Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022

RENAISSANSE | GLYSS | AQUAMIN - Γερές βάσεις για μια υγιή & εύρωστη καλλιέργεια Φράουλας

BIOSOLIDS
RENAISSANSE | GLYSS | AQUAMIN - Γερές βάσεις για μια υγιή & εύρωστη καλλιέργεια Φράουλας

Η φράουλα καλλιεργείται εδώ και χιλιάδες χρόνια για τους εύγευστους καρπούς της. Είναι ένα φυτό, γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων, ως χαμαικέρασος, δηλαδή κεράσι του εδάφους.

Ανήκει στο γένος Fragaria της οικογένειας Rosaceae και η επιστημονική της ονομασία είναι Fragaria ananassa. Ιδανικά εδάφη για την καλλιέργεια της φράουλας θεωρούνται τα ελαφρά αμμοπηλώδη, καλά στραγγιζόμενα εδάφη που είναι πλούσια σε οργανική ουσία με τιμές pH από 5.0 έως 7.0 μονάδες.

Στην Ελλάδα, το κέντρο παραγωγής της φράουλας είναι η Πελοπόννησος και συγκεκριμένα οι Περιφερειακές Ενότητες Ηλείας και Αχαΐας.

Η φύτευση σε νοτιότερες περιοχές της Ελλάδας μπορεί να εφαρμοστεί από τα τέλη Οκτωβρίου έως και τα μέσα Νοεμβρίου. Αρχικά, γίνεται η σπορά σε σπορείο και μόλις τα φυτά είναι έτοιμα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, γίνεται η μεταφύτευση.

Η εταιρεία Biosolids S.A. σε συνεργασία με την εταιρεία Hello Nature, που εξειδικεύεται στην οργανική θρέψη, παρουσιάζει μια σειρά προϊόντων, ιδανικά για την καλλιέργεια της φράουλας, με εφαρμογή με τη μέθοδο της υδρολίπανσης, χτίζοντας με αυτό τον τρόπο γερές βάσεις για μια υγιή & εύρωστη καλλιέργεια!

RENAISSANSE | ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑ «ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΕΣ» ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Το RENAISSANCE βελτιώνει τη βιολογική και φυσική ποιότητα & δομή του εδάφους, παρέχοντας υψηλά επίπεδα οργανικής ουσίας, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τη γονιμότητα, αλλά και διεγείροντας τις ενζυμικές διεργασίες και τον πολλαπλασιασμό των ωφέλιμων μικροβίων του εδάφους. Επίσης, βελτιώνει τη ριζική ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη ικανότητα απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών. Οι οργανικές και βιολογικά ενεργές ενώσεις του RENAISSANCE αναζωογονούν επίσης τα κουρασμένα εδάφη και ελαχιστοποιούν τη διάβρωση.

Το RENAISSANCE είναι ένα υγρό οργανικό λίπασμα με άζωτο, κατάλληλο για υδρολίπανση και για εφαρμογές από εδάφους.

Συνιστώμενη δοσολογία : 1,5 – 3 Lt / στρ. _ per week

GLYSS | Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΜΕ ΩΦΕΛΙΜΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ

Το προϊόν GLYSS είναι ένας καινοτόμος βιοδιεγέρτης 100% φυτικής προέλευσης κατάλληλος για υδρολίπανση και εφαρμογές από εδάφους, είτε στο θερμοκήπιο πριν και μετά τη βλάστηση των φυτών.

Τα ριζοβακτήρια που εμπεριέχονται σε αυτό, υποστηρίζουν τη μετατροπή του αζώτου, τη διαλυτοποίηση του φωσφόρου και βοηθούν στη βελτίωση των ανταλλαγών στο επίπεδο της ριζόσφαιρας. Η σύνθεσή του αυτή, καθώς και τα φυτικά πεπτίδια ενισχύει την ανάπτυξη του ριζικού συστήματος, θωρακίζοντας τις ρίζες και παρέχοντας έτσι καλύτερη ανάπτυξη των φυτών – απορρόφηση θρεπτικών στοιχείων, βοηθώντας ταυτοχρόνως στην αντιμετώπιση στρεσογόνων καταστάσεων που ενδεχομένως να υπάρχουν κατά τη βλάστηση,  φύτευση και μεταφύτευση.

Κάποια ακόμη πλεονεκτήματα του GLYSS που αξίζει να σημειωθούν είναι:

✔ Βελτιστοποίηση της θρέψης και της φωτοσύνθεσης.

✔ Καλύτερη απορρόφηση θρεπτικών στοιχείων.

✔ Αποτελεί το ιδανικό συμπλήρωμα για την παραδοσιακή λίπανση ώστε να υπάρχει υψηλή απόδοση και ποιότητα.

Συνιστώμενη δοσολογία : 250gr/ στρ.  

AQUAMIN | ΜΕΓΙΣΤΗ ΒΙΟΔΙΕΓΕΡΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ 62% ΦΥΤΙΚΑ ΠΕΠΤΙΔΙΑ

Το προϊόν AQUAMIN αποτελεί βιοδιεγέρτη σε μορφή υδατοδιάλυτης σκόνης, ο οποίος μπορεί να εφαρμοστεί με υδρολίπανση, καθώς επίσης και με ανάμειξη με άλλα συμβατά σκευάσματα. Η σύνθεσή του AQUAMIN με 62% φυτικά πεπτίδια παρέχει τη δυνατότητα βελτίωσης της παραγωγικότητας του μεταβολισμού των φυτών, καθιστώντας το φυτό υγιές, με μεγαλύτερη ικανότητα πρόσληψης θρεπτικών στοιχείων, αλλά και ανθεκτικότητα στις αντίξοες συνθήκες.  

Κάποια ακόμη πλεονεκτήματα του AQUAMIN που αξίζει να σημειωθούν είναι:

✔ Αύξησης της παραγωγής και της ευρωστίας του φυτού

✔ Εμπλουτισμός των καλλιεργειών με τα πιο επιθυμητά χαρακτηριστικά, όπως

χρώμα, περιεκτικότητα σε σάκχαρα, η ποιότητα των φρούτων και η ομοιομορφία

✔ Προσφέρει άμεση ενέργεια στα φυτά σε κρίσιμα στάδια ανάπτυξης.

Συνιστώμενη δοσολογία : 200 gr. / στρ.


 Logo HorizontaL TRANSPARENT 400px

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας