Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017

Remedier©: Η φυσική άμυνα κατά των φυτοπαθογόνων του εδάφους σε θερμοκήπια και δενδρώδεις καλλιέργειες

Remedier©: Η φυσική άμυνα κατά των φυτοπαθογόνων του εδάφους σε θερμοκήπια και δενδρώδεις καλλιέργειες

To Remedier© ένα καινοτόμο προϊόν που διανέμεται στην Ελλάδα από την AGROLOGY, έρχεται ως πολύτιμος σύμμαχος στα χέρια των παραγωγών να δώσει λύσεις σε προβλήματα που δημιουργούνται από ένα μεγάλο εύρος εδαφογενών παθογόνων οργανισμών.

Γιατί να επιλέξετε το Remedier ?

Η εντατική εκμετάλλευση της αγροτικής γης, οι επαναλαμβανόμενοι κύκλοι καλλιεργειών και η μη εφαρμογή αγρανάπαυσης ή αμειψισποράς εντείνουν όλο και περισσότερο το πρόβλημα των προσβολών των φυτών από εδαφογενή παθογόνα.

Η χρήση των χημικών μέσων που έχει ο παραγωγός στη διάθεσή του (προϊόντα απολύμανσης εδάφους) προοδευτικά περιορίζεται, ενώ τα νέα προϊόντα γίνονται ολοένα και λιγότερο αποτελεσματικά, καθώς η ανάπτυξη ανθεκτικότητάς σε φυτοπροστατευτικές ουσίες είναι κάτι συνηθισμένο.

Πως εφαρμόζεται?

Τo Remedier© είναι ένα βιολογικό μυκητοκτόνο με ευρύ φάσμα δράσης. Έχει μορφή βρέξιμης σκόνης (WP) και μπορεί να εφαρμοστεί τόσο πριν τη φύτευση όσο και σε εγκατεστημένες φυτείες.

Σε δενδρώδεις καλλιέργειες συνιστώνται 1-2 εφαρμογές με ριζοπότισμα για τις εγκατεστημένες φυτείες όταν οι θερμοκρασίες είναι κατάλληλες (Άνοιξη και Φθινόπωρο).

Σε οπωροκηπευτικά συστήνεται ανάμιξη με το υπόστρωμα ή εφαρμογή στο έδαφος 5-7 ημέρες πριν τη σπορά ή τη μεταφύτευση και επανάληψη της εφαρμογής κατά τη σπορά ή μεταφύτευση.

Συμπτώματα προσωολής από μυκητα sclerotinia sclelotiorum 1024x683

Εικόνα: Σύμπτωμα προσβολής από τον μύκητα Sclerotinia sclerotiorum.

Σύνθεση Remedier

Η σύνθεση του βασίζεται σε ένα μίγμα κονιδιοσπορίων από δύο φυλές του σαπροφυτικού μύκητα ‘Trichoderma sp.

Trichoderma asperellum

Trichoderma gamsii

με ανταγωνιστική δράση εναντίον πολλών παθογόνων μυκήτων, χαρακτηριστικά αναφέρονται:

Fusarium spp, Phytophthora spp, Pythium spp, Rhizoctonia spp, Sclerotinia spp, & Sclerotium rolfsii, Thielaviopsis basicola, Verticillium spp, Armillaria sp, Rosellinia sp.

Τρόπος δράσης

Μετά την εφαρµογή του Remedier© οι ανταγωνιστικοί μύκητες αποικίζουν στο έδαφος και τη ριζόσφαιρα των φυτώνανταγωνιζόμενοι τα φυτοπαθογόνα σε θρεπτικά στοιχεία και χώρο.

Η εφαρμογή του Remedier©  συνιστάται πριν τον αποικισμό των φυτοπαθογόνων στη ριζόσφαιρα των φυτών προκειμένου τα φυτά να προστατευθούν από την προσβολή των παθογόνων, παρόλο που παρασιτική δράση των Trichoderma spp. έχει συχνά παρατηρηθεί και σε σκληρώτια.

Πλεονεκτήματα από τη χρήση του Remedier© 

Η χρήση δύο διαφορετικών φυλώνTrichoderma spp. με διακριτές διαφορές στη συμπεριφορά (αντοχή σε θερμοκρασία και pH κ.α.) παρέχει προστασία για τα φυτά και ενισχύει την αποτελεσματικότητα του σκευάσματος έναντι των παθογόνων σε μεγαλύτερο εύρος περιβαλλοντικών συνθήκων (pH, Θερμοκρασία).

Το βέλτιστο εύρος θερμοκρασίας για την ανάπτυξη κυμαίνεται μεταξύ 25 και 30°C. Σε αυτές τις συνθήκες η αύξηση των μυκηλιακών υφών πλησιάζει το 1mm/ώρα, ωστόσο ικανοποιητικοί ρυθμοί αύξησης των υφών παρατηρούνται σε εύρος θερμοκρασιών από 15°C έως 35°C.

Tο μεγάλο εύρος στο οποίο τα κονιδιοσπόρια μπορούν να εκβλαστήσουν καλύπτει το εύρος pH των περισσότερων εδαφών.

Καθώς το ενδιαφέρον των καταναλωτών εστιάζεται όλο και περισσότερο σε αγροτικά προϊόντα που παράγονται με φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους, η χρήση προϊόντων που δεν δημιουργούν υπολείμματα στη συμβατική αλλά και τη βιολογική καλλιέργεια αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε αρκετές καλλιέργειες.

Tο Remedier©  είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον φυτοπροστατευτικό προϊόν κατάλληλο για χρήση και στη βιολογική γεωργία.

 

 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας