Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018

CRENEL® SOILFIT για πιο αποδοτικά εδάφη

EUROCHEM
CRENEL® SOILFIT  για πιο αποδοτικά εδάφη

Το CRENEL soilfit περιέχει Azotobacter vinelandii και Clostridium pasteurianum που δεσμεύουν το N, αυξάνουν την ανοχή στην αλατότητα και απελευθερώνουν P και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Οι καλλιέργειες υπόκεινται σε δύσκολες εδαφολογικές συνθήκες ή αβιοτικούς παράγοντες ανάπτυξης όπως ο δυσμενής καιρός, μπορεί να μην είναι δυνατό να αναπτυχθούν και αν αποδώσουν την αναμενόμενη παραγωγή, παρά τη λίπανση που έχει εφαρμοστεί.Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η EuroChem έχει συνεργαστεί με την Agrinos AS για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων όπως οι βιοδιεγέρτες για τους καλλιεργητές, σε παγκόσμια κλίμακα.

Οι βιοδιεγέρτες CRENEL® είναι ένα σύστημα προϊόντων που περιέχουν μικροοργανισμούς ή /και μικροθρεπτικά συστατικά που προάγουν την ανάπτυξη των φυτών.

Τα προϊόντα CRENEL® δεν είναι όπως τα παραδοσιακά λιπάσματα, αλλά τα συμπληρώνουν, προωθώντας τη μετατροπή των διαθέσιμων θρεπτικών στοιχείων σε αφομοιώσιμες μορφές.

Έτσι, τα προϊόντα CRENEL® επιτρέπουν την αποδοτικότερη χρήση των λιπασμάτων ενώ ταυτόχρονα ενισχύου τα φυτά με μικροθρεπτικά συστατικά, καθιστώντας τα πιο ανθεκτικά σε αβιοτικές συνθήκες ανάπτυξης.

Προσθέτοντας τους βιοδιεγέρτες CRENEL® στο πρόγραμμα λίπανσης βελτιστοποιούμε την πρόσληψη θρεπτικών στοιχείων.

Τα προϊόντα CRENEL® τονώνουν αναζωογονούν το έδαφος, προωθούν την ανάπτυξη των ριζών, ενισχύουν την εγγενή άμυνα των φυτών και την ικανότητα τους να ανταπεξέλθουν σε αντίξοες συνθήκες. Τα φυτά αναπτύσσονται καλύτερα, έχουν υψηλότερες αποδόσεις και καρπούς ανώτερης ποιότητα, ακόμη και υπό δυσμενείς συνθήκες.

CRENEL 3

CRENEL SOILFIT – για πιο αποδοτικά εδάφη

Ένα υγιές μικροβιακό έδαφος είναι ζωτικής σημασίας για τη διατροφή των φυτών. Το CRENEL soilfit περιέχει μια μοναδική κοινοπραξία συνεργιστικών μικροοργανισμών που, όταν εφαρμοστούν στο έδαφος, θα εγκατασταθούν στη ζώνη γύρω από τη ρίζα (ριζόσφαιρα). Τα φυτά τροφοδοτούν τους μικροοργανισμούς με ενέργεια με τη μορφή ενώσεων άνθρακα, όπως σακχαρικές, μηλικές ή φουμαρικές. Σε αντάλλαγμα =, οι μικροοργανισμοί διασπούν τα θρεπτικά συστατικά τους εδάφους, καθιστώντας τα διαθέσιμα στα φυτά.

Το CRENEL soilfit περιέχει Azotobacter vinelandii και Clostridium pasteurianum που δεσμεύουν το N, αυξάνουν την ανοχή στην αλατότητα και απελευθερώνουν P και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Δέσμευση αζώτου

Οι μικροοργανισμοί στο CRENEL soilfit δεσμεύουν το στοιχειακό άζωτο (Ν2) απ τον αέρα και το έδαφος, και το μετατρέπουν με τη χρήση (Η) σε αμμωνία (ΝΗ3) και αμμωνιακά (ΝΗ4), τα οποία μπορούν να απορροφηθούν από τα φυτά.

CRENEL 5

Αυξημένη ανοχή στην αλατότητα

Εάν η αλατότητα στο έδαφος είναι πολύ υψηλή, τα φυτά δεν μπορούν να απορροφήσουν αποτελεσματικά νερό και θρεπτικά συστατικά.

Το CRENEL soilfit περιέχει εξειδιεκυμένα βακτήρια που μπορούν να ευδοκιμήσουν σε περιβάλλοντα υψηλής αλατότητας. Αυτά τα βακτήρια που είναι ανεκτικά στις αλατότητες δρουν ως ζώνη ασφαλείας μεταξύ των ριζών των φυτών και του περιβάλλοντος  με υψηλή αλατότητα.

Συνεχίζουν να δεσμεύουν το άζωτο ενώ υποστηρίζουν την ανάπτυξη και άλλων ευεργετικών μικροβίων για τα φυτά μέσω συμβιοτικών αλληλεπιδράσεων. Δεσμεύουν επίσης τον ελεύθερο φώσφορο (P) και άλλα ευεργετικά για τα φυτά θρεπτικά συστατικά.

Αυτές οι δραστηριότητες διατηρούν μια υγιή και ενεργή μικροβιακή κοινότητα γύρω από τις ρίζες του φυτού και βοηθούν το φυτό να επιβιώσει σε αντίξοες συνθήκες υψηλής αλατότητας.

CRENEL 6

Ο φώσφορος παραμένει διαθέσιμος

Η τροφοπενία φωσφόρου είναι ένα συνηθισμένο και σοβαρό πρόβλημα με αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη των φυτών. Συγκεκριμένοι μικροοργανισμοί του CRENEL soilfit συμβάλλουν στη βελτίωση της διαθεσιμότητας φωσφόρου στο έδαφος. Εκκρίνουν οργανικά οξέα που διαλυτοποιούν τον ορυκτό φώσφορο (P) και τον μετατρέπουν σε βιο-διαθέσιμες για τα φυτά, ορθοφωσφορικές θρεπτικές μορφές (Η2PO4 και HPO42-)

CRENEL 7

Δύο μικροοργανισμοί, πολλές λειτουργίες 

Azotobacter vinelandii

Clostridium pasteurianum

Είναι αερόβιος

Δεσμεύει αέριο N2

Δεσμεύει το N2

Μετατρέπει υδατάνθρακες σε μεθυλεστέρες, οξικό οξύ, διοξείδιο του άνθρακα και μοριακό υδρογόνο μέσω της ζύμωσης

Παράγει πολλές φυτορμόνες και βιταμίνες στο έδαφος

Παράγει οργανικά οξέα 

Παράγει ουσίες που προάγουν την ανάπτυξη των φυτών

Αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες έως 45o

Επιβιώνει σε υψηλές συγκεντρώσεις NaCl (μέχρι 2.5%)

Παράγει Ινδολοξικό οξύ (ΙΑΑ)

 

Σε τι διαφέρει το CRENEL® SOILFIT από παρόμοια προϊόντα 

Ανταγωνιστικά προϊόντα

CRENEL® soilfit

Κοινώς χρησιμοποιούμενοι μικροοργανισμοί

Διαφοροποιημένη κοινότητα μικροβίων εδάφους που μας προσφέρει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών

Μικρόβια που παράγονται ανεξάρτητα και "αναμειγνύονται" στο τελικό προϊόν, σαν αποτέλεσμα τη μικρότερη διάρκεια ζωής

Οι μικροοργανισμοί λαμβάνονται από την ίδια διαδικασία ζύμωσης

Τα αποτελέσματα ποικίλουν ανάλογα με το έδαφος και τις συνθήκες ανάπτυξης

Σταθερά αποτελέσματα σε διαφορετικά εδάφη και συνθήκες ανάπτυξης

Για ποιες καλλιέργειες είναι το σύστημα CRENEL® πιο κατάλληλο;

Τα προϊόντα CRENEL® είναι κατάλληλα για ένα μεγάλο εύρος καλλιεργειών, όπως η τομάτα, το αγγούρι, η πατάτα και γενικότερα τα κηπευτικά, η φράουλα, το πεπόνι, το καρπούζι αλλά και σε εκτατικές καλλιέργειες όπως τα σιτηρά και τα ψυχανθή. Ανάλογα με την καλλιέργεια τα CRENEL® επιτρέπουν την αφομοίωση όλων των βασικών θρεπτικών στοιχείων που βρίσκονται στο έδαφος από τα φυτά. Επιπρόσθετα παρέχουν ουσιώδη θρεπτικά στοιχεία, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα που είναι απαραίτητα σε μια ποικιλία καλλιεργειών. Αυτό εξασφαλίζει τον αποτελεσματικό μεταβολισμό των φυτών και εύρωστη ανάπτυξη.

Για ποια είδη εδαφών είναι το πρόγραμμα CRENEL® πιο κατάλληλο;

Η βακτηριακή κοινότητα του CRENEL® soilfit αντιπροσωπεύει ένα ισχυρό και σύνθετο οικοσύστημα. Περιέχει ισορροπημένη σύνθεση διαφορετικών αερόβιων και αναερόβιων μικροοργανισμών που έχουν συνεργιστικές επιδράσεις στο χώμα και στα φυτά. Ανάλογα με το έδαφος, τα πιο κατάλληλα στελέχη αποικίζουν, αναπαράγονται και επιδρούν θετικά στο χώμα και τα φυτά. Λόγω των ειδικού συνδυασμού των μικροοργανισμών στο CRENEL® soilfit, όλα τα σημαντικά θρεπτικά στοιχεία, τα άλατα και τα ιχνοστοιχεία δεσμεύονται, μεταβολίζονται, απελευθερώνονται και απορροφώνται από τα φυτά.

Σε ποιες κλιματολογικές συνθήκες μπορούν να εφαρμοστούν τα CRENEL® ;

Τα προϊόντα CRENEL® μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις κλιματικές ζώνες. Επιπρόσθετα, οι βιοδιεγέρτες CRENEL® συνιστώνται για φυτά που εκτίθενται όλο και περισσότερο σε αβιοτικές συνθήκες ανάπτυξης που προκαλούνται από τη ζέστη, την ξηρασία, το ψύχος ή την υψηλή αλατότητα. Εξασφαλίζουν βέλτιστες αποδόσεις σε απαιτητικές συνθήκες καλλιέργειας και σε καλλιεργούμενες περιοχές που είναι ευπαθείς σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες

Πώς να εφαρμόσετε τα CRENEL®

Τα CRENEL® εφαρμόζονται εύκολα. Κάθε προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του αν και ο συνδυασμός τους κατά τη διάρκεια μιας καλλιεργητικής περιόδου συνιστάται για καλύτερα αποτελέσματα.

Το CRENEL® soilfit ιδανικά εφαρμόζεται στο έδαφος κοντά στη ριζόσφαιρα κατά τη φύτευση ή λίγο αργότερα.

Το CRENEL® topvital μπορεί να εφαρμοστεί στο χώμα κατά τη φύτευση ή διαφυλλικά κατά τη διάρκεια κρίσιμων σταδίων ανάπτυξης των φυτών.

Για να τα συνδυάσετε, απλά αναμείξτε δύο μέρη CRENEL® soilfit και ένα μέρος CRENEL® topvital. Το μείγμα, καθώς και τα προϊόντα χωριστά, μπορούν να εφαρμοστούν στο έδαφος και στις καλλιέργειες ακολουθώντας διάφορες μεθόδους, για παράδειγμα μέσω άρδευσης, σύμφωνα με τις καλλιεργητικές πρακτικές. Χάρη στην υψηλή συμβατότητα τους, τα προϊόντα CRENEL® μπορούν επίσης να συνδυαστούν και με άλλα αγροχημικά προϊόντα όπως λιπάσματα ή φυτοφάρμακα.

Εφαρμόζετε τους βιοδιεγέρτες CRENEL® σύμφωνα με τις ανάγκες της καλλιέργειας ή ανάλογα με τις συνθήκες του εδάφους, του κλίματος, του καιρού και τις θρεπτικές ανάγκες της καλλιέργειας σας.

Για καλύτερα αποτελέσματα, συμβουλευτείτε την ετικέτα του προϊόντος και τους τοπικούς γεωπόνους.

 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας