Πέμπτη, 03 Μαΐου 2018

Remedier©: Δίνει Τέλος στην Εξάπλωση της Αρμιλλάριας

Remedier©: Δίνει Τέλος στην Εξάπλωση της Αρμιλλάριας

Την εξαιρετική αποτελεσματικότητα του Remedier© έναντι σοβαρών µυκητολογικών ασθενειών (π.χ. τήξεις σπορείων, αδροµυκώσεις, σηψιρριζίες), που προκαλούνται από φυτοπαθογόνους µύκητες, είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν για άλλη μια φορά, στελέχη της Agrology σε επίσκεψη που έγινε στο Κλεισοχώρι Πέλλας.

Τo Remedier©  ένα καινοτόμο προϊόν που διανέμεται στην Ελλάδα αποκλειστικά από την AGROLOGY. Έρχεται ως πολύτιμος σύμμαχος στα χέρια των παραγωγών να δώσει λύσεις σε προβλήματα που δημιουργούνται από ένα μεγάλο εύρος εδαφογενών παθογόνων οργανισμών.

Remedier για θερμοκηπια copy 1024x315

Το Remedier©  έχει μοναδική σύνθεση µε βάση φυσικά και επιλεγµένα στελέχη των µυκήτων Trichoderma asperellum και Trichoderma gamsii, που δρουν ανταγωνιστικά στους εδαφογενείς φυτοπαθογόνους µύκητες. Συνιστάται για πρόληψη σοβαρών µυκητολογικών ασθενειών, που προκαλούνται από φυτοπαθογόνους µύκητες που παρασιτούν στις ρίζες και στο λαιµό των προστατευοµένων καλλιεργειών. Μετά την εφαρµογή του Remedier©  οι ανταγωνιστικοί µύκητες αποικίζουν στο έδαφος και στη ριζόσφαιρα των φυτών ανταγωνιζόµενοι τα φυτοπαθογόνα σε θρεπτικά στοιχεία και χώρο.

Επίσης προσβάλλουν τα κυτταρικά τοιχώµατα των φυτοπαθογόνων µε λυτικά ένζυµα και ανασταλτικές ενώσεις. Συνεπώς η εφαρµογή του Remedier©  συνιστάται να γίνεται προληπτικά.

armi2

Προσβολή από Αρμιλάρια σε ρίζα Ροδακινιάς

Ενημερωθείτε αναλυτικά για το Remedier ΕΔΩ!

Παραγωγός: Παπαχρήστου ΒασίληςIMG 0043

Συνεργαζόμενο Κατάστημα: Αφοί Τούρα ΑΕ

Τόπος: Κλεισοχώρι Πέλλας

Καλλιέργεια: Επιτραπέζιο Ροδάκινο

Ποικιλία: Royal Summer

Ασθένεια: Armillaria sp.

Ο παραγωγός κος. Παπαχρήστου Βασίλης (δεξιά) μαζί με τον Βαγγέλη Τούρα από το γεωπονικό κατάστημα ΑΦΟΙ ΤΟΥΡΑ ΑΕ (αριστερά)

Ο παραγωγός κος. Παπαχρήστου Βασίλης καλλιεργεί στο συγκεκριμένο χωράφι, επιτραπέζιο ροδάκινο ποικιλίας Royal Summer. Εδώ και πολλά χρόνια αντιμετώπιζε έντονο πρόβλημα από προσβολή Αρμιλλάριας στο χωράφι του.

Το Bιολογικό Mυκητοκτόνο Remedier©  έδωσε λύση στο πρόβλημα του, από την πρώτη κιόλας εφαρμογή!

Εντυπωσιακά Αποτελέσματα

Μείωση Εξάπλωσης της Αρμιλλάριας

► Μηδενική εμφάνιση προσβεβλημένων δένδρων

► Προστασία των νεόφυτων δενδρυλλίων από την ασθένεια

Ο ίδιος δηλώνει: “Το πρόβλημα που αντιμετώπιζα στο χωράφι μου ήταν αρκετά σοβαρό. Κάθε χρόνο έχανα το λιγότερο 20 δένδρα από την εμφάνιση Αρμιλλάριας. Με αυτό το ρυθμό προσβολών, η καλλιέργεια είχε αρχίσει να γίνεται ασύμφορη για μένα. Για αυτό το λόγο έψαχνα αγωνιωδώς να βρω ένα τρόπο να αντιμετωπίσω την Αρμιλάρια.”

Ο γεωπόνος της περιοχής μου, σε συνεργασία με το γεωπονικό κατάστημα ΑΦΟΙ ΤΟΥΡΑ ΑΕ στην Έδεσσα, μου πρότειναν το βιολογικό μυκητοκτόνο της Agrology, Remedier©. Έκανα μία εφαρμογή με τοRemedier©στο χωράφι μου τον Οκτώβριο, στη συνιστόμενη δοσολογία και σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας. Τα αποτελέσματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Φέτος δεν υπάρχει ούτε ένα δένδρο προσβεβλημένο από Αρμιλλάρια και δεν έχω χάσει κανένα δένδρο από τη συγκεκριμένη ασθένεια. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη δράση του Remedier© και προγραμματίζω δεύτερη εφαρμογή μέσα στις επόμενες μέρες. Σκοπεύω να το χρησιμοποιήσω και στις υπόλοιπες καλλιέργειες μου!“

2

Εικόνα 3. Η Υπεύθυνη Τεχνικής Υποστήριξης της Agrology, Βασιλική Μαντζάνα ενημερώνεται από τον παραγωγό κο. Βασίλη Παπαχρήστου

Εικόνα 4. Αυτοψία σε χωράφι με έντονο πρόβλημα Αρμιλάριας

Τo Remedier©  διαθέτει ένα ευρύ φάσμα δράσης. Έχει μορφή βρέξιμης σκόνης (WP) και μπορεί να εφαρμοστεί τόσο πριν τη φύτευση όσο και σε εγκατεστημένες φυτείες.

Σε δενδρώδεις καλλιέργειες συνιστώνται 1-2 εφαρμογές με ριζοπότισμα για τις εγκατεστημένες φυτείες όταν οι θερμοκρασίες είναι κατάλληλες (Άνοιξη και Φθινόπωρο).

Σε οπωροκηπευτικά συστήνεται ανάμιξη με το υπόστρωμα ή εφαρμογή στο έδαφος 5-7 ημέρες πριν τη σπορά ή τη μεταφύτευση και επανάληψη της εφαρμογής κατά τη σπορά ή μεταφύτευση.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για το Remedier© από το εξειδικευμένο προσωπικό της Agrology.

Μάθετε ποιος είναι ο υπεύθυνος γεωπόνος – πωλητής της περιοχής σας ΕΔΩ!

AGR Logo EN

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας