Εφαρμογή και Πιστοποίηση Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Ελαιολάδου
Το ελαιόλαδο όπως και όλα τα τρόφιμα χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής από άποψη ελέγχου της ασφάλειας τους, ώστε να είναι κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Ο συνηθέστερος αλλά και πλέον αποδεκτός παγκοσμίως έλεγχος ο οποίος εφαρμόζεται σήμερα από τις βιομηχανίες παραγωγής ελαιολάδου – ή πιο απλά τα ελαιοτριβεία – είναι η ανάπτυξη κατάλληλου «Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας H.A.C.C.P. (Hazard Analysis & Critical Control Points)».
Σε τι βαθμό έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τον τομέα της πιστοποίησης
Καταναλωτές και αγορές απαιτούν πλέον από τους εμπλεκόμενους στην αγροδιατροφική αλυσίδα την εφαρμογή συστημάτων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παραγωγής (ICM) και Ορθών Γεωργικών Πρακτικών (GAP), Διαχείρισης Ασφάλειας και Υγιεινής Τροφίμων (HACCP), Διαχείρισης Ποιότητας και Ιχνηλασιμότητας.
- 1
- 2