Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023

Phosbactin: Για να μην εγκλωβίζεται ο Φώσφορος του εδάφους και των λιπασμάτων

Humofert
Phosbactin: Για να μην εγκλωβίζεται ο Φώσφορος του εδάφους και των λιπασμάτων

Πολύ συχνά παρατηρείται το φαινόμενο ενώ εδάφη είναι επαρκώς εφοδιασμένα με Φώσφορο, αυτός είναι σε μορφή που δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τα φυτά. Για την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού προβλήματος η Humofert έχει αναπτύξει το Phosbactin, ένα σκεύασμα ικανό να αποδεσμεύει τον Φώσφορο από οργανικές ενώσεις, καθιστώντας τον διαθέσιμο στα φυτά. 

Τι είναι το Phosbactin;

Το Phosbactin είναι ένα μικροβιακό εμβόλιο, το οποίο περιέχει ωφέλιμα φωσφόρο-διαλυτικά βακτήρια, τα οποία έχουν την ικανότητα να διαλυτοποιούν και να κινητοποιούν τον ανόργανο εδαφικό φώσφορο. Επιπλέον, το Phosbactin περιέχει ως υπόστρωμα ένα διάλυμα πλούσιο  σε χουμικά οξέα, αμινοξέα, σάκχαρα, φυσικούς αυξητικούς παράγοντες (κυτοκινίνες, αυξίνες, γιββεριλίνες), βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που βοηθούν την ανάπτυξη της ρίζας και την ικανότητά της να απορροφά θρεπτικά στοιχεία από το έδαφος. 

Ιδιότητες του Phosbactin

Διαλυτοποιεί και κινητοποιεί τον ανόργανο φώσφορο του εδάφους.

Διαλύει τον αδιάλυτο φώσφορο των φωσφορούχων λιπασμάτων και τον μετατρέπει σε μορφή άμεσα αφομοιώσιμη από τα φυτά. Χωρίς την δράση αυτή, μεγάλο μέρος του Φωσφόρου των λιπασμάτων δεν μπορεί να προσληφθεί από τα φυτά.

Περιορίζει τη χρήση φωσφορούχων λιπασμάτων και μειώνει την απαιτούμενη ποσότητά τους για την κάλυψη των αναγκών των φυτών σε φώσφορο. Συντελεί με αυτό τον τρόπο στη μείωση της περιβαλλοντικής ρύπανσης.

Αυξάνει την ικανότητα αφομοίωσης θρεπτικών στοιχείων από τα φυτά.

Βοηθά στον καλύτερο αερισμό και στη μεγαλύτερη διεισδυτικότητα του ριζικού συστήματος και ταυτόχρονα προωθεί την ανάπτυξή του μέσω των προϊόντων μεταβολισμού που απελευθερώνουν τα φωσφόρο-διαλυτικά βακτήρια. 

Αυξάνει την ικανότητα ανταλλαγής ιόντων της ρίζας, μειώνει τη διάβρωση του εδάφους και βελτιώνει τη δομή του αυξάνοντας τη γονιμότητά του.  

Συμπληρώνει την οργανική ουσία του εδάφους που ενεργοποιεί την ωφέλιμη μικροβιακή δραστηριότητα.

Εξασφαλίζει πρώιμη και αποτελεσματική φυτρωτικότητα των σπόρων.

Αυξάνει το κέρδος του καλλιεργητή. 

Μάθετε περισσότερα:

www.humofert.gr


LOGO HUMOFERT

 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας