Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Μεγιστοποιήστε την παραγωγή & την ποιότητα των προϊόντων σας με MYCOGEL

Teofert
Μεγιστοποιήστε την παραγωγή & την ποιότητα των προϊόντων σας με MYCOGEL

H εταιρεία ΤΕΟFERT διαθέτει τη μοναδική μυκόρριζα σε μορφή gel- MYCOGEL, που κυκλοφορεί στην αγορά και εφαρμόζεται εύκολα μέσω της άρδευσης.

logo 120x38

Το MYCOGEL περιέχει την υψηλότερη συγκέντρωση καθαρής μυκόρριζας που κυκλοφορεί στην αγορά, απαλλαγμένο από άλλους μικροοργανισμούς και μη διαλυτές ουσίες, χάρις τη διαδικασία παραγωγής του σε ασηπτικές συνθήκες (in vitro).

Η μοναδική αυτή διαδικασία επιτρέπει τη συμπυκνωμένη σύνθεση και των τριών πολλαπλασιαστικών οργάνων του μύκητα, σπόρια, ριζικά τμήματα και υφές με αποτέλεσμα να επιταχύνει τον χρόνο αποικισμού του μύκητα στα φυτά, σε σύγκριση με άλλα ανταγωνιστικά προϊόντα.

mycogel

Το MYCOGEL δημιουργεί εύρωστα και δυνατά φυτά, ενισχύοντας την απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων και του νερού και αυξάνοντας τις αντοχές τους σε συνθήκες stress.

Ο αγρότης μεγιστοποιεί την παραγωγή του αλλά και την ποιότητα των προϊόντων του καθώς έχουν διαπιστωθεί μεγάλες διαφορές στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και στη μετασυλλεκτική συμπεριφορά τους με την εφαρμογή του MYCOGEL.

Οι μυκόρριζες αποτελούν συμβιωτικές σχέσεις μεταξύ των ωφέλιμων μυκήτων (Rhizophagus irregularis, γνωστός ως Glomus spp.) και τις ρίζες των φυτών. Ο μύκητας εισέρχεται στις ρίζες των φυτών (χωρίς να προκαλέσει ζημιά σε αυτές) και με τη σειρά του τις αναπτύσσει σημαντικά.

Για κάθε εκατοστό της ρίζας των φυτών αναδύονται τρία μέτρα της μυκόρριζας, επιτρέποντας τα φυτά να φθάσουν σε εδαφικά στρώματα όπου δεν θα μπορούσαν να φθάσουν χωρίς τις μυκόρριζες.

Ταυτόχρονα, η ρίζα προστατεύεται από τον ευεργετικό μύκητα από προσβολές παθογόνων μικροοργανισμών.

Το MYCOGEL αποτελεί ισπανική πατέντα, εγγεγραμμένη παγκοσμίως της εταιρείας KIMITEC, που περιέχει μόλυσμα από θυσανώδης μυκόρριζα (AM) Rhizophagus irregularis, γνωστός ως Glomus spp., σε μορφή gel κάτω από ασηπτικές συνθήκες παραγωγής για τέλεια και αποτελεσματική εφαρμογή μέσω άρδευσης.

Σύνθεση

Το μόλυσμα της μυκόρριζας προέρχεται από το στέλεχος Rhizophagus irregularis, (γνωστό ως Glomus spp.) 5 x 107 / 100ml πατενταρισμένο σε αποστειρωμένο gel σε “in vitro” συνθήκες.

Τα πολλαπλασιαστικά όργανα της μυκόρριζας περιλαμβάνουν σπόρια, ριζικά τμήματα της μυκόρριζας και υφές. Όλα τα όργανα αυτά είναι ενεργά και ζωντανά για διάστημα μεγαλύτερο των 3 χρόνων χάρις στη μοναδική μορφή του MYCOGEL.

Αγρονομικά Πλεονεκτήματα

- Αύξηση της απορρόφησης του νερού και των θρεπτικών στοιχείων από τα φυτά, ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αφομοίωση του φωσφόρου (P).

- Διεγείρει την ανάπτυξη των φυτών και αυξάνει τις αντοχές τους σε συνθήκες stress (ξηρασία, αλατότητα, φτωχά εδάφη, σε ακραία pH).

- Δημιουργεί εύρωστα και δυνατά φυτά.

- Εξισσορροπεί τη βέλτιστη θρεπτική ισορροπία του φυτού, μεγιστοποιεί την παραγωγή και το οικονομικό αποτέλεσμα της καλλιέργειας.

MYCOGEL 1

Συστάσεις για πιο αποτελεσματική εφαρμογή

Στάγδην άρδευση : Κηπευτικά

100ml/ στρ. Μία μόνο εφαρμογή κατά τη μεταφύτευση.

Οδηγίες Χρήσης

Φυτώριο:

Τομάτα, πιπεριά: 50cc / 1000 φυτά

Κολοκύθι, αγγούρι, μελιτζάνα: 100cc /1 000 φυτά

Πεπόνι: 125cc / 1000 φυτά

Καρπούζι: 400cc / 1000 φυτά

Φράουλα: 20cc / 1000 φυτά

Για αποτελεσματικότερη εφαρμογή του προϊόντος συνιστάται να αφαιρείτε φίλτρα μικρότερης ή ίσης διάστασης με 130μm.

Αποτελέσματα MYCOGEL, μετά από 3 εβδομάδες αποθήκευση

mycogel control

Σημαντική σημείωση: Διατηρήστε τη συνιστώμενη δόση. Χαμηλότερη δόση δεν εγγυάται τον επιθυμητό αποικισμό. Για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση επικοινωνήστε με τους υπεύθυνους γεωπόνους ανά περιοχή ή με το τεχνικό τμήμα της εταιρείας TEOFERT.

Αποφύγετε την ανόργανη λίπανση για δυο εβδομάδες μετά την εφαρμογή του MYCOGEL. Λιπάνσεις μ οργανική ουσία συνιστώνται). Εάν αυτό δεν είναι δυνατόν μειώστε το ποσοστό ανόργανσης λίπανσης στο 40%. (Μόνο για αυτές τις δύο εβδομάδες).

Μη χρησιμοποιέτε φώσφορο για διάστημα 2 εβδομάδων μετά την εφαρμογή του Mycogel.

Για άλλες εφαρμογές συμβουλευτείτε το τεχνικό φυλλάδιο.

 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας