Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Ένα όργωμα το χρόνο στις αρόσιμες γαίες από το 2015

Ένα όργωμα το χρόνο στις αρόσιμες γαίες από το 2015

Την ελάχιστη δραστηριότητα για την επιλεξιμότητα των γαιών ανά ζώνη δικαιώματος από το 2015 προσδιορίζει ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Μελάς.

Ο κύριος Μελάς μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Αγροτικός συνεταιρισμός Αιχμέας, με θέμα «Νέα ΚΑΠ, προγράμματα Αγροτικήςorgwma Ανάπτυξης 2014-2020 και φορολογία αγροτών», απαρίθμησε μεταξύ άλλων τις ελάχιστες προϋποθέσεις που απαιτούνται για να λάβει κανείς την βασική ενίσχυση , εφόσον όμως έχει κατοχυρώσει τα δικαιώματα του σε επιλέξιμη γεωργική έκταση ή βοσκότοπο.

Υπενθύμισε μάλιστα πως αν ένας γεωργός δηλώνει επιλέξιµες εκτάσεις σε παραπάνω από µία περιφέρειες, θα λάβει διαφορετικής αξίας δικαιώµατα για κάθε περιφέρεια. Τέλος εξαιτίας της εφαρμογής της ρήτρας του απροσδόκητου κέρδους, στους γεωργούς που το 2015 θα δηλώσουν επιλέξιµη έκταση µμικρότερη από αυτή που δήλωναν το 2014 η αξία των δικαιωμάτων θα υπολογιστεί λαµβάνοντας υπόψη µόνο την επιλέξιµη έκταση του 2015 αφαιρώντας την αξία που αντιστοιχεί στα επιπλέον δικαιώµατα του 2014.

Συγκεκριμένα, η ελάχιστη δραστηριότητα των γαιών ανά ζώνη δικαιώματος από το 2015 όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας θα είναι:
1. Για τις αρόσιμες ένα όργωμα ανά έτος
2. Για τους δενδρώνες ο καθαρισμός υπό-ορόφου 1 φορά στα 2 έτη
3. Και για τους βοσκότοπους η διατήρηση τους σε καλή κατάσταση, χωρίς επέκταση ξυλωδών και με ελάχιστη πυκνότητα βόσκησης το 0,7 ΜΜΖ/ha

Πηγή: agronews

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας