Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

Granstar Combi SG - H νέα πρόταση της Dupont™ για τη μεταφυτρωτική ζιζανιοκτονία σε σιτάρι και κριθάρι

Granstar Combi SG - H νέα πρόταση της Dupont™ για τη μεταφυτρωτική ζιζανιοκτονία σε σιτάρι και κριθάρι

Granstar Combi SG - H νέα πρόταση της DupontTM για τη μεταφυτρωτική ζιζανιοκτονία σε σιτάρι και κριθάρι που στοχεύει στην καταπολέμηση κοινών και δυσεξόντωτων πλατύφυλλων ζιζανίων

Είναι γνωστό ότι τα ζιζάνια στα χειμερινά σιτηρά αποτελούν το σημαντικότερο φυτοπροστατευτικό πρόβλημα και για την αντιμετώπιση τους γίνονται ψεκασμοί με τα κατάλληλα ζιζανιοκτόνα.

Η αρχή της άνοιξης αποτελεί παραδοσιακά την εποχή που γίνεται η μεταφυτρωτική ζιζανιοκτονία στα χειμερινά σιτηρά στην Ελλάδα.

Για την καλύτερη καταπολέμηση των ζιζανίων και χωρίς ζημιές στην καλλιέργεια θα πρέπει να δίνεται προσοχή στον τρόπο εφαρμογής (ομοιόμορφος ψεκασμός, ακροφύσια, όγκος νερού) και στις οδηγίες χρήσης των ζιζανιοκτόνων σκευασμάτων (δόση, στάδιο της καλλιέργειας και του ζιζανίου, περιορισμούς στην αμειψισπορά για την αποφυγή ζημιών στις επόμενες καλλιέργειες κλπ.) .

Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιουργούν τα πλατύφυλλα ζιζάνια η DupontTM προτείνει ένα εκλεκτό μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση πλατύφυλλων ζιζανίων σε σιτάρι και κριθάρι, το Granstar Combi.

To Granstar Combi είναι ένα μίγμα δυο δραστικών ουσιών:

  • Του mecoprop-p (ανήκει στις σύγχρονες μορφές ορμονικών ζιζανιοκτόνων με μεγάλη διασυστηματικότητα σε πλήθος πλατύφυλλων ζιζανίων) και
  • του tribenuron- methyl (βασικό συστατικό των προϊόντων Granstar που αποτελεί εδώ και χρόνια προϊόν αναφοράς στη μεταφυτρωτική ζιζανιοκτονία στα σιτηρά).

Ο συνδυασμός τους χαρίζει μεγάλο φάσμα δράσης και μπορεί να δώσει λύση σε περίπτωση ύπαρξης ανθεκτικών ζιζανίων.

Συσκευάζεται σε συσκευασία των 1090 γραμμαρίων, η οποία προορίζεται για την κάλυψη 10 στρεμμάτων και μόνο.

Εφαρμόζεται μια φορά ανά καλλιεργητική περίοδο, από το στάδιο του αδελφώματος της καλλιέργειας μέχρι το στάδιο των δύο γονάτων.

Η προσθήκη του επιφανειοδραστικού Trend ή του ελαιούχου επιφανειοδραστικού Codacide είναι απαραίτητη για την καλύτερη δράση του σκευάσματος.

Το φάσμα δράσης του περιλαμβάνει τα ευαίσθητα ζιζάνια αναγαλλίδα, ανθεμίδα, μπιφόρα, αναρριχώμενο πολύγωνο, λουβουδιά, κίρσι, καπνόχορτο, πορφυρό λάμιο, χαμομήλι, παπαρούνα, πολυκόμπι, άγριο σινάπι κ.α. και τα μετρίων ευαίσθητα αγριομαργαρίτα και κολλητσίδα.

Τα αποτελέσματα είναι καλύτερα όταν ο ψεκασμός γίνεται νωρίς και τα ζιζάνια είναι μικρά και στο στάδιο 2-6 φύλλων. Υγρασία του εδάφους και ζεστός καιρός επιταχύνουν τη δράση του, ενώ μεγάλη ξηρασία και πολύ κρύο επιβραδύνουν.

Δεν χρειάζεται επανάληψη του ψεκασμού αν βρέξει αφού περάσουν 2 ώρες.

 GranstarCombi sg

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας