Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022

Εσπεριδοειδή: μειωμένη η παραγωγή λόγω προβλημάτων καρπόδεσης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ & ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΧΑΪΑΣ
Εσπεριδοειδή: μειωμένη η παραγωγή λόγω προβλημάτων καρπόδεσης

Η καλλιεργητική χρονιά εξελίσσεται ομαλά αν και σε ορισμένες περιοχές υπήρξαν προβλήματα καρπόδεσης και συνεπώς η παραγωγή αναμένεται σχετικά μειωμένη. 

Διαπιστώσεις :

Δεν έχουν εντοπιστεί σοβαρά προβλήματα από εχθρούς, παρά μόνο σε εντοπισμένες περιοχές στην Αιτωλοακαρνανία (Μαύρος Ακανθώδης), όπου η πίεση παραμένει αυξημένη.

Ο Ψευδόκοκκος αν και εμφανίστηκε αργότερα από την συνηθισμένη εποχή του (Μάϊο-Ιούνιο), δεν φαίνεται να εγκαθίσταται και δε φαίνεται να δημιουργεί νέες ή σοβαρές προσβολές. Εντατική και επιμελής παρακολούθηση των οπωρώνων.

Προληπτική χημική επέμβαση μόνο σε εντοπισμένες καλλιέργειες με προβλήματα ενώ παράλληλα μπορεί να ξεκινήσει η παρακολούθηση για Μύγα Μεσογείου.

Συστάσεις :

Εντατική και επιμελής παρακολούθηση των οπωρώνων. Προληπτική χημική επέμβαση μόνο σε εντοπισμένες καλλιέργειες με προβλήματα ενώ παράλληλα μπορεί να ξεκινήσει η παρακολούθηση για Μύγα Μεσογείου.

Ψευδόκοκκος

Συστάσεις :

Προτείνεται καλό κλάδεμα για πιο σωστό αερισμό των δέντρων και μείωση της υγρασίας. Καθαρισμός και στην περίμετρο των οπωρώνων ώστε να ενισχυθούν οι συνθήκες καλού αερισμού. Οι επεμβάσεις αυτή την εποχή προσπαθούν μόνο να μειώσουν τον πληθυσμό που πιθανώς έχει εγκατασταθεί στην καλλιέργεια. Εάν παρατηρηθούν προσβολές σε επίπεδο 5-10% της παραγωγής και επιλεχθεί χημική επέμβαση, αυτή θα πρέπει να γίνει μόνο με εγκεκριμένα σκευάσματα και με επιμελή τρόπο, ειδικά στα «κρυφά» σημεία μεταξύ των δέντρων και στα σημεία εκείνα όπού υπάρχει έντονη βλάστηση και αλληλοκάλυψη, με σκοπό τα σκευάσματα να δράσουν στο στόχο.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

FARMABASE

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας