεται τοποθέτηση του φυσικού εχθρού των αλευρωδών encarsia formosa.

2) Για τους παραγωγούς συµβατικής γεωργίας συστήνεται οι ψεκασµοί για τον αλευρώδη να γίνονται κατά προτίµηση πολύ πρωί ή το σούρουπο, διότι όλος ο πληθυσµός βρίσκεται στο κάτω µέρος των φύλλων, µε κατάλληλα εγκεκριµένα φυτοπροστατευτικά σκευάσµατα.

ΑΦΙΔΕΣ (Aphis gossypii, Myzus persicae)

afides

Διαπιστώσεις:

Συνεχίζεται η παρουσία του εντόµου στα θερµοκήπια µε µέτριους έως υψηλούς πληθυσµούς. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη τους Οι µελίγκρες είναι φορείς ιώσεων, προκαλούν ζηµιά µε την αποµύζηση του χυµού των φυτών και µε τα µελιτώµατα που εκκρίνουν.

Συστάσεις

1) Για τους παραγωγούς που εφαρµόζουν ολοκληρωµένη καταπολέµηση συστήνεται η τοποθέτηση των αρπακτικών Αphidoletes aphidimyza,Aphidius matricariae.

2) Για τους παραγωγούς συµβατικής γεωργίας συστήνεται να .γίνει καταπολέµηση µε επιτρεπόµενα φυτοπροστατευτικά σκευάσµατα


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

FARMABASE

 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας